Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
7. 9. 2016,
6.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Peugeot Avtosalon Pariz 2016

Sreda, 7. 9. 2016, 6.47

6 let, 6 mesecev

Napoved nove generacije

Novi peugeot 5008: družinski enoprostorec je postal crossover #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Peugeot je družinskega enoprostorca 5008 spremenil v družinski crossover. Podaljšali so ga za 11 centimetrov, mu nadeli bolj postaven in terensko navdahnjen videz ter ga serijsko opremili s sedmimi sedeži. V notranjosti so tudi dva velika digitalna zaslona in značilni Peugeotov volanski obroč.

V primerjavi s prejšnjo generacijo je novi 5008 daljši za kar 11 centimetrov (19 centimetrov daljši od peugeota 3008), dobil je 16,5 centimetra daljšo medosno razdaljo, po drugi strani pa ohranil nespremenjeno višino pri 1,64 metra. | Foto: Peugeot V primerjavi s prejšnjo generacijo je novi 5008 daljši za kar 11 centimetrov (19 centimetrov daljši od peugeota 3008), dobil je 16,5 centimetra daljšo medosno razdaljo, po drugi strani pa ohranil nespremenjeno višino pri 1,64 metra. Foto: Peugeot

Peugeot 3008 – enoprostorec v popolni preobrazbi postal športni terenec


Zrasel za 11 centimetrov in dobil videz crossoverja

Peugeot je s svojim družinskim enoprostorcem 5008 storil podoben evolucijski korak kot z manjšim 3008. Avtomobil so bolj približali crossoverjem kot klasičnim enoprostorcem. V primerjavi s prejšnjo generacijo je novi 5008 daljši za kar 11 centimetrov (19 centimetrov daljši od peugeota 3008), dobil je 16,5 centimetra daljšo medosno razdaljo, po drugi strani pa ohranil nespremenjeno višino pri 1,64 metra.

Veliko agresivnejši videz zadka. Zadnja vrata se bodo ob doplačilu odpirala električno. | Foto: Peugeot Veliko agresivnejši videz zadka. Zadnja vrata se bodo ob doplačilu odpirala električno. Foto: Peugeot

Sedem sedežev serijsko

Notranjost je kombinacija francoske elegance in športnosti. Avtomobil je dobil Peugeotov zdaj že prepoznaven majhen volanski obroč in digitalno osnovo armaturne plošče. Ta ima 12,3-palčni digitalni zaslon i-cockpit, na sredinski konzoli je nameščen še dodatni osempalčni digitalni zaslon na dotik.

Del serijske opreme novega peugeota 5008 bo sedem sedežev. Zadnja dva imata maso manj kot 11 kilogramov, kar po zagotovilih Peugeota omogoča preprosto odstranjevanje iz prtljažnega prostora. Vse tri vrste sedežev je mogoče premikati vzdolžno, ima pet kotov naklona in tri različna mesta s sidrišči za isofix priključke otroških sedežev.

Prepoznavna Peugeotova notranjost, ki združuje digitalni zaslon in zanimivo oblikovane gumbe sredinske konzole. | Foto: Peugeot Prepoznavna Peugeotova notranjost, ki združuje digitalni zaslon in zanimivo oblikovane gumbe sredinske konzole. Foto: Peugeot

Prilagodljiv prtljažni prostor, ki lahko sprejme predmete, dolge do 3,2 metra

Ob položenem šestem in sedmem sedežu ima 5008 1.060 litrov prostornine prtljažnika. S polaganjem druge vrste sedežev se ta poveča na 1.124 litrov. Če bi položili še sovoznikov sedež, je mogoče z avtomobilom peljati 3,2 metra dolge predmete.

Modeli z višjimi paketi opreme bodo dobili električno dvižna zadnja vrata, ki jih bo mogoče aktivirati z brco pod zadnji odbijač.

Serijsko bo opremljen s sedmimi sedeži, zadnja dva bosta tehtala manj kot 11 kilogramov. | Foto: Peugeot Serijsko bo opremljen s sedmimi sedeži, zadnja dva bosta tehtala manj kot 11 kilogramov. Foto: Peugeot

Med pogonskimi motorji tudi močnejša različica dvolitrskega dizelskega turbomotorja

V ponudbi motorjev bodo še naprej različni prisilno polnjeni bencinski in dizelski motorji. Na strani bencinskih bosta 1,2- in 1,6-litrski turbomotor, pri dizelskih pa 1,6- in dvolitrski motor. Najmočnejši dizelski motor bo imel moč 150 kilovatov. Za prenos moči bosta skrbela šeststopenjski ročni oziroma samodejni menjalnik. Vsi peugeoti 5008 bodo imeli pogon le na sprednji kolesi.

Francoski družinski crossover tudi dobro varnostno podprt

Peugeot poleg številnih varnostno-asistenčnih sistemov (samodejno zaviranje v sili, pomoč pri spuščanju, opozorilo pred naletom, prepoznavanje prometnih znakov, aktivni tempomat, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu …) obljublja tudi 360-stopinjsko kamero in sistem advanced grip control, ki bo pomagal v primeru slabšega oprijema koles s cesto.

Peugeot bo avtomobil izdeloval v Renu v Franciji, uradno pa ga bodo predstavili v začetku oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu.

Ne spreglejte