Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
20. 10. 2016,
11.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Seat

Četrtek, 20. 10. 2016, 11.07

6 let, 6 mesecev

Prenovljeni seat leon: novi motorji, večji zaslon in kozmetični dodatki

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Seat je prenovil vse tri karoserijske izvedbe svojega paradnega konja – leona. Naprej z osveženim videzom, višjim inteligenčnim kvocientom in novimi motorji. Kmalu tudi nova generacija ibize in novi SUV – arona.

Blaga prenova je Seatovemu paradnemu konju prinesla ostrejši videz. Nov je odbijač, zaradi sprememb videza maske je za 4 centimetre širša tudi odprtina za zajemanje zraka, več je kromiranih dodatkov, njegovi žarometi pa se bodo od prenove naprej lahko v celoti zanašali na tehnologijo LED.  | Foto: Blaga prenova je Seatovemu paradnemu konju prinesla ostrejši videz. Nov je odbijač, zaradi sprememb videza maske je za 4 centimetre širša tudi odprtina za zajemanje zraka, več je kromiranih dodatkov, njegovi žarometi pa se bodo od prenove naprej lahko v celoti zanašali na tehnologijo LED.

Povečana inteligenca in več varnosti

Skladno s tehnološkim napredkom, ki ga je uvedla športnoterenska ateca, je zdaj s številnimi sodobnimi elektronskimi pomagali napolnjen tudi leon. Opremljen bo tudi s pomočnikom za vožnjo v gnečah, to pomeni, da bo s pomočjo sistema za ohranjevanje vozila na voznem pasu in pametnega tempomata zmožen povsem samodejno voziti v gnečah pri hitrostih do 60 kilometrov na uro.

Del njegove elektronske oborožitve bo tudi sistem za samodejno zaviranje v primeru nevarnosti naleta s prepoznavanjem pešcev, prepoznaval bo prometne znake, vzdolžno ali vzvratno bo znal tudi sam parkirati.

Prenovljeni seat leon | Foto:

Pametnejši in z novo opremo excellence

Zahtevnejši uporabniki bodo veseli povsem prenovljenega vmesnika s prilagojenim in izboljšanim upravljanjem, seveda se bo zaradi sistemov Android Auto in Apple CarPlay razumel z večino mobilnih telefonov, določene vsebine pa bo zaradi tehnologije MirrorLink sposoben preslikati tudi na zaslon. Omogoča bo tudi indukcijsko polnjenje mobilnikov. Zaslon bo prav tako zdaj lahko tudi osempalčni.

Uveljavljenim opremam reference, style in FR-line se pridružuje še paket xcellence s poudarkom na ostrejšem videzu, udobju in eleganci. Oblazinjenje bo lahko obogateno tudi z alkantaro, ambientalna osvetlitev bo lahko večbarvna , okna bodo obrobljena s kromom, ključ bo že v izhodišču pameten. Paket excellence bo cenovno poravnan s športno naravnanim paketom FR, kmalu sledi tudi prenovljena cupra.

Zaradi izboljšane zvočne izolacije bo kabina tišja, jakost ambientalne osvetlitve bo po novem nastavljiva, zaslon vmesnika je večji (8-palčni), iz armaturne plošče je izginilo tudi nekaj gumbov.  | Foto: Zaradi izboljšane zvočne izolacije bo kabina tišja, jakost ambientalne osvetlitve bo po novem nastavljiva, zaslon vmesnika je večji (8-palčni), iz armaturne plošče je izginilo tudi nekaj gumbov.

Prvič dizel s 115 "konji" in bencinski litrski trivaljnik

Posodobljena je tudi paleta motorjev, ki poleg običajnih kandidatov ponuja tudi novinca – 1,6-litrskega dizla s 115 »konji«, izvedba leon ST s štirikolesnim pogonom 4drive in dvolitrskim dizlom s 150 »konji« pa bo od prenove naprej na voljo tudi 7-stopenjskim samodejnim DSG menjalnikom. Sicer pa je nabor motorne palete pester – dizelski razpon je od 90 do 184, bencinski pa  od 110 do 180 »konjev«. Prvič bo v ponudbi tudi koncernski litrski trivaljni bencinski motor.

Kmalu pride nova ibiza

Leon je za premiero atece Seatov drugi korak modelne ofenzive – Španci bodo v naslednjih nekaj mesecih predstavili še novo, peto generacijo ibize in težko pričakovanega majhnega crossoverja  z imenom arona. Seat opozarja tudi na prihod posodobljene cupra, ki naj bi v rokavi skrivala nekaj presenečenj – morda novi rekord na Nürburgringu?

Prenovljeni seat leon | Foto:

Prenovljeni seat leon | Foto:

Prenovljeni seat leon | Foto:

Ne spreglejte