Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2016,
17.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

Kitajska letalo Pipistrel

Torek, 8. 11. 2016, 17.37

6 let, 6 mesecev

Pipistrel želi s poslom na Kitajskem izkoristiti letalski trg prihodnosti

Polet, vreden 350 milijonov evrov: Slovenec preletel Kitajski zid in pristal na trgu prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Ivo Boscarol, Pipistrel, Miro Cerar | Foto STA

Foto: STA

Pipistrel in kitajsko podjetje Sino Group, partnerja v 350 milijonov evrov vrednem sedemletnem projektu, sta se po besedah direktorja in solastnika Pipistrela Iva Boscarola zavezala k dolgoročnemu partnerstvu. Eden od ciljev sodelovanja je povečanje števila razvojnih projektov, s čimer želita izkoristiti možnosti v letalstvu na Kitajskem.

Pipistrel bo pomagal pri vzgonu letalskega imperija ...

"Glede na tržno analizo trenutnih razmer v splošnem letalstvu na Kitajskem vidimo skupaj s kitajskim partnerjem velike možnosti za sodelovanje. Še posebej zato, ker je Kitajska s potrditvijo certifikatov za štiri Pipistrelove modele letal odprla velikanske možnosti za prodajo na Kitajskem," je na današnji novinarski konferenci poudaril Boscarol. Kitajsko je označil za letalski trg prihodnosti.

Partnerja vidita ugoden trend predvsem v razvoju tako imenovanega zelenega letalskega prometa, sodelovanje pa bosta nadgradila z lastniškim povezovanjem. Pri tem bo Sino Group do konca leta pridobil pet odstotkov Pipistrela in zanj odštela 10 milijonov evrov, Ivo in Taja Boscarol pa bosta postopoma v sedmih letih postala 10,5-odstotna solastnika družbe Sino Group.

Sino Group si je v sodelovanju s Pipistrelom zagotovil izključno pravico uporabe Pipistrelove tehnologije in proizvodnje dveh modelov letal ter pravico do prodaje teh letal na Kitajskem in 13 držav jugovzhodne Azije. | Foto: STA , Sino Group si je v sodelovanju s Pipistrelom zagotovil izključno pravico uporabe Pipistrelove tehnologije in proizvodnje dveh modelov letal ter pravico do prodaje teh letal na Kitajskem in 13 držav jugovzhodne Azije. Foto: STA ,

V Ajdovščini bodo za Kitajce na leto naredili okoli 100 letal

Hibridna Panthera | Foto: Hibridna Panthera Tudi premier Miro Cerar je opozoril na velik potencial, ki ga ima kitajski trg. Ta je zelo pomemben za vsa za slovenska podjetja, je dejal in spomnil, da se je sodelovanje med slovensko in kitajsko vlado v zadnjih letih izboljšalo.

Ajdovsko podjetje je dogovor s kitajsko družbo podpisalo konec minulega tedna. Kot je danes podrobneje pojasnil Boscarol, bodo v okviru projekta na Kitajskem zgradili več proizvodnih obratov za proizvodnjo Pipistrelovih letal.

Izdelovali bodo električna modela ultralahkih letal znamke Alpha Electro in hibridno Panthero, letno več kot 500.

Pipistrel HY4 | Foto: HY4 Foto: HY4 Po 100 letal za kitajski trg naj bi na leto izdelali tudi v Ajdovščini, samo v prihodnjem letu po podpisanem dogovoru 80.

Medsebojni učinki sodelovanja so v okviru sedemletnega projekta, ta bo poleg izdelave letal in gradnje novih proizvodnih središč vključeval tudi gradnjo letalske steze ter objektov za vzdrževanje letal in šolanje pilotov, ocenjeni na več kot 500 milijonov evrov.

Pipistrel bo del teh sredstev namenil za razvoj novega inovativnega potniškega letala z 19 sedeži, ki ga bo poganjala hibridna tehnologija elektrike in vodikovih gorivnih celic. Letalo je načrtovano kot javni prevoz med mesti na Kitajskem in pozneje po vsem svetu.


Kitajci s superlovcem in največjim vodnim letalom na svetu želijo zavladati nebu #foto

Pipistrel na Kitajskem sklenil 350 milijonov evrov vreden posel

Ne spreglejte