Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sobota,
10. 9. 2016,
7.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

Natisni članek

Putin v Sloveniji nesreča nesreča BMW Mercedes-Benz

Sobota, 10. 9. 2016, 7.41

6 let, 6 mesecev

Čelno trčenje BMW-ja ruskega predsednika so posnele nadzorne kamere

Nadzorne kamere so posnele silovito nesrečo Putinovega voznika

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08
Borut Pahor Vladimir Putin Ruska kapelica Vršič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Poročali smo že, da je v silovitem trčenju na moskovski aveniji Kutuzovski umrl "najljubši voznik" ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je vozil Putinovo uradno vozilo znamke BMW. Nadzorne kamere so usodno nesrečo posnele. Posnetki pa že odpirajo nova vprašanja.

Počilo je pri visoki hitrosti …

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v preteklih dneh udeležil vrha skupine G20 na Kitajskem in v času nesreče ni bil v vozilu. Posnetki nadzornih kamer razkrivajo, da je najbolj izkušeni Putinov voznik, ki je za seboj imel 40 let protokolarnih voženj, pri veliki hitrosti silovito čelno trčil z vozilom znamke Mercedes, ki je nepričakovano zapeljal na nasprotno stran vozišča, široke avenije z več pasovi.

Zakaj je na pregledni aveniji voznik mercedesa nenadoma zavil v smer predsednikovega BMW-ja?

Policisti vzrok nesreče, v kateri je bilo uradno vozilo popolnoma uničeno, še preiskujejo. Putinov voznik je umrl na kraju nesreče, medtem ko so voznika drugega vozila, ki je bil v kritičnem stanju, prepeljali v bolnišnico, so sporočile zdravniške ekipe, ki so prispele na kraj nesreče. Kdaj natančno se je nesreča zgodila, mediji ne poročajo.

So pa posnetki nadzornih kamer pri ruskih medijih že odprli številna vprašanja in sumljive pomisleke glede okoliščine nesreče. Številni mediji so nesrečo že opisovali v smeri teorije zarote, sklicujoč se predvsem na nenadno menjavo smeri voznika črnega mercedesa.

Ruski predsedniki sicer že od devetdesetih let uporabljajo Mercedes-Benzove limuzine. Putin se je po Sloveniji vozil v že nekoliko starem mercedes-benzu pullmanu S 600. Avtomobil, ki je dolg 6,3 metra in ima medosno razdaljo dolgo 4,3 metra, je kajpak opremljen z varnostnimi sistemi in je neprebojen za večino orožja, na primer tudi za protitankovsko orožje in protipehotne mine. Vozniki so izkušeni člani ruske obveščevalne službe. Čeprav se ruski predsedniki že dolgo vozijo z nemškimi limuzinami, se Putin že dalj časa želi vrniti k predsedniški limuzini ruskega porekla. V Rusiji so izdelali konzorcij podjetij, ki izdelujejo novo Putinovo (oziroma predsedniško) limuzino. Nekoč so limuzino znamke ZIL vozili na primer predsedniki Gorbačov, Jelcin in Brežnjev. Mercedese bo tako kmalu na čelu ruskih delegacij spet zamenjalo rusko vozilo.  | Foto: Reuters Ruski predsedniki sicer že od devetdesetih let uporabljajo Mercedes-Benzove limuzine. Putin se je po Sloveniji vozil v že nekoliko starem mercedes-benzu pullmanu S 600. Avtomobil, ki je dolg 6,3 metra in ima medosno razdaljo dolgo 4,3 metra, je kajpak opremljen z varnostnimi sistemi in je neprebojen za večino orožja, na primer tudi za protitankovsko orožje in protipehotne mine. Vozniki so izkušeni člani ruske obveščevalne službe. Čeprav se ruski predsedniki že dolgo vozijo z nemškimi limuzinami, se Putin že dalj časa želi vrniti k predsedniški limuzini ruskega porekla. V Rusiji so izdelali konzorcij podjetij, ki izdelujejo novo Putinovo (oziroma predsedniško) limuzino. Nekoč so limuzino znamke ZIL vozili na primer predsedniki Gorbačov, Jelcin in Brežnjev. Mercedese bo tako kmalu na čelu ruskih delegacij spet zamenjalo rusko vozilo. Foto: Reuters

Video: počasni posnetek nesreče

dsfaas

Ne spreglejte