Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
10.31

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2019 Audi Priključni hibrid

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 10.31

5 let, 2 meseca

Štirje novi audiji: poudarek je na zadnji črki e #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Audi bo okupiral avtosalon v Ženevi s štirimi priključnimi hibridi - Q5, A6, A7 in A8 TFSI e. Prav vsi imajo vgrajeno baterijo kapacitete 14,1 kilovatne ure in lahko izključno na električno energijo prevozijo do 40 kilometrov.

Na avtosalonu v Ženevi bo Audi predstavil štiri priključne hibride, ki bodo nosili dodatno oznako e. | Foto: Audi Na avtosalonu v Ženevi bo Audi predstavil štiri priključne hibride, ki bodo nosili dodatno oznako e. Foto: Audi

40 kilometrov električnega dosega

Najdražji izmed četverice je A8 L 60 TFSI e, ki ga bo poganjal trilitrski šestvaljni motor, sparjen s sinhronim elektromotorjem, baterijo s kapaciteto 14,1 kilovatne ure in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Skupna sistemska moč se ustavi pri 443 "konjih" in 699 njutonmetrih navora. Izključno na električno energijo lahko prevozi do 40 kilometrov.

Poleg oznake e je pri trojici Q5 50 TFSI, A6 TFSI in At 50 TFSI mogoče izbirati še med dvema vrstama pogona. Šibkejši comfort prinaša 295 "konjev" in 450 njutonmetrov navora, močnejša različica z oznako 55 TFSI e pa prinaša 363 "konjev" in 500 njutonmetrov navora. Ne glede na izbrano različico imajo Q5, A6 in A7 enak električni doseg kot največji in najmočnejši A8 L. Enaka sta tudi baterija in elektromotor, ki je skrit v dvosklopkovni menjalnik.

Audi e-tron
Avtomoto 100 tisočakov: kakšen bo audi prihodnosti v Sloveniji?

Trije dodatni vozni programi

Najnovejši Audijevi priključni hibridi so pridobili tudi tri nove vozne programe - EV, auto in hold. V programu EV vozilo poganja izključno električna energija, v načinu auto je pogon zmožen samodejno preklapljati med bencinskim motorjem in elektromotorjem ter s tem povečevati učinkovitost, v načinu hold pa bencinski motor skrbi za konstantno vzdrževanje napolnjenosti baterije.

Lastniki bodo lahko avtomobil polnili doma s hitrostjo do 7,2 kilovata, v veliko pomoč pa jim bo tudi polnilno omrežje e-tron, ki je na voljo v osemnajstih evropskih državah.

Vozniki bodo lahko uporabljali Audijeve polnilnice, ki so nameščene v osemnajstih evropskih državah. | Foto: Audi Vozniki bodo lahko uporabljali Audijeve polnilnice, ki so nameščene v osemnajstih evropskih državah. Foto: Audi

Ne spreglejte