Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
28. 4. 2017,
10.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

SUV SUV Avtomoto Škoda

Petek, 28. 4. 2017, 10.53

6 let, 6 mesecev

Škoda po navdih za yetijevega naslednika 4x4 znova na Aljasko #video

Škoda karoq – naslednik yetija in kodiaqov, mali brat z indijanskim imenom #video

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Škoda karoq | Foto Škoda

Foto: Škoda

Novi kompaktni SUV Škode je ime karoq dobil po zloženki iz jezika indijanskega plemena Alutiiq, ki domuje na odmaknjenem otoku ob južni obali Aljaske. Čehi razkrivajo delček podobe novega avtomobila, 18. maja ga bodo na svetovni premieri pokazali na Švedskem v Stockholmu.

Video: Čehi že drugo ime poiskali na Aljaski

Škoda karoq | Foto: Škoda Foto: Škoda Po prvem sedemsedežnem, velikem športnem terncu te znamke, ki ime nosi po velikem aljaškemu medvedu kodiaku, bo zdaj tudi naslednik yetija, novi kompaktni SUV, dobil ime z Aljaske. Poimenovanje prihodnjih Škodinih športnih terencev naj bi temeljilo na glasovih in črkah, kot jih je začela škoda kodiaq. Tokrat so navdih za ime dobili v jeziku aljaškega domorodnega indijanskega plemena Alutiiq.

Njihova beseda za avto je "KAA'RAQ", RUQ" pa je izraz za puščico, ta predstavlja pomemben, osrednji element škodinega logotipa. Novi škoda karoq je torej ime dobil iz kombinacije obeh besede oziroma izrazov. Werner Eichhorn, član Škodine uprave za prodajo in trženje, poudarja, da je za znamko zelo pomembno, da ima njihov novi SUV spet vsebinsko precej močno ime, ki bo nadaljevalo to, kar je začrtal koidaq.

Po motornim pokrovom bodo znani koncernski prisilno polnjeni motorji (TSI in TDI) z razponom moči od 85 do 140 kilovatov, sistemom start in stop ter zmožnostjo rekuperacijo zavorne energije. | Foto: Škoda Po motornim pokrovom bodo znani koncernski prisilno polnjeni motorji (TSI in TDI) z razponom moči od 85 do 140 kilovatov, sistemom start in stop ter zmožnostjo rekuperacijo zavorne energije. Foto: Škoda

Tukaj domuje pleme Alutiiq:

Škodina strategija 2025 napoveduje rast nabora modelov, med katerimi bodo ključno vlogo igrali tudi športni ternci. Kodiaq je začrtal smer, v njegove kolesnice pa bo kmalu zapeljal še novi karoq, ki bo postavil naslednji SUV-mejnik te uspešne avtomobilske znamke.

Na svetovno premiero v Stockholm bodo Čehi poleg VIP-gostov povabili tudi 421 novinarjev z vsega sveta, med njimi pa bo tudi eden od članov našega uredništva. Devetnajstega maja zjutraj si boste torej na Avtomotu lahko prebrali prve vtise o nasledniku tudi na naših cestah zelo uspešnega yetija.

Novi kompaktni SUV karoq bo dolg skoraj 4,4 metra (4.382 mm), dobrih 30 cm krajši od velikega kodiaqa. Širok bo dobrega 1,8 metra (1.841 mm), visok pa 1,6 metra (1.605 mm).  | Foto: Škoda Novi kompaktni SUV karoq bo dolg skoraj 4,4 metra (4.382 mm), dobrih 30 cm krajši od velikega kodiaqa. Širok bo dobrega 1,8 metra (1.841 mm), visok pa 1,6 metra (1.605 mm). Foto: Škoda

Ne spreglejte