Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
12. 7. 2016,
10.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

8

Natisni članek

Renault

Torek, 12. 7. 2016, 10.19

6 let, 6 mesecev

Nova karoserijska izvedba

Novi renault megane kot limuzina: lahko mali "talisman" prepriča Slovence?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

8

renault megane sedan

Slovenija bo med 20 državami, v katerih bo Renault izdeloval novo limuzinsko izvedbo megana. Ta oblikovno povzema poteze poslovne limuzine talisman, tehnološko pa je podobna preostalim meganom.


Renault talisman - najboljši renault do zdaj, ki se pelje lahkotnejše od nemcev
Test nove generacije: renault megane TCe 130


Renault svojo ponudbo dopolnjuje z limuzino, ki pa povsod v Evropi niso priljubljene renault megane sedan | Foto:

Renault še naprej pluje na krilih novih modelov, ki prihajajo tako iz vrst velikih enoprostorcev (espace), crossoverjev (kadjar) kakor tudi poslovnih limuzin (talisman). Poglavje zase je seveda novi megane, ki v novi generaciji z drznim oblikovanjem in zgledno tehnično osnovo privablja poglede tudi tistih, ki do zdaj niso bili ravno na njegovem vozniškem seznamu.

Video - novi limuzinski megane:

Nova limuzinska karoserijska izvedba megana ima po Evropi različen potencial in vpliv. Znano je, da se limuzine zelo dobro prodajajo predvsem v Vzhodni Evropi. Tam vozniki pravijo, da avtomobil brez zadka preprosto ni pravi avtomobil. V Zahodni Evropi in s tem tudi Sloveniji so tradicionalno bolj priljubljene kombilimuzine (večja praktičnost zaradi zadnjih petih vrat) in z izjemo nekaj petvratnih limuzin (škoda rapid, seat toledo, škoda octavia …) tovrstni avtomobili do zdaj v Sloveniji večjega prodajnega uspeha niso dosegli.

"Tudi delež prodaje fluencea znotraj družine megane ni bil velik, Slovenija tradicionalno ni močan trg za limuzinske avtomobile. Oblika limuzinskega megana je vseeno tako sveža, da bomo našli svoje kupce. Glavni del prodaje pa bosta vsekakor predstavljala kombilimuzinski in karavanski megane," pravijo pri uvozniku Renaulta v Sloveniji.

renault megane sedan | Foto:

Limuzinski megane je oblikovan drzno in povzema marsikatero potezo talismana

Pri Renaultu najbrž upajo, da bo megane z drznejšim oblikovanjem – zdi se kot pomanjšana različica talismana, kar seveda nikakor ni slabo – ta trend tudi na nam bližnjih trgih spremenil. Tehnološko povzema vse infozabavne in varnostne sisteme iz megana, torej tudi 8,7-palčni digitalni zaslon z R-Linkom 2, izbiro vozniškega načina multisense in podobno. Pri Renaultu zagotavljajo, da bo imel prtljažnik 508 litrov prostornine.

renault megane sedan | Foto:

Odvisno od trga bodo na voljo dva bencinska in trije dizelski motorji

Renault bo limuzinskega megana prodajal v 20 državah, med njimi tudi v Sloveniji. Odvisno od trga bo megane na voljo z bencinskima motorjema SCe 115 (petstopenjski menjalnik ali samodejni menjalnik CVT) in TCe 130 (šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama EDC) ter tremi razpoložljivimi dizelskimi motorji: dCi 90, dCi 110 in dCi 130. Avtomobile bodo izdelovali v Bursi v Turčiji.

Ne spreglejte