Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2011,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenski avto leta Škoda Tehno Avtomoto Audi Chevrolet Citroën Ford Hyundai Lancia Mercedes-Benz Nissan Opel Peugeot Renault Subaru Toyota Volkswagen Družinski Avtomoto Športni Avtomoto

Ponedeljek, 7. 11. 2011, 13.00

6 let, 7 mesecev

Slovenski avto leta 2012 - Glasovanje končano!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glasovanje je končano. Kmalu bomo objavili seznam petih finalistov, ki se bodo potegovali za naslov avtomobila leta v naši državi.

Izbiramo ne samo dober, ampak tudi v vseh pogledih izvrsten avtomobil. Slovenski avtomobil leta mora ponujati dobre vozne lastnosti, varčne, čiste, a tudi zmogljive motorje, primerne menjalnike. Biti mora varen avtomobil, ki je tudi v cenejših izvedbah primerno varnostno opremljen. Slovenski avtomobil leta mora ponujati razne tehnično napredne "gadgete", takšne, ki lajšajo vožnjo, in takšne, ki lahko dvignejo raven varnosti na slovenskih cestah. Oblikovno mora biti svež, dovolj prostoren, udoben, kakovostno izdelan. Zmagati mora avtomobil, ki smo ga Slovenci sprejeli z navdušenjem, če ne celo z "evforijo". Povrhu mora to biti avtomobil, ki je primeren navadam in kupni moči povprečne slovenske družine, ne pa kakšen eksot za ozek krog kupcev, tudi zato je pogoj za uvrstitev v glasovanje vsaj 50 prodanih avtomobilov posameznega kandidata v zdaj še aktualnem letu.

Torej, spodaj so navedeni kandidati. Glasujete tako, da kliknete v glasovalni krogec pod sliko in pred imenom avtomobila, za katerega menite, da najbolj ustreza omenjenim kriterijem. Kot pomoč pri odločanju vam ponujamo tudi povezave na naša mnenja o letošnjih novincih.

Najprej glasujete vi, bralci ... Izbor Slovenski avto leta 2012 poteka tako, da najprej glasujete bralci vseh sodelujočih medijev. V vsakem mediju bralci glasujete posebej.

Avto, ki dobi v posameznem mediju največ glasov, dobi 6 točk, drugi 4, tretji 3, četrti 2 in peti 1 točko. Po seštevku vseh glasovanj se pet avtomobilov, ki zberejo največ točk, uvrsti v finalni izbor.

Prvih pet avtomobilov glede na glasovanje bralcev v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red: prvouvrščeni avto 6, drugouvrščeni 4, tretjeuvrščeni 3, četrtouvrščeni 2 in petouvrščeni 1 točko. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku.

... nato glasujemo, novinarji: V finalnem izboru sodelujejo uredništva sodelujočih medijev, torej uredništva Avto Magazina, Avto Foto Marketa, Dela in Slovenskih novic, Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, Motorevije, Večera, Val 202 in naša redakcija. Glasovanje novinarjev poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo.... eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2012.

V izboru sodelujejo novi avtomobili, ki so prišli na slovenski trg v letošnjem letu in jih bo do 15. decembra registriranih vsaj 50.

Sodelujoči ter nagrajenci se strinjajo, da bodo v primeru izžrebanja posredovali davčno številko, ki predstavlja podlago za obračun akontacije dohodnine. (po določbah Zakona o dohodnini - ZDoh-2). Več o pravilih ...

Ne spreglejte