Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2017,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

mejni prehodi promet promet

Sobota, 5. 8. 2017, 9.27

6 let, 6 mesecev

Razmere na cestah

Na cestah in mejnih prehodih cel dan gneča in zastoji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Kolona, zastoj, ceste, promet | Foto Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Gneča in zastoji so danes zaznamovali številne ceste in mejne prehode. Trenutno je na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko osemkilometrski zastoj, pred postajo Ravbarkomanda pa štirikilometrska kolona. 

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke devetkilometrska kača vozil, krajši zastoj je tudi pred prehodom Šentilj.



Video: Planet TV


Podatki na spletni strani prometnoinformacijskega centra kažejo, da je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj do Vrhnike, dolg je približno osem kilometrov in pot podaljša za približno 30 do 40 minut. Za osebna vozila je obvoz možen po vzporedni regionalni cesti Logatec-Vrhnika-Brezovica.

Zaradi nesreče je oviran tudi promet na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani. Zastoj je dolg približno štiri kilometre, pot se voznikom podaljša za približno deset do 15 minut.

Na gorenjski avtocesti pred Karavankami zastoji nastajajo praktično cel dan. Trenutno je kolona vozil dolga devet kilometrov, na prometnoinformacijskem centru pa voznikom svetujejo izvoz Lesce.

Krajši zastoj je nastal na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Gneča z zastoji je tudi na cestah Lucija-Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja in Podlehnik-Gruškovje.

Čaka se tudi na mejnih prehodih s hrvaško. Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje ter Gruškovje. Na Dragonji se čaka dve uri pri izstopu iz države, na Sečovljah uro in na Jelšanah 20 minut.

Na Gruškovju vozniki stojijo v vrsti pri vstopu in izstopu, in sicer uro in 15 minut pri vstopu ter 30 minut pri izstopu, na Obrežju pa tako pri vstopu kot izstopu iz države 20 minut.

Med 8. in 13. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro.
Ne spreglejte