Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2024,
11.47

Osveženo pred

1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Porsche Slovenija nakup avtomobila VW T-Cross Volkswagen PR članek

Sobota, 16. 3. 2024, 11.47

1 mesec

Volkswagen T-Cross: mestni avtomobilski adut

Oglasno sporočilo
VW_slika_1 | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Novi T-Cross ima številne adute. Je udoben, prostoren, prilagodljiv in praktičen ter še nadpovprečno pameten. Kaj več bi si od prijatelja na štirih kolesih lahko želeli?

Novega T-Crossa ne bo težko prepoznati, saj ga krasijo izrazite linije, ki jasno odražajo njegov ekspresivni značaj. Volkswagen je zapisal, da gre za SUV-dizajn, čemur lahko le prikimamo – T-Cross je urbani križanec in že na prvi pogled tudi SUV-različica (športno-urbano vozilo) modela Polo. Kar je dobra popotnica, saj z njim dobimo okretno mestno vozilo z več prednostmi, kot so večje udobje v vožnji, višje sedenje in boljša preglednost, večji prtljažnik, pa še vsak robnik na parkirišču ne bo grozil spodnjim delom avtomobila.

VW_slike_9 | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Če boste ob nakupu poleg vedno in povsod prepričljivih matričnih LED-žarometov IQ.Light doplačali še za tako imenovani eleganten svetlobni pas, ki povezuje sprednja žarometa in zadnje luči s Volkswagnovim znakom (kar priporočamo), boste zagotovo opaženi že v mraku, kaj šele ponoči. V notranjosti pri izvedbah Style in R-Line hipno očara ambientalna osvetlitev, s katero T-Cross dobi izrazito individualno noto. Brez skrbi, tudi pri nižjih paketih opreme jo lahko doplačate. A to še ni vse! Iz zunanjih ogledal se na tla ob vozilu projicira svetlobna grafika in osvetli predel za vstopanje v vozilo. Pravi "frajer" … Posebej v drzni in nezgrešljivi grozdnorumeni barvi.

VW_slika_4 | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Lep in pameten

Novi T-Cross pa ni le lep, je tudi pameten in še kar je pridevnikov iz nadnaslova. Pameten danes pomeni digitaliziran in povezan. Digitalna instrumentna plošča Digital Cockpit Pro z diagonalo zaslona 26 centimetrov (10 palcev) lahko prikaže zelo veliko informacij, za piko na i pa lahko prikaze povsem prilagodite svojim individualnim željam.

VW_slike_7 | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Če sodite med mlajše voznike ali ljudi, ki morajo biti stalno na tekočem, potem novega T-Crossa kupite s paketom VW Connect Plus, ki prinaša številne pametne storitve. Tu je tudi pametna navigacija, ki vas obvešča o aktualnih prometnih razmerah in spremembah na izbrani poti oziroma opozarja na ovire v prometu. Inteligentno spletno izračunavanje poti omogoča, da se prilagodljivo odzivate na spremenjene pogoje in tako vedno vozite po optimalni poti ter ne padate v zastoje. Tudi info-zabavni sistem v vozilu se hvali z letnico 2024, kar pomeni, da podpira pretočne avdio- in videovsebine. Pa še internetno dostopno točko v avtomobilu boste lahko uporabljali za brskanje po spletu s kar do osmimi napravami. Frajersko.

Prostoren, prilagodljiv in praktičen

T-Cross je tudi nadvse praktičen avtomobil. Kljub relativno skromnim zunanjim meram (dolg je 413 centimetrov) je v njem veliko prostora. Tudi na zadnji klopi, saj je ta vzdolžno pomična (do 14 centimetrov), kar pomeni, da lahko potniki na njej izbirajo med več prostora za kolena ali večjim prtljažnikom.

VW_slike_8 | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Vanj lahko zložimo med 385 in 455 volumenskih litrov prtljage oziroma še precej več, če podremo naslone zadnjih sedežev. Še več, s T-Crossom lahko prevažamo tudi do 2,4 metra dolge predmete! A to še ni vse – prilagodljivo prtljažno dno lahko preprosto, z eno roko prilagodimo svojim potrebam. Uporabimo ga lahko kot ravno odlagalno površino, ki olajša natovarjanje večjih in težjih predmetov, ali pa ga v celoti odstranimo in tako izkoristimo prav vsak kotiček, hkrati pa je poskrbljeno za red. Za dodatno praktičnost poskrbi s številnimi različnimi predali in žepi, držalom za pijačo ter predalom za mobilnik v sredinski konzoli.

VW_slika_11 | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Katerega izbrati?

Že osnovni T-Cross z opremo Life je dobro založen in z akcijsko ceno od 21.527 evrov predstavlja odličen nakup. Posebej zato, ker ima že vgrajenih veliko varnostnih elementov in vozniških pomagal, kot sta nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev ter sistem za zaznavanje utrujenosti. V praksi se okretni T-Cross vozi udobno kot večji avtomobili, pri čemer ohranja okretnost malčka. Pri višjih paketih opreme vozniku celo pomaga voziti po začrtanem voznem pasu (asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist).

Fotogalerija
1 / 6

Naša izbira bi bil T-Cross v izvedbi bodisi 4ALL bodisi Style, saj barvne kombinacije in ambientalna osvetlitev poženejo kri po žilah, avtomobil pa nudi veliko udobja. Zelo dostopna oprema 4ALL tako doda še kamero za vzvratno vožnjo, senzor za dež, samodejno odklepanje in zaklepanje vozila ter zatemnjena zadnja stekla. Za najbolj opremljeni različici Style in R-Line, ki sta opremljeni z zmogljivejšimi motorji in samodejnim menjalnikom DSG, ki poskrbi, da je T-Cross prava poezija v vožnji, pa bo že treba seči nekoliko globlje v žep.

Vas je novi mestni frajer očaral? Brž si naklikajte svojega!

Naročnik oglasnega sporočila je PORSCHE SLOVENIJA, D.O.O.

Ne spreglejte