Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
15. 2. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Mercedes-Benz Ivana Trump Donald Trump

Sreda, 15. 2. 2017, 10.05

6 let, 7 mesecev

Z mercedesom Ivane Trump si obetajo velik dobiček

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Pretkani nemški trgovec, ki je pred 12 leti s prodajo papeževega golfa zaslužil 180 tisoč evrov, zdaj prodaja nekdanji mercedes Donalda Trumpa in njegove takratne žene Ivane. Zanj je odštel 40 tisoč evrov, toda zaradi Trumpove vloge predsednika si na dražbi obeta bistveno večji izkupiček.

Avtomobil poganja motor V8 z močjo 230 "konjev". Mercedes je za ameriški trg izdelal 49 tisoč takih mercedesov. Trump je svojega leta 1987 kupil v New Yorku. | Foto: Baz Dreamcars Avtomobil poganja motor V8 z močjo 230 "konjev". Mercedes je za ameriški trg izdelal 49 tisoč takih mercedesov. Trump je svojega leta 1987 kupil v New Yorku. Foto: Baz Dreamcars

Mercedes Trump | Foto: Baz Dreamcars Foto: Baz Dreamcars Trump ga je vozil pet let, po ločitvi je pripadel ženi Ivani

Zadnja tri leta je ta mercedes 560 SL v rokah trgovca s starodobnimi avtomobili v Nemčiji. Čeprav je avtomobil star že 30 let, je še vedno ohranjen, ceno pa mu zdaj dviga tudi njegovo poreklo. Sodeč po originalnih listinah je ta mercedes med leti 1987 in 1992 pripadal Donaldu  Trumpu, danes predsedniku ZDA.

Po ločitvi je leta 1992 avtomobil pripadel Trumpovi nekdanji ženi Ivani, poroča nemški Welt. Z avtomobilom se očitno nihče od Trumpovih ni veliko vozil, saj ima do zdaj prevoženih le 18.400 kilometrov. Leta 2014 je prišel avtomobil v roke trgovca v ZDA, ki ga je prodal v Italijo, tam pa ga je še istega leta kupil zdajšnji nemški trgovec Firat Baz.

Mercedes Trump | Foto: Baz Dreamcars Foto: Baz Dreamcars

Nemški trgovec upa na ponovitev zaslužka s papeževim golfom

Zdaj z njim načrtuje odhod na dražbo. Avtomobil je pred tremi leti kupil za 40 tisoč evrov. Kot pravi sam, je bil takrat Trump "le" milijarder in v njem nihče ni videl prihodnjega predsednika ZDA.

Prav zato si zdaj obeta lep zaslužek in to se Bazu ne bi pripetilo prvič. Leta 2005 je namreč za 9.500 evrov kupil volkswagen golfa, ki si ga je nekoč lastil kardinal Joseph Ratzinger. Ko ga je prodal, je nekdanji kardinal postal papež in zato je za ta avto naposled iztržil 189 tisoč evrov. Z njim je torej zaslužil kar 180 tisočakov.

Ne spreglejte