Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
10.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Foto: Opel

Natisni članek

advertorial Opel OnStar Opel

Četrtek, 17. 11. 2016, 10.04

2 meseca, 1 teden

Nova vrsta prestiža: asistent, ki pomaga reševati življenja

Vsebino omogoča Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Foto: Opel

Opel OnStar | Foto Opel

Foto: Opel

Sistem Opel OnStar, ki povezuje avtomobil s klicnim centrom, nam je lahko v veliko pomoč v kritičnih situacijah v prometu.

Inovativni sistemi pomoči v avtomobilih in sistemi za vedno več udobja spreminjajo naše doživljanje vožnje. Za volan lahko sedemo veliko manj obremenjeni in tako zares uživamo v izkušnji potovanja.

Opel OnStar: napredni sistem za voznike

Družba Opel zagovarja stališče, da morajo biti premijske tehnologije, ki so rezervirane za avtomobile višjega cenovnega razreda, dostopne najširši skupini voznikov, zato je svoja vozila opremil z vrhunskim interaktivnim komunikacijskim sistemom Opel OnStar.

Sistem Opel OnStar so pred 19 leti zasnovali in začeli uporabljati v ZDA. Sistem je danes vodilni na področju povezovanja in vsestranske varnosti. Predstavlja izjemno dodano vrednost vseh storitev mobilnosti in naprednejših informacijskih tehnologij. Trenutno ima že več kot sedem milijonov uporabnikov.

Zvezda na nebu povezljivosti

Povezljivost je Oplova izstopajoča prednost, kar dokazujejo številne nagrade.  | Foto: Opel Povezljivost je Oplova izstopajoča prednost, kar dokazujejo številne nagrade. Foto: Opel

Opel OnStar je lani januarja v Detroitu prejel nagrado Connected Car Award za sistemsko digitalno povezljivost vozil znamke Opel. Opel je to nagrado prejel že leto prej za informativno-zabavni sistem IntelliLink.

Preprost pritisk na gumb – življenjsko pomemben inovativni sistem povezljivosti

Komunikacijski sistem Opel OnStar voznikom ponuja pomoč v primeru nesreče ali kraje vozila. | Foto: Opel Komunikacijski sistem Opel OnStar voznikom ponuja pomoč v primeru nesreče ali kraje vozila. Foto: Opel

Sistem osebnega povezovanja in podpore, ki skrbi za uporabnike vseh 365 dni na leto, s preprostim pritiskom na gumb vsestransko združuje rešitve za brezskrbno mobilnost najvišjega razreda.

S sistemom Opel OnStar in aplikacijo myOpel lahko lociramo izgubljeno vozilo, če pozabimo, kje smo ga parkirali. V avtomobilu je mogoče tudi na daljavo vklopiti luči ali hupo. | Foto: Opel S sistemom Opel OnStar in aplikacijo myOpel lahko lociramo izgubljeno vozilo, če pozabimo, kje smo ga parkirali. V avtomobilu je mogoče tudi na daljavo vklopiti luči ali hupo. Foto: Opel

Komunikacijski sistem Opel OnStar omogoča:

  • pomoč v primeru nesreče
  • pomoč v primeru kraje vozila,
  • diagnostiko vozila,
  • prenos cilja v navigacijo,
  • upravljanje na daljavo s pomočjo mobilne aplikacije myOpel na pametnem telefonu,
  • večjo varnost s funkcijo klica na pomoč kjerkoli in kadarkoli ter
  • neposreden stik s klicnim centrom v izbranem jeziku.

Čudežni gumbki za vsako priložnost

Sistem Opel OnStar je mogoče upravljati s tremi funkcijskimi gumbi, nameščenimi v bližini notranjega vzvratnega ogledala na vetrobranskem steklu:

Funkcijska stikala so nameščena v bližini notranjega vzvratnega ogledala na vetrobranskem steklu. | Foto: Opel Funkcijska stikala so nameščena v bližini notranjega vzvratnega ogledala na vetrobranskem steklu. Foto: Opel Modri gumb: storitve za udobje (pregled delovanja vozila na daljavo ter prenos in namestitev podatkov o želenem cilju v navigacijsko napravo). Uporabnik lahko s preprostim pritiskom na gumb izbere določen cilj, kot so restavracije ali bencinski servisi. Ko se poveže s svetovalcem sistema Opel OnStar, mu ta po izbiri pošlje izbrani cilj neposredno v navigacijski sistem vozila.

Rdeči gumb SOS: klic na pomoč. Uporabnik to stikalo lahko uporabi, če je sam v stiski ali če je priča nesreče. Sistem Opel OnStar omogoča nadzor nad voznikom, tudi ko sam ne more poklicati na pomoč. Če se namreč v avtomobilu sproži katera izmed varnostnih zračnih blazin, je svetovalec v centru o tem takoj obveščen. Ta pokliče uporabnika v vozilo in presodi, ali je treba na kraj dogodka poslati reševalne službe. Če se nihče ne odzove na klic, svetovalec reševalnim službam nemudoma posreduje natančne GPS-podatke o lokaciji vozila.

Črni gumb: vključitev zasebnosti: uporabnik lahko z njim zakrije položaj avtomobila in tako postane "neviden" za sistem. Funkcija zakritja položaja avtomobila se samodejno izključi le, če sistem Opel OnStar prejme sporočilo, da se je v vozilu sprožila varnostna zračna blazina.

Čelno trčenje! Kaj se zgodi potem? #hvalaOnStar

Charlotte Tyson je na poti k svojim prijateljem čelno trčila v drugo vozilo. Z bralci je delila zgodbo, ki je ne bo nikoli pozabila.

 

Vse storitve sistema Opel OnStar so vozniku na voljo tudi prek aplikacije myOpel. | Foto: Google Play Vse storitve sistema Opel OnStar so vozniku na voljo tudi prek aplikacije myOpel. Foto: Google Play Storitve Opel OnStar na vsakem koraku

Portal myOpel omogoča, da lahko preprosto skrbimo za svoje vozilo, dostopamo do storitev OnStar, oddajamo rezervacije za servis in še veliko več.

Aplikacija za pametni telefon myOpel nam omogoča, da prek pametnega telefona povsod dostopamo do storitev sistema Opel OnStar. Na voljo je v Google Play za sistem Android in v Apple Store za sistem iOS.

myOpel proti kraji

Ta možnost je še posebej uporabna, če nam avtomobil ukradejo. Takrat lahko prek telefona ugotovimo njegov položaj in na daljavo blokiramo vžig motorja. Vozilo lahko lociramo tudi, če se ne spomnimo, kje smo ga nazadnje parkirali. V avtomobilu je mogoče tudi na daljavo vklopiti luči ali hupo.

Podatki o avtomobilu na daljavo

Aplikacija omogoča tudi dostop do pomembnih podatkov o vozilu. Tako je mogoče na daljavo pridobiti podatke o dosegu, stanju motornega olja in tlaku v pnevmatikah.

Ključ na telefonu

Z aplikacijo lahko na daljavo zaklepamo in odklepamo svoj avtomobil.

 

Ne spreglejte