Petek,
28. 10. 2016,
15.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Nissan Juke

Petek, 28. 10. 2016, 15.23

6 let, 7 mesecev

Premagovati razdalje v rdečih salonarčkih

Oglasno sporočilo

Premagovati razdalje v rdečih salonarčkih in spoznavati nove prijatelje ter okolico je nekaj, kar ti daje motivacijo, da bežiš, da bežiš daleč. 

Najslajše je, ko se lahko odpelješ z super dinamičnim terencem, kot je nissan juke, na določeno lokacijo. Najprej na avtocesti v sistemu ECO, nato pa se hitro v hrib premaknejo indikatorji na sistem SPORT. Ko se vzpenjaš v hrib, iz zvočnikov odmeva energična glasba, ki ti dvigne raven energije še malo višje. Ko izstopiš iz cone udobja, udobja, ki ga nudi Juke, se kmalu zaveš, da so pred tabo novi kilometri, nove dogodivščine.

 | Foto:

Najraje imam take dogodivščine, ki jih ne pozna gospod Google. Nekaj novega, nekaj posebnega. Le tako lahko vidiš, kje so tvoje meje. Naj bo zelo hladno ali zelo vroče. Vedno greš z nekim ciljem, naj bo  to razdalja, vrh hriba ali kakšna ultra dogodivščina. Najprijetneje je, ko vidiš, da si v dobrem stanju tudi po 60. kilometru. To ti tisti trenutek pomeni največ. Vse! Ker je ultra svet tekov zelo zanimiv, se moraš zavedati, da je lahko isti trenutek pred tabo popoln poraz, vendar samo z nenavadnimi in zanimivimi bežanji (besede trening namenoma ne uporabljam) lahko vsa ta doživetja “prebežiš” na lažji način. Treba  je "natrenirati" glavo, da je sposobna funkcionirati tudi po 35 urah teka, pa čeprav dobro veš, da je pred tabo še nekaj več kot 80 kilometrov teka.

 | Foto:

Ja, priznam, vedno se veselim cilja in ga komaj čakam. Ja, tako je v svetu ulter, greš, da se mučiš in vesel si, da prideš na cilj, kjer te čakajo nova spoznanja. Včasih so bridka, včasih prav prijetna. Tako prijetna kot Dynamic Control System, ki ti omogoča, da po napornem dnevu kazalce premakneš v način ECO in si spet na avtocesti, kjer tokrat v prijetni umirjeni glasbi uživaš v načrtovanju novih dogodivščin.

Anže Česen