Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 8. 2021,
14.09

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

gneča Karavanke promet promet

Sobota, 21. 8. 2021, 14.09

2 leti, 9 mesecev

Na cestah po Sloveniji tudi ta konec tedna gneča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Karavanke | Foto Twitter

Foto: Twitter

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg 12 kilometrov, čakalna doba je zato štiri ure ali več. Za Kranjsko Goro sta možna izvoza Radovljica ali Lesce.

Možne poti proti Avstriji so čez prehod Šentilj, čez prelaz Ljubelj ter preko Italije. Predora Karavanke v obe smeri in Ljubelj proti Avstriji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoj dolg šest kilometrov je na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji. Prav tako je zastoj na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji, dolg je 500 metrov.

Zastoj je tudi na zahodni ljubljanski obvoznici iz smeri Kranja proti Kozarjam. Občasno zapirajo predor Šentvid proti Kosezam. Povečan promet je tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru.

Na južni ljubljanski obvoznici je nastal zastoj od počivališče Barje proti Primorski. Enako tudi na štajerski avtocesti med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru, dolg je dva kilometra in pol.

Zastoj dolg tri kilometre je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje. Zaprt je izvoz Lancova vas v smeri Hrvaške. Zastoj na cestah skozi Jesenice in Lesce - Bled sega na avtocesto ter na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Čakalna doba za osebna vozila pri vstopu v državo je na mejnem prehodu Gruškovje več kot štiri ure, na Dragonji in Sečovljah tri ure, na Jelšanah pa eno do dve uri. Za izstop iz države vozniki osebnih vozil čakajo na mejnem prehodu Gruškovje, Dragonja in Sečovlje eno do dve uri, na mejnem prehodu Petrina tri ure, na Jelšanah pa več kot dve uri.

Danes bo do 13. ure, na primorskih cestah pa do 16. ure, veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

Do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Predvidoma do nedelje, 22. 8., bosta zaprta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Ne spreglejte