Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
1. 3. 2016,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Renault Družinski Avtomoto Avtosalon Ženeva 2016

Torek, 1. 3. 2016, 13.11

8 let

Renault scenic – družinsko usmerjeni crossover z 20-palčnimi kolesi in 572 litri prtljažnika

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novi renault scenic bo družinsko usmerjeni crossover, ki bo imel 572 litrov osnovnega prtljažnega prostora. Motorje in osnovo si deli z novim meganom. Še letos tudi predstavitev grand scenica.

Nič več družinski enoprostorec, temveč družinsko usmerjeni crossover

Renault po 20 letih predstavlja četrto generacijo scenica, ki je kot kompaktni družinski enoprostorec eden najpomembnejših avtomobilov letošnjega avtomobilskega salona v Ženevi. Že prejšnji teden je bilo jasno, da bo scenic stopil po isti poti kot pred njim tudi večji enoprostorec espace.

Dobil je zadnji krajši previs, vsaj v primeru v Ženevi predstavljenega vozila tudi serijska 20-palčna kolesa, nižjo linijo strehe in bolj dinamičen videz. S pravimi crossover geni je postal podoben espaceu, a tudi manjšemu capturju. Scenic tako ni več družinski enoprostorec, temveč družinsko usmerjeni crossover.

Novi scenic ima 18 litrov večji prtljažnik

Tudi v četrti generaciji bo scenic na voljo tudi v izvedbi grand scenic, ki jo bodo pri Renaultu predstavili še letos. Ker so koleteki zdaj širši, je širši tudi prtljažni prostor. Ta ima v klasičnem scenicu 572 litrov osnovne prostornine, kar je 18 litrov več kot v predhodniku. Pri Renaultu trdijo, da je v avtomobilu še veliko odlagalnih površin s skupno prostornino dodatnih 63 litrov. Sedeže zadnje vrste je mogoče zdaj zložiti v ravno dno.

Notranjost v skladu z najnovejšimi renaulti

V primerjavi s predhodnikom je novi scenic v notranjosti precej modernejši. Vsi z izjemo osnovne različice bodo opremljeni z dvema digitalnima zaslonoma. Eden od obeh je tudi 8,7-palčni pokončni zaslon na srednji konzoli, v katerega je vključen infozabavni sistem R-Link druge generacije. Na voljo bo tudi barvni digitalni prikazovalnik pred voznikom, ki sicer lahko računa še na sedempalčni zaslon na armaturni plošči.

Scenica bodo poganjali že znani motorji iz megana, s katerim si deli tudi celotno zasnovo vozila. Na voljo bo šest dizelskih in dva bencinska motorja. Del serijske opreme bo ročni šeststopenjski menjalnik, pri nekaterih dizelskih motorjih bosta na voljo tudi šeststopenjski oziroma sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama.

Renault obljublja tudi vse moderne varnostno-asistenčne sisteme, med katerimi bo tudi radarski tempomat za samodejno uravnavanje prednastavljene hitrosti.

Ne spreglejte