Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
13.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Natisni članek

Škoda SUV Avtomoto Družinski Avtomoto

Sreda, 10. 8. 2016, 13.27

6 let, 6 mesecev

Čehi vzdržujejo napetost pred predstavitvijo velikega športnega terenca #video

Škoda kodiaq – prve fotografije novega češkega aduta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Škoda kodiaq | Foto Škoda

Foto: Škoda

Kaže, da je vznesenost obojestranska: pri Škodi se trudijo svoj novi kodiaq dozirati v pogostejših odmerkih pred uradno predstavitvijo, (morebitni?) kupci pa te odmerke nestrpno pričakujejo. Zastor bo padel 1. septembra v Berlinu, zdaj pa Čehi ponujajo prve fotografije oblikovnih podrobnosti in videonapovednik.

Zunanji videz: osnova je tudi tu koncept visonS

Škoda kodiaq | Foto: Škoda Foto: Škoda

Tokrat iz Škode prihajajo prve fotografije podrobnosti zunanjosti. Te seveda ne presenečajo: z izjemo medsebojnih merskih razmerij gre za obliko, ki je bila zakoličena s konceptom visionS, predstavljenim na letošnjem salonu avtomobilov v Ženevi, še prej pa s konceptom visionC (Ženeva 2014), ki že nekaj časa uresničuje linije na modelih superb, octavia in fabia.

Seveda ne gre za kopijo, temveč za evolucijo ideje, pri Škodi pa omenjajo široko motorno masko v treh razsežnostih, tanka žarometa (z možnostjo tehnike svetlečih diod), "atletsko" oblikovana vrata in "izrazno izklesan" zadek. Jasno, zadnje luči, serijsko v tehniki LED, so še vedno v obliki črke C.

Video: Sedem sedežev in v kodiaqu bo mogoče peljati do 2,9 metra dolge predmete

Škoda napoveduje največji prtljažnik v razredu in samodejno zaviranje pri vzvratni vožnji

Škoda kodiaq | Foto: Škoda Foto: Škoda

Postregli so tudi z nekaj drugimi informacij. Ena najpomembnejših je zagotovo velikost prtljažnika – ta se bo raztezal od 720 do 2.065 litrov, za kar pri Škodi pravijo, da je največ v tem razredu. Mogoča bo izbira različice s sedmimi sedeži in pri številnih možnostih nastavitev sedežev bo mogoče v kodiaqu peljati do 2,9 metra dolge predmete.

Med novodobne asistenčne sisteme bodo med drugim uvrstili štiri širokokotne kamere za pogled okrog avtomobila, vključno iz ptičje perspektive, sistema tow assist (samodejno krmiljenje pri vleki prikolice v primeru počasne vzvratne vožnje) in manoeuvre assist (samodejno zaviranje pri vzvratni vožnji v primeru ovire).

Škoda bo svoj kodiaq predstavila na prvi šolski dan v Berlinu. Tam bomo tudi mi. | Foto: Škoda Škoda bo svoj kodiaq predstavila na prvi šolski dan v Berlinu. Tam bomo tudi mi. Foto: Škoda

Svetovna premiera bo 1. septembra v Berlinu

Škoda bo svoj kodiaq predstavila na prvi šolski dan v Berlinu. Tam bomo tudi mi. Ta veliki športni terenec bo seveda opremljen tudi s povezljivostno tehniko, ki jo pri njih delijo na dve veji: infozabavno (navigacija v resničnem času) in "servisno" (dostop in pomoč vozilu na daljavo ter samodejen klic v sili v primeru prometne nesreče). Kakorkoli že, kaže, da bo kodiaq močen tekmec v svojem razredu, tudi znamkam istega koncerna.

Ne spreglejte