Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
1. 9. 2016,
4.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Revoz Renault Renault Nissan Slovenija Novo mesto

Četrtek, 1. 9. 2016, 4.49

6 let, 6 mesecev

V Novem mestu je krmilo Revoza prevzel novi predsednik uprave

Revoz uradno prevzema 49-letni francoski inženir Raynald Joly

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Predsednik uprave tovarne Revoz Raynald Joly | Foto Renault

Foto: Renault

V Revozu je po končanem kolektivnem dopustu vodenje tovarne uradno prevzel novi predsednik uprave Raynald Joly, ki je po imenovanju 1. avgusta tako na položaju prvega moža naše edine avtomobilske tovarne nasledil Patricea Haettela. Ta odhaja na položaj Renaultovega industrijskega direktorja pola sever - vzhod ter z Revozom ostaja povezan v funkciji predsednika nadzornega sveta.

Kakšne izkušnje ima novi predsednik uprave Revoza? Od Portugalske do Kitajske ....

Raynald Joly, ki je star 49 let, je po narodnosti Francoz. Diplomo inženirja je pridobil na višji šoli Arts et Métiers (ENSAM) ter se na začetku svoje kariere zaposlil kot tehnolog za proces in vzdrževanje na področju livarstva v Renaultovi podružnici Aveiro na Portugalskem. Pot ga je nato vodila skozi različne funkcije v številnih Renaultovih tovarnah: bil je inženir kakovosti (Renault Rueil, Francija), vodja procesa inženiringa opreme (Renault Motores Valladolid, Španija), vodja proizvodnega departmaja (Renault Cleon, Francija), generalni direktor (Renault Cacia, Portugalska), od leta 2013 pa je generalni direktor za industrializacijo Renaulta v Wuhanu na Kitajskem.

Revoz v tem trenutku zaposluje okoli 2.200 ljudi, po pisanju časnika Dnevnik pa nameravajo že jeseni zaradi povečanega obsega proizvodnje v službo vzeti še okoli sto novih sodelavcev. Do konca leta oziroma ob polnem zagonu proizvodnih linij za clia 4 naj bi službo skupaj dobilo 400 ljudi. Gre za številko, ki predstavlja kader za zagon polovične nočne izmene. V Revozu so že začeli iskati nove sodelavce, ki naj bi bili sprva zaposleni prek agencij. | Foto: Reuters Revoz v tem trenutku zaposluje okoli 2.200 ljudi, po pisanju časnika Dnevnik pa nameravajo že jeseni zaradi povečanega obsega proizvodnje v službo vzeti še okoli sto novih sodelavcev. Do konca leta oziroma ob polnem zagonu proizvodnih linij za clia 4 naj bi službo skupaj dobilo 400 ljudi. Gre za številko, ki predstavlja kader za zagon polovične nočne izmene. V Revozu so že začeli iskati nove sodelavce, ki naj bi bili sprva zaposleni prek agencij. Foto: Reuters

Tovarno prevzema v času, ko se vanjo vrača clio

Revoz clio | Foto: Reuters Foto: Reuters Joly prevzema vodenje Revoza v obdobju, ko se tovarna pripravlja na zagon proizvodnje tretjega modela clia 4, ki je zelo pomemben za nadaljnji razvoj tovarne in delovnih mest.

Čisto sveži prvi mož Revoza zato z optimizmom zre v prihodnost te slovenske megatovarne, ki v skupini Renault Nissan uživa velik ugled:

"Novico o prevzemu vodenja Revoza sem sprejel z velikim veseljem, saj je Revoz znotraj Renaulta znan kot ugledna tovarna, ki se lahko pohvali z bogatimi kompetencami in visoko kakovostjo. Prepričan sem, da bomo skupaj kos vsem izzivom, ki jih s seboj prinaša obetaven projekt clio 4."

Ne spreglejte