Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
23. 1. 2024,
6.34

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

električni avtomobili Seat Volkswagen

Torek, 23. 1. 2024, 6.34

3 mesece

Seat

Seati nekoč tudi iz Revoza? Očitno to ni nemogoče. #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Renault twingo | Renaultov twingo bi bil lahko partnerski avtomobil tudi za Volkswagnov razvoj električnega malčka. Očitno ni izključeno, da tak avtomobil morda v prihodnje dobi tudi Seat. | Foto Renault

Renaultov twingo bi bil lahko partnerski avtomobil tudi za Volkswagnov razvoj električnega malčka. Očitno ni izključeno, da tak avtomobil morda v prihodnje dobi tudi Seat.

Foto: Renault

Čeprav naj bi imel Seat v prihodnje le še vlogo v mobilnosti, ne pa v proizvodnji lastnih avtomobilov, se odpira možnost Seatove različice električnega volkswagna ID.1.

Lani je predsednik Volkswagna Thomas Schäfer glede Seata že poudaril, da je prihodnost znamke Seat ime Cupra. Prek te znamke načrtujejo izdelavo avtomobilov, obstoječe Seatove modele pa bi izdelovali le še do konca njihove trenutne generacije. V prihodnje bi Seat postal ponudnik mobilnosti.

Zdaj je vodja Seata v Veliki Britaniji Marcus Gossen namignil, da bi vendarle lahko videli tudi novega seata. Po poročanju britanskega Autocara Gossen možnost vidi v Seatovi različici Volkswagnovega najcenejšega električnega modela ID.1. "Tak avtomobil ekonomsko ne bo mogoč, če si ga znotraj koncerna ne bomo delili," meni Gossen.

Renault twingo
Avtomoto "Slovenski" malček? Razkritje, znane prve podrobnosti. #foto

Seatov "ID.1" – tehnična zasnova renault twinga?

Volkswagen je ID.1 napovedal za konec tega desetletja, zato konkretnih načrtov zanj za zdaj še ni. Ta avtomobil bi lahko bil partnerski model z Renaultovim twingom in bi ga lahko v prihodnje izdelovali tudi v Novem mestu. Volkswagen je konkretno napovedal le večji model ID.2, električnega malčka s ceno pod 20 tisoč evri pa še ne. Ali bodo tega v Wolfsburgu "posodili" tudi Seatu oziroma nižali proizvodne stroške z delitvijo vozil znotraj koncerna (kot nekoč VW up-škoda citigo-seat mii), kljub Gossnovim besedam za zdaj še ni uradno znano.

 

Ne spreglejte