Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

avtocesta avtocesta promet promet

Torek, 14. 11. 2017, 10.17

6 let, 5 mesecev

Zaradi vetra zaprta avtocesta na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
avtocesta promet

Zaradi zimskih vremenskih razmer in močnega vetra so za tovorna vozila zaprte vse ceste, ki povezujejo notranjost Hrvaške in Dalmacijo, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Zaradi vetra so za ves promet zaprti odsek Sveti Rok-Posedarje na avtocesti Zagreb-Split ter nekatere državne ceste v zaledju Dalmacije in severni del jadranske magistrale.

Samo za osebna vozila je odprt odsek Kikovica-Delnice na avtocesti Reka-Zagreb, zaradi vetra pa med Kikovico in predorom Tuhobić velja omejitev hitrosti na 40 kilometrov na uro. Podobne omejitve so tudi na nekaterih državnih in lokalnih cestah na reškem območju, medtem ko je most na otok Krk zaprt za ves promet.

Zimska oprema je obvezna na večini cest v Liki in Gorskem kotarju, vključno z avtocesto med notranjostjo države in Dalmacijo od Gospića do predora Sveti Rok, dodaja Hak. Ceste so mokre tudi ponekod v Dalmaciji in na vzhodu države.

Na Plitvicah zapadlo 31 centimetrov snega

Vremenska napoved kaže, da je danes na Hrvaškem mogoč sneg v gorskih predelih, v nižinah pa dež. Padavin ne bo v Istri in na severozahodu države, je na svoji spletni strani napovedal hrvaški hidrometeorološki zavod.

Kot so še objavili, je v ponedeljek največ snega zapadlo na Plitvicah, kjer so ga namerili 31 centimetrov, pet centimetrov manj pa ga je v Čabru v Gorskem kotarju.

V ponedeljek je sneg pobelil tudi nekatere slovenske ceste in tam je že obvezna ustrezna zimska oprema. Največ težav je na primorski avtocesti, ki je bila pri Razdrtem dolgo časa zaprta zaradi zdrsa tovornjaka. 

V sredo tudi do minus osem stopinj Celzija

Na severu države se bo zjutraj temperatura spustila do minus osem stopinj Celzija. | Foto: Thinkstock Na severu države se bo zjutraj temperatura spustila do minus osem stopinj Celzija. Foto: Thinkstock Danes bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno. Čez dan se bo tudi v osrednjih krajih oblačnost zmanjšala.

Na vzhodu bo še pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo popoldne oslabel, na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V sredo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na severu do -8, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Na Primorskem bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegla sto kilometrov na uro.

V četrtek bo na Primorskem sončno, burja bo postopno slabela. Drugod bo večinoma oblačno. V petek bo večinoma oblačno, pooblačilo se bo tudi na Primorskem.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Ne spreglejte