Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
26. 10. 2023,
22.08

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

suzuki swift Suzuki

Četrtek, 26. 10. 2023, 22.08

6 mesecev

Suzuki swift

Zanimivost: v priljubljenem malčku tudi "pozabljena" oprema? #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68
Suzuki swift | Suzuki je prvič pokazal zadek koncepta novega swifta. | Foto Suzuki

Suzuki je prvič pokazal zadek koncepta novega swifta.

Foto: Suzuki

Suzuki v Tokiu razkriva novo generacijo swifta, ki ga v Evropi pričakujemo naslednje leto. Največ sprememb je v notranjosti.

Suzuki bo na ceste poslal novo generacijo svojega malčka, ki je že do zdaj veljal za enega najbolj konkurenčnih v razredu. Prodajne količine so bile v Evropi relativno skromne tudi zaradi močno omejenih kvot, ki so jih posamezne države dobile.

Kot razkrivajo fotografije koncepta swifta, ki pa je predvidoma zelo blizu serijskemu videzu, bo zunanjost ostala dokaj podobna kot do zdaj. Osnovna usmeritev je enaka, oblikovalci pa so nekoliko popravili žaromete, luči in ostale zunanje elemente avtomobila. Swift prav gotovo ni oblikovan po evropskih "merilih" in to je z novo generacijo še bolj očitno kot do zdaj.

Koncept ima celo CD-predvajalnik. | Foto: Suzuki Koncept ima celo CD-predvajalnik. Foto: Suzuki V notranjosti celo CD-predvajalnik

Več sprememb je v notranjosti. Koncept iz Tokia ima volan kajpak na desni strani. Volanski obroč je podoben kot do zdaj, spremenili pa so sredinsko konzolo in tudi digitalni zaslon postavili na vrh. Pod zaslonom je nekaj fizičnih gumbov in celo CD-predvajalnik, za katerega pa ob moderni pretočni tehnologiji dvomimo, da bo dobil mesto v serijskem avtomobilu.

Tehničnih podrobnosti za motorje še ni, pričakovano pa bo swift na voljo le še kot blagi hibrid na osnovi 48-voltnega sistema.

Poleg koncepta swifta so pri Suzukiju v Tokiu predstavili še nekaj konceptov. Med njimi je najbolj zanimiv športni terenec eVX, ki napoveduje prvi Suzukijev električni avtomobil. Dolg je 4,3 metra, imel pa bo tudi štirikolesni pogon.

Ali v avtomobilu pogrešate predvajalnik CD?

  • Da, veliko glasbe imam na CD ploščah
    31,84 %
    227 glasov
  • Ne, uporabljam pretočne storitve
    22,02 %
    157 glasov
  • V avtomobilu največkrat poslušam radio
    46,14 %
    329 glasov
Oddanih 713 glasov

Suzuki swift | Foto: Suzuki Foto: Suzuki

V primerjavi s predhodnikom je Suzuki še najbolj spremenil sredinsko konzolo z zaslonom. | Foto: Suzuki V primerjavi s predhodnikom je Suzuki še najbolj spremenil sredinsko konzolo z zaslonom. Foto: Suzuki

Taka je notranjost v trenutnem swiftu, ki se počasi poslavlja. | Foto: Gašper Pirman Taka je notranjost v trenutnem swiftu, ki se počasi poslavlja. Foto: Gašper Pirman

Ne spreglejte