Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
22. 2. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Donald Trump

Sreda, 22. 2. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Kdor ima avtomobil Donalda Trumpa, želi kar najhitreje zaslužiti

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Kdor ima danes avtomobil, ki ga je nekoč vozil predsednik ZDA Donald Trump, ga poskuša prodati in unovčiti nov status tega ameriškega milijarderja. Na dražbi so se znašli Trumpov nekdanji starodobni mercedes, Cadillacova luksuzna limuzina in tudi odlično ohranjeni ferrari 430.

Nekdanja Trumpova limuzina ni več v bleščečem stanju, a zanjo na dražbi pričakujejo skoraj 60 tisoč evrov. | Foto: Severnvale Cars Nekdanja Trumpova limuzina ni več v bleščečem stanju, a zanjo na dražbi pričakujejo skoraj 60 tisoč evrov. Foto: Severnvale Cars

Trump je vedno vozil raznolike avtomobile, tako športnike kot tudi razkošne limuzine. | Foto: Severnvale Cars Trump je vedno vozil raznolike avtomobile, tako športnike kot tudi razkošne limuzine. Foto: Severnvale Cars Od izvolitve Donalda Trumpa za novega predsednika ZDA poskušajo lastniki avtomobilov, ki jih je nekoč vozil ameriški milijarder, te poslati na dražbo in unovčiti njegovo zmago na zadnjih predsedniških volitvah.

Že prejšnji teden smo pisali o mercedesu 560 SL iz leta 1987, ki ga je Trump kupil v New Yorku, po ločitvi pa je avtomobil pripadel njegovi nekdanji ženi Ivani Trump. Nemški trgovec želi za mercedesa, ki ima le 18 tisoč prevoženih kilometrov, iztržiti vsaj 40 tisoč evrov.

Trumpu so limuzino po naročilu izdelali oziroma predelali pri Cadillacu

V Angliji so pri Severnvale Cars objavili oglas za nekdanjo Trumpovo luksuzno limuzino, ki so mu jo izdelali pri Cadillacu. V notranjosti ima avtomobil televizijo, faks, videosnemalnik, rezalnik papirjev, iztegljivo pisalno mizo in celo sef.

Trump je Cadillacu domnevno obljubil nakup 50 takih prilagojenih limuzin, ki jo je poganjal petlitrski motor V8. Naposled sta na cesto zapeljali le dve. V Angliji zdaj eno izmed njih prodajajo za 50 tisoč funtov oziroma 59 tisoč evrov.

Več kot 300 tisoč evrov za nekdanji Trumpov ferrari? | Foto: Več kot 300 tisoč evrov za nekdanji Trumpov ferrari?

Prvi superšportnik, ki je bil v lasti predsednika ZDA?

Trump pa je tudi ljubitelj hitrih, nikakor ne le ameriških avtomobilov. Zato se je zdaj že mogoče potegovati za nekdaj njegovega ferrarija F430. Trump ga je kupil leta 2007 in ga prodal štiri leta pozneje, kar dokazuje tudi dokumentacija, priložena avtomobilu. Z njim je v tem času prevozil 3.862 kilometrov. Drugi lastnik je na ferrarija prav tako skrbno pazil in tako števec danes kaže manj kot 10 tisoč prevoženih kilometrov.

Deset let starega ferrarija bodo na dražbi v ZDA prodajali 1. aprila, ko želijo zanj iztržiti od 250 do 350 tisoč dolarjev (od 235 do 330 tisoč evrov). Prodajalci poudarjajo, da je to prvi superšportnik, ki ga je imel v lasti predsednik ZDA.

Ne spreglejte