Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
8.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

Opel Astra Letališče Lesce Lesce advertorial Opel OnStar Opel

Sreda, 23. 11. 2016, 8.33

2 meseca, 1 teden

Opel OnStar

Kaj imata skupnega pilot in voznik Opla?

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Video: Dean Gostimirovič

Preizkusili smo sistem Opel OnStar, ki povezuje avtomobil s klicnim centrom, in se prepričali, da je Oplovim voznikom med vožnjo na voljo vrhunska pomoč. Lahko bi jo primerjali s tisto, ki jo ima pilot letala pri komunikaciji s kontrolnim stolpom.

VIDEO:

Ko nas Opel vozi v daljave

Nova Opel Astra letnik 2017 nas je vodila po Gorenjskem, kjer smo se na poti proti Zgornjesavski dolini ustavili na odlični kavici v restavraciji Alpskega letalskega centra Lesce. Ta ima že več kot šestdesetletno tradicijo in že od nekdaj privlači ljubitelje letenja in jadranja ter vse, ki z romantičnimi očmi gledajo na letalske podvige.

Letalo in Opel Astra sta s pomočjo visoke tehnolgije prava kombinacija za izvrstna doživetja v naravi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Letalo in Opel Astra sta s pomočjo visoke tehnolgije prava kombinacija za izvrstna doživetja v naravi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ko se družita Opel in Cessna

Naš izlet smo združili s srečanjem z vrhunskim pilotom in direktorjem letalske šole Ju security Antonom Jusom.

opel astra OnStar lesce letališče | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na poti proti severu smo se odločili, da se bomo povsem prepustili mojstrskemu vodenju nove Opel Astre in se sploh ne bomo obremenjevali s tem, kam je treba zaviti na dobro kosilo in kako se bo naše potepanje po prelepi Gorenjski končalo. Upali smo, da ne bomo obtičali v prometnem zamašku, slepi ulici ali na parkirišču s telefonsko navigacijo v rokah.

Ker nihče v naši ekipi ni natanko vedel, kje v okolici Lesc je mogoče dobro jesti, smo vprašali strokovnjake na Opel OnStar.

Pot po neznanih poteh je s pomočjo komunikacijskega sistema Opel OnStar lahko prava poezija. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pot po neznanih poteh je s pomočjo komunikacijskega sistema Opel OnStar lahko prava poezija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pomoč, ki je na voljo vsako uro dneva, 365 dni na leto

opel astra OnStar lesce letališče | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Premijske tehnologije, ki so bile do zdaj rezervirane za avtomobile višjega cenovnega razreda, so tako dostopne najširši skupini voznikov.

Vrhunski interaktivni komunikacijski sistem Opel OnStar je sistem osebnega povezovanja in podpore, ki skrbi za uporabnike vseh 365 dni na leto. S pritiskom na gumb vsestransko združuje rešitve za brezskrbno mobilnost najvišjega razreda. V klicnem centru so svetovalci ves čas na voljo za pomoč uporabnikom sistema Opel OnStar, in sicer tudi v slovenščini.

Hitro in zelo prijazno

opel astra OnStar lesce letališče | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naša izkušnja: Presenetljivo hitra odzivnost sistema Opel OnStar nas je presenetila. Skoraj v trenutku smo dobili povezavo s centrom in svetovalko, ki nas je prijazno vodila skozi pogovor in nam poiskala najbližjo picerijo.

Počutili smo se, kot se verjetno počutijo piloti ob komunikaciji s kontrolnim stolpom. Vse je bilo pod nadzorom in občutek, da nekdo bdi nad nami, je bil prijeten.

Po končanem pogovoru oziroma klepetu, ki se je avtomatsko prekinil, ko smo se poslovili, se je na zaslonu nove Opel Astre prikazala pot do naše destinacije in s pritiskom na zaslon smo sledili navigaciji.

Pomoč kot iz kontrolnega stolpa #foto:

Fotogalerija
1 / 16

Naša ocena: Komunikacijski sistem Opel OnStar nam je pričaral prijetno izkušnja, ki ji bomo zaupali tudi v vseh drugih situacijah. S pomočjo modrega gumba Opel OnStar namreč hitro dostopamo do najrazličnejših informacij, ki nam jih posreduje svetovalec v klicnem centru. Če se nam ne oglasi slovenski svetovalec, se lahko odločimo tudi za pogovor s svetovalcem v katerem od drugih jezikov, lahko pa počakamo na slovenskega.

Modri gumb sistema Opel OnStar ponuja najrazličnejše storitve za več udobja med vožnjo, kot so pregled delovanja vozila na daljavo ter prenos in namestitev podatkov o želenem cilju v navigacijsko napravo, kar smo preizkusili tudi sami.

Za tiste, ki prisegajo na zasebnost: črni gumb

Poleg modrega gumba sta nad notranjim vzvratnim ogledalom na vetrobranskem steklu še dva funkcijska gumba, in sicer SOS gumb in črni gumb za vključitev zasebnosti.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poleg modrega gumba sta nad notranjim vzvratnim ogledalom na vetrobranskem steklu še dva funkcijska gumba, in sicer SOS gumb in črni gumb za vključitev zasebnosti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Uporabnik lahko s črnim gumbom zakrije položaj avtomobila in tako postane "neviden" za sistem. Funkcija zakritja položaja avtomobila se samodejno izključi le, če sistem Opel OnStar prejme sporočilo, da se je v vozilu sprožila varnostna zračna blazina.

SOS na daljavo

SOS gumb za pomoč na daljavo omogoča pomoč v primeru nesreče.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida SOS gumb za pomoč na daljavo omogoča pomoč v primeru nesreče. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Uporabnik lahko SOS gumb uporabi, če je sam v stiski ali če je priča nesreče. Sistem Opel OnStar omogoča nadzor nad voznikom, tudi ko sam ne more poklicati na pomoč.

Če se namreč v avtomobilu sproži katera izmed varnostnih zračnih blazin, je svetovalec v centru o tem takoj obveščen. Ta pokliče uporabnika v vozilo in presodi, ali je treba na kraj dogodka poslati reševalne službe. Če se nihče ne odzove na klic, svetovalec reševalnim službam nemudoma posreduje natančne GPS-podatke o lokaciji vozila.

Diagnostika na daljavo

Varno na poti pomeni, da natanko zaupamo vozilu in našim izkušnjam. Ko potrebujemo kaj več, pokličemo svetovalce klicnega centra OnStar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Varno na poti pomeni, da natanko zaupamo vozilu in našim izkušnjam. Ko potrebujemo kaj več, pokličemo svetovalce klicnega centra OnStar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sistem Opel OnStar omogoča tudi diagnostiko vozila na daljavo. Tako lahko svetovalec v klicnem centru hitro preveri stanje goriva v rezervoarju in kakšen je naš trenutni doseg. Pregleda lahko stanje motornega olja in tlak v pnevmatikah. Naša naloga je le, da pravočasno natočimo gorivo in se varno pripeljemo na cilj.

Aplikacija in portal myOpel

Aplikacija za pametni telefon myOpel in portal myOpel lastniku Opla omogočata popoln nadzor nad svojim avtomobilom na daljavo. Aplikacija myOpel je na voljo v Google Play za sistem Android in v Apple Store za sistem iOS.

Tako lahko prek portala myOpel preprosto poskrbimo za svoje vozilo, dostopamo do storitev Opel OnStar, oddajamo rezervacije za servis in še veliko več.

Proti kraji

Opel OnStar | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ker je prek portala myOpel mogoče videti, kje je naš avtomobil, je to še posebej primerno za lociranje avtomobila ob morebitni kraji. Prek telefona ali računalnika lahko tako ugotovimo njegov položaj in na daljavo blokiramo vžig motorja.

Ko ga izgubimo

Vozilo lahko lociramo tudi, če se ne spomnimo, kje smo ga nazadnje parkirali.

Avto, javi se

V avtomobilu je mogoče tudi na daljavo vklopiti luči ali hupo.

Preberite še:

Nova vrsta prestiža: asistent, ki pomaga reševati življenja

Ne spreglejte