Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
5. 6. 2021,
7.53

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Natisni članek

nissan leaf Nissan električni avtomobili

Sobota, 5. 6. 2021, 7.53

2 leti, 10 mesecev

Z električnimi avtomobili se letno vozijo več kot ostali

Kdo letno z avtomobili prevozi največ? Ti podatki presenečajo.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Nissan leaf | Med anketiranci se z električnimi avtomobili letno najdlje vozijo Italijani, in sicer več kot 15 tisoč kilometrov. Med temi je tudi Marco Massullo, taksist iz Rima.  | Foto Nissan

Med anketiranci se z električnimi avtomobili letno najdlje vozijo Italijani, in sicer več kot 15 tisoč kilometrov. Med temi je tudi Marco Massullo, taksist iz Rima.

Foto: Nissan

Lastniki električnih avtomobilov se v povprečju vozijo več kot lastniki klasičnih bencinskih ali dizelskih avtomobilov, in sicer za dodatnih 600 kilometrov letno.

Raziskavo navad voznikov je izvedel Nissan, in sicer med sedem tisoč vprašanimi vozniki iz pomembnih avtomobilskih trgov, kot so Velika Britanija, Francija, Nemčija, Nizozemska, Španija, Italija in Skandijavija (Norveška, Švedska in Danska). Sodeč po raziskavi, lastniki električnih vozil letno prevozijo 600 kilometrov več kot lastniki klasičnih avtomobilov z motorjem na notranje izgorevanje. V povprečju so z električnimi avtomobili anketiranci lani prevozili 14.200 kilometrov, tisti s klasičnimi avtomobili pa 13.600 kilometrov.

Med anketiranci se z električnimi avtomobili najdlje vozijo Italijani, in sicer več kot 15 tisoč kilometrov, sledijo jim nizozemski lastniki električnih vozil s povprečno 14.800 prevoženimi kilometri letno.

Maria Jansen z Norveške je postala lastnica jubiljnega 500-tisočega izdelanega nissana leafa. | Foto: Nissan Maria Jansen z Norveške je postala lastnica jubiljnega 500-tisočega izdelanega nissana leafa. Foto: Nissan Največji strah ostaja domnevno premajhen domet

Skoraj 70 odstotkov vprašanih lastnikov električnih vozil je zadovoljnih s polnilno infrastrukturo. Približno enak je tudi delež voznikov, ki so zadovoljni z dosegom oziroma jih je ta celo pozitivno presenetil.

Zanimivi pa so odgovori lastnikov klasičnih avtomobilov, zakaj nimajo električnega vozila. Skoraj polovica (47 odstotkov) jih kot glavno oviro postavlja večji domet, ki je pri bencinskih ali dizelskih avtomobilih še večji. Slaba tretjina jih ne bi kupila električnega avtomobila in 58 odstotkov jih kot glavni razlog postavlja premajhen doseg.

Mnenja glede dometa so nasprotujoča

Sicer pa je 38 odstotkov lastnikov klasičnih avtomobilov kot pomemben dejavnik prehoda na elektromobilnost izpostavilo večji doseg, 32 odstotkov enostavnejši postopek polnjenja, 30 odstotkov pa boljšo polnilno infrastrukturo.

Medtem ko je večina obstoječih lastnikov električnih vozil zadovoljna s polnilno infrastrukturo, kar 56 odstotkov lastnikov klasičnih avtomobilov kot glavni razlog, da še ne razmišljajo o električnemu pogonu, izpostavlja prav domnevno premajhno število polnilnih mest. Enak delež jih prav tako ocenjuje, da so lastniško dražji od primerljivih bencinskih ali dizelskih vozil, 48 odstotkov pa kot nezadostno ocenjuje število javnih polnilnih mest.

 

Ne spreglejte