Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2017,
11.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča P automobil import

Natisni članek

družina Na dopustu SUV Peugeot advertorial

Torek, 13. 6. 2017, 11.40

2 meseca, 1 teden

Zakaj za družino izbrati varnega in praktičnega športnega terenca?

Peugeot SUV-družina – doživetje najboljših genov praktičnega avtomobila #foto

Vsebino omogoča P automobil import
Peugeot 3008 | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Peugeot je avtomobilski proizvajalec, ki nikoli ni spadal v sivo povprečje cest. S svojimi športnimi terenci, avtomobil novega rodu po meri sodobne družine bo za vedno spremenil avtomobilsko pokrajino. Družini ponuja odločno SUV-jevsko levje krdelo, ki se ne zmeni za togost klasičnih avtomobilskih oblik. Peugeoti 2008, 3008 in 5008 so avtomobili za ljudi, ki uživajo življenje. Praktični, varni, prilagodljivi in tehnološko napredni.

Odpeljite se na testno vožnjo s Peugeotom 2008 ali 3008!

Nekoč je bil le karavan, danes je stvar drugačna

Se spomnite nekdanjih družinskih odprav na počitnice? Družine na vrhuncu moči in idej, ki je morala do popolnosti obvladati tetris, da sta njihova kombilimuzina ali v najboljšem primeru karavan ustregla vsem željam. Dolga leta je družina, ki je veliko hodila na izlete, preživljala konce tedna na kolesu, v gorah, na smučišču …, imela na izbiro le karavanski prtljažnik. Ta je bil in je tudi danes še vedno na voljo, po praktičnosti pa ga prekaša nov rod Peugeotovih družinskih SUV multitalentov - 2008, 3008 in 5008.

Samo poglejte praktičnost tega avtomobilskega telesa. Udobno vstopanje in izstopanje, velike steklene površine za preglednost, čvrst in samozavesten nastop ter zadostna oddaljenost od tal, da se ne poti proti izhodišču družinskega izleta zmore zapeljati tudi po slabši cesti in prestopit kakšno korenino.  | Foto: Peugeot Samo poglejte praktičnost tega avtomobilskega telesa. Udobno vstopanje in izstopanje, velike steklene površine za preglednost, čvrst in samozavesten nastop ter zadostna oddaljenost od tal, da se ne poti proti izhodišču družinskega izleta zmore zapeljati tudi po slabši cesti in prestopit kakšno korenino. Foto: Peugeot

Pet razlogov zakaj Peugotvo SUV na družinskem izletu prekaša klasičnega karavana:

Peugeot 3008 - advertorial | Foto: Peugeot Foto: Peugeot Večja oddaljenost od tal – lažje vstopanje in izstopanje ter zmožnost vožnje po slabših cestah in poteh, piko na i pa doda še sistem GripControl. Ta brez energijsko potratnega pogona 4 x 4 obvladuje oprijem tudi v zahtevnih voznih razmerah, kot so sneg, pesek, razrit kolovoz …

Več preglednosti – bolj obvladljive karoserijske meje, več steklenih površin, boljši pregled zaradi višjega sedenja. Na parkirišču in v mestu je bolj obvladljiv, na ozkem kolovozu pa bolj suvereno najde pot mimo vejevja in jarkov.

Več prilagodljivosti – zaradi prostorninsko izdatnejše kabine in prtljažnega prostora ter hitro spremenljivega sedežnega tlorisa ti avtomobil ponujajo udobnejši prevoz potnikov in njihove prtljage, tudi športnih rekvizitov.

V Peugeotu 3008 nihče ne ostane brez svojih želja. | Foto: Gregor Pavšič V Peugeotu 3008 nihče ne ostane brez svojih želja. Foto: Gregor Pavšič Več svobode – bit športnega terenca je učinkovita uporaba avtomobila v vseh pogojih in tudi na cestah s slabšo podlago, obenem pa z vsemi asistenčnimi sistemi in napredno vozno dinamiko odločno požira kilometre na avtocesti in v mestu ter vožnjo naredi varnejšo in manj stresno.

Več stila – potovati v avtomobilu, ki je drzno oblikovan, trendovski in izžareva dinamiko voznika oziroma družine, je preprosto lepše. Ne gre zgolj za podčrtano udobje podvozja, temveč tudi splošno počutje. Če ti je avto všeč in odraža značaj, je pot pač nemerljivo prijetnejša.

Peugeot 3008 - advertorial | Foto: Peugeot Foto: Peugeot Peugeot SUV razume in upošteva široko uporabnost vozniških želja vseh generacij. Z večjo oddaljenostjo od tal in višjim sedenjem je tak avtomobil preprosto veliko prijaznejši. Vanj bo lažje vstopil in iz njega izstopil tudi voznik senior. Mama in oče bosta veliko lažje namestila otroški sedež ter poskrbela za varen prevoz svoje družinice. Velike steklene površine in višje sedenje vozniku omogočajo bolj kakovosten in natančnejši pregled nad dogajanjem v okolici vozila. Kdor vidi dlje in bolje, tudi vozi varneje. Kdor od svojega avtomobila pričakuje udoben in prilagodljiv potniški prostor, prijeten kot notranjost lastnega doma, bo zavil v Peugeotov salon.

Peugetovo SUV levje krdelo 2008, 3008 in veliki 5008, ki v Slovenijo prihaja septembra, pa je tudi zaščitniško, tako kot se za povezano družino spodobi. Vsi trije naredijo vse, da se nesreča sploh ne zgodi. Budno bdijo nad varnostno razdaljo, pozorno spremljajo dogajanje na cesti in znajo preprečiti nalet. Ščitijo družino v svoji kabini in hkrati so pozorni tudi do tistih najbolj ranljivih udeležencev v prometu.

Ne pozabite, da tak Peugeot v sebi združuje vse najboljše lastnosti avtomobilske anatomije. Karavana preprosto prekaša, ker ima njegov prtljažnik, pa prilagodljivost in kabinsko prostornost enoprostorca in vozne lastnosti limuzine. Gre za koncentrat najboljših genov, avtomobilske družine, ki je vedno veljala za tisto zmožno postaviti nova, drznejša merila in širiti horizont družinske mobilnosti.  | Foto: Peugeot Ne pozabite, da tak Peugeot v sebi združuje vse najboljše lastnosti avtomobilske anatomije. Karavana preprosto prekaša, ker ima njegov prtljažnik, pa prilagodljivost in kabinsko prostornost enoprostorca in vozne lastnosti limuzine. Gre za koncentrat najboljših genov, avtomobilske družine, ki je vedno veljala za tisto zmožno postaviti nova, drznejša merila in širiti horizont družinske mobilnosti. Foto: Peugeot

Za vse okuse in garaže

Urbani SUV Peugeot 2008 | Foto: Vinko Kernc Urbani SUV Peugeot 2008 Foto: Vinko Kernc Prednost Peugeotove SUV družine pa je tudi dimenzijska raznolikost. Peugeot 2008 je dovolj kompakten, da bo blestel tudi med urbanimi ovirami. Mlada mamica bo zaradi njegovih dimenzij na parkirišču pred vrtcem hitro dala gospodom lekcijo iz kirurško natančnega parkiranja. Pregledna karoserija in živa slika s kamere nudijo urbano samozavest in vplivajo cenijo lastništva, saj je izpostavljene dele karoserije lažje obvarovati prask in poškodb. Ne gre pozabiti dejstva, da je otroški sedež v Peugeota 2008 veliko lažje namestiti kot v večino malih avtomobilov. Da avtomobil sodi v vrh, pa je dokazala tudi njegova uvrstitev na neodvisnem velikem primerjalnem testu kompaktnih športnih terencev in križancev.

Peugeot 3008, evropski in slovenski avto leta 2017, je tipični medgeneracijski avtomobil, v katerem se bo odlično počutila povprečno velika družina, drugo pomlad pa bosta denimo v njem lahko preživljala tudi aktivna seniorja, sveža upokojenca, polna življenjskega elana. Ki s svojim urnikom lahko pomembno posežeta tudi v mobilno logistiko prevoza vnukov. Peugeot 3008 je tudi tehnološko eden najbolj naprednih športnih terencev na našem trgu, ki kot edini z električnimi skirojem v prtljažniku omogoča urbano mobilnost povsem od vrat do vrat.

Peugeot pa je pripravil tudi rešitev popolne avtomobilske svobode za veliko družino. Evolucija razvoja je sedem sedežev pripeljala v športnega terenca nove dobe, Peugeota 5008, ki se bo po slovenskih cestah zapeljal septembra. Prostor, res veliko prostora. Mobilna baza za tiste, ki potujejo najdlje in seboj vzamejo največ. | Foto: Peugeot Peugeot pa je pripravil tudi rešitev popolne avtomobilske svobode za veliko družino. Evolucija razvoja je sedem sedežev pripeljala v športnega terenca nove dobe, Peugeota 5008, ki se bo po slovenskih cestah zapeljal septembra. Prostor, res veliko prostora. Mobilna baza za tiste, ki potujejo najdlje in seboj vzamejo največ. Foto: Peugeot

Multipraktične rešitve, kjer je omejitev le domišljija

Deljiva sedežna klop 2/3-1/3 "Magic Flat" tvori povsem raven pod. Želite popredalčkati svoje stvari? Si želite olajšati nalaganje prtljage ali maksimalno izkoristiti svoje prostočasne dejavnosti? Zelo izviren pomični pod z dvema položajema vam omogoča, da brez težav prilagodite velikost prtljažnika ali celo udobno sedete vanj, ne da bi se ob tem umazali. Zelo dolg predmet? Zložite sovoznikov sedež v mizico in v dolžino vam bo na voljo tri metre prostora! Poleg tega je sredinski naslon za roke v zadnji sedežni klopi pri vseh izvedenkah opremljen z loputo za smuči … | Foto: Peugeot Deljiva sedežna klop 2/3-1/3 "Magic Flat" tvori povsem raven pod. Želite popredalčkati svoje stvari? Si želite olajšati nalaganje prtljage ali maksimalno izkoristiti svoje prostočasne dejavnosti? Zelo izviren pomični pod z dvema položajema vam omogoča, da brez težav prilagodite velikost prtljažnika ali celo udobno sedete vanj, ne da bi se ob tem umazali. Zelo dolg predmet? Zložite sovoznikov sedež v mizico in v dolžino vam bo na voljo tri metre prostora! Poleg tega je sredinski naslon za roke v zadnji sedežni klopi pri vseh izvedenkah opremljen z loputo za smuči … Foto: Peugeot Peugeotovi športni terenci se kot predstavniki nove dobe mobilnosti aktivnih ljudi ne zmenijo za togost avtomobilskih razredov. Vozniku in potnikom ter njihovi prtljagi postrežejo s prilagodljivim prostorom, velikimi in lahko dostopnimi prtljažniki ter množico dodatne opreme, s katero je praktičnost avtomobila mogoče dvigniti na še višjo raven. Steklena panoramska streha, pomično dno prtljažnika, vlečne kljuke, strešni nosilci, celo električni skiro z lastno polnilno napravo za mobilnost od vrat do vrat, internetni dostop … so aduti, s katerimi ti avtomobili v vsakem kilometru ponujajo najboljšo rešitev. Rdeča niti vsega sta praktičnost in preprostost uporabe za vsakogar ne glede na izbrani življenjski slog. To so avtomobili za izletnike, gobarje, smučarje, kolesarje, pohodnike, lastnike vikendov … Za vse, ki uživajo na poti in v prostem času, ima odgovor prav Peugeot SUV.

Ko gre za napredno športno terensko vozilo, izziv nikoli ni majhen: večja razdalja med podvozjem in tlemi, višji položaj za vožnjo, višje težišče ... V tej kategoriji vozil se stilske odločitve pogosto sprejema v škodo vožnje. Vendar ne pri obeh dinamičnih športnih terencih Peugeotu 2008 in sloevenskemu ter evropskemu avtomobilu leta 2017, Peugeotu 3008. Lahkotno vodljiva, bosta hitro prijatelja z vsemi vozniki, saj se že ob prvih zasukih koles zgodi čarovnija.  | Foto: Jure Gregorčič Ko gre za napredno športno terensko vozilo, izziv nikoli ni majhen: večja razdalja med podvozjem in tlemi, višji položaj za vožnjo, višje težišče ... V tej kategoriji vozil se stilske odločitve pogosto sprejema v škodo vožnje. Vendar ne pri obeh dinamičnih športnih terencih Peugeotu 2008 in sloevenskemu ter evropskemu avtomobilu leta 2017, Peugeotu 3008. Lahkotno vodljiva, bosta hitro prijatelja z vsemi vozniki, saj se že ob prvih zasukih koles zgodi čarovnija. Foto: Jure Gregorčič

Popolna komunikacija

Peugeot 3008 | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič Vsakdanja uporabnost in široka praktičnost Peugeotove družine SUV podpirata veliko življenjskih slogov. Vozniku omogočata, da lastni jaz prenese v podobo in opremo svojega športnega terenca. Peugeot od nekdaj narekuje drznost avtomobilske mode in postavlja nove trende, kar še kako velja za njegove nove športne terence. Na robustni, močni in samozavestni podobi lahko kupec zdaj pusti svoj pečat s pomočjo bogatega nabora barvnih odtenkov, opreme in komunikacije. Eleganca in moč sta združeni na izjemno dovršen način, skozi karoserijske linije lahke in izjemno čvrste gradnje. Med vsemi športnimi terenci na slovenskem trgu Peugeot edini ponuja PEUGEOT i-Cockpit®, voznikov delovni prostor, ki ustaljena pravila oblikovanja vozniških mest v avtomobilih postavlja na glavo. V tem visokotehnološkem delovnem prostoru za voznika se zdi, da je vse dodelano za voznikovo zadovoljstvo in osredotočenost. Tak športni terenec vozniku in potnikom ponuja edinstveno komunikacijsko doživetje in predvsem poskrbi za varnejšo vožnjo na krilih ergonomske dovršenosti in odlične komunikacije med voznikom ter avtomobilom.

i-Cockpit s funkcijo Amplify razvaja vas ključna čutila: vid prek nastavitve moči ambientalne osvetlitve in barve zaslonov; sluh prek nastavitev prostorskega zvoka; dotik z večtočkovno masažo v sedežih (do pet programov) in vonj prek osvežilca zraka. Pri tem valj omeniti še cenovno res zelo dostopno vrhunsko ozvočenje Focal. S kakovostjo zvoka pa ta sistem, ki se brez težav primerja z najboljšimi, pa kabino spremeni v koncertno doživetje. To je Peugeot z vrhunskim posluhom. | Foto: Klemen Korenjak i-Cockpit s funkcijo Amplify razvaja vas ključna čutila: vid prek nastavitve moči ambientalne osvetlitve in barve zaslonov; sluh prek nastavitev prostorskega zvoka; dotik z večtočkovno masažo v sedežih (do pet programov) in vonj prek osvežilca zraka. Pri tem valj omeniti še cenovno res zelo dostopno vrhunsko ozvočenje Focal. S kakovostjo zvoka pa ta sistem, ki se brez težav primerja z najboljšimi, pa kabino spremeni v koncertno doživetje. To je Peugeot z vrhunskim posluhom. Foto: Klemen Korenjak

Koliko ljudi zares potrebuje 4x4 pogon? GripControl poišče oprijem, a ne na račun porabe …

Peugeot 3008 | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič Peugeotova SUV-družina ponuja svojevrstno vozniško doživetje, ki ni omejeno z asfaltnimi robniki. Ne glede na podlago omogoča vozniško dinamiko ter udobno in varno vožnjo. Varnost zna tudi na površinah s slabšim oprijemom zagotoviti brez težkega in potratnega štirikolesnega pogona.

Z novo generacijo sistema GripControl obvladuje oprijem tudi v zahtevnih voznih razmerah, kot so sneg, pesek, razrit kolovoz …

Peugeot 3008 - advertorial | Foto: Peugeot Foto: Peugeot S sistemom aktivnega nadzora stabilnosti vozila mojstrsko obvladujejo zavoje, vozno dinamiko in poskrbijo za varnost v težjih vremenski razmerah. S pomočnikom za spuščanje po strmini celo povsem samodejno nadzirajo hitrost v najresnejših voznih razmerah. Podvozje odlično opravlja svoje delo, kar pomeni, da se je s takim Peugeotom mogoče mirno ter udobno peljati tudi po makadamu in gozdni cesti.

Novi Peugeot 3008 svojim potnikom postreže z izjemno prilagodljivostjo in vsestranskostjo. Njegova modularnost in domiselne uporabne funkcije so bile torej premišljeno zasnovane s ciljem izpolniti vsa pričakovanja in se soočiti z vsemi situacijami.

Vozne lastnosti so brezhibne, krmilni mehanizem je natančen, voznik dobro čuti cesto in ima občutek agilnosti in varnosti. Vse je tu. Čarovnija? Nikakor ne. Ta rezultat je plod dela, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, ter najsodobnejših in najučinkovitejših tehnologij. Ne pozabite, da se v njem zrcalijo izkušnje številnih Peugeotovih športnih zmag, tudi tiste na peklenski preizkušnji relija Dakar. To je avtomobil, ki razume vsakega voznika in prebere vsako cesto. Tudi, ko pod kolesi asfalt zamenja makedam ali sneg. | Foto: Klemen Korenjak Vozne lastnosti so brezhibne, krmilni mehanizem je natančen, voznik dobro čuti cesto in ima občutek agilnosti in varnosti. Vse je tu. Čarovnija? Nikakor ne. Ta rezultat je plod dela, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, ter najsodobnejših in najučinkovitejših tehnologij. Ne pozabite, da se v njem zrcalijo izkušnje številnih Peugeotovih športnih zmag, tudi tiste na peklenski preizkušnji relija Dakar. To je avtomobil, ki razume vsakega voznika in prebere vsako cesto. Tudi, ko pod kolesi asfalt zamenja makedam ali sneg. Foto: Klemen Korenjak

Ne spreglejte