Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
11.09

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Natisni članek

programiranje Google avtonomna vozila Volkswagen Microsoft

Četrtek, 11. 2. 2021, 11.09

3 leta, 2 meseca

VW in Microsoft: tehnološki mogotci vse bolj vpeti v avto industrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Volkswagen in microsoft | Volkswagen želi s pomočjo Microsoftovega oblaka pod eno ''streho'' združiti vse znamke v skupini, ki bodo tako hitreje in lažje razvijala tehnologijo za avtonomna vozila. | Foto Volkswagen

Volkswagen želi s pomočjo Microsoftovega oblaka pod eno ''streho'' združiti vse znamke v skupini, ki bodo tako hitreje in lažje razvijala tehnologijo za avtonomna vozila.

Foto: Volkswagen

Potem ko sta Ford in Google sklenila šestletno sodelovanje, sta še močnejše vezi spletla Volkswagen in Microsoft. Eno največjih tehnoloških podjetij na svetu bo s pomočjo svojega oblaka pohitrilo razvoj tehnologij za avtomatizirano vožnjo.

Sodelovanje bo omogočilo novi Volkswagnovi razvojni programski ekipi dostop do platforme v oblaku, ki bo poenostavila razvojne procese in dovoilal hitrejšo integracijo v modelno floto. S sklenjenim partnerstvom bo omogočeno tudi lažje posodabljanje programske opreme na avtomobilih na daljavo.

Lovljenje Tesle

Ameriška Tesla je s svojim lahkim in učinkovitim načinom posodobljanja na daljavo prehitela vse proizvajalce, ki zdaj želijo nadoknaditi Volkswagen in microsoft | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen  zaostanek. S pomočjo močne programske opreme in storitev v oblaku bodo proizvajalci lahko prodali avtomobile z že vgrajeno tehnično opremo, a jo vklopili šele kasneje, ko bo tehnologija dovoljevala zametke samodejne vožnje.

Porsche in Audi že pospešeno razvijata samovozeča vozila in napredne vozniške sisteme za prihodnja leta, desetletja. Toda ti znamki te sisteme razvijata neodvisno, zato je skupina Volkswagen konsolidirala nekaj teh razvojnih uspehov v podznamko Car.Software ter s tem omogočila lažje koordiniranje med znamkami v skupini.

Microsoft bo s svojimi storitvami v oblaku združil vse znamke v eno okolje. ''Posodobitve preko zraka najpomembnejše. Funkcionalnost mora biti na mestu. Če tega ne storiš pravilno, izgubiš tla pod nogami,'' je dejal Dirk Hilgenberg, vodja organizacije Car.Software.

Sodelovati so pričeli leta 2018

Volkswagen bo do leta 2025 v svoje digitalne storitve investiral 27 milijard evrov. Povečali bodo tudi delež programske opreme, ki jo razvijejo znotraj skupine z 10 na 60 odstotkov. Pri tem jim bo seveda pomagal Microsoft s katerim sodelujejo že od leta 2018 dalje.

Ne spreglejte