Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
28. 7. 2016,
10.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

3

Natisni članek

Putin v Sloveniji

Četrtek, 28. 7. 2016, 10.11

6 let, 6 mesecev

Hrvati svarijo: Obisk Putina lahko povzroči 50-kilometrski zastoj

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

3

zastoj

Zaradi začetka dopustov v Italiji in obiska ruskega predsednika v Sloveniji bo v soboto na avtocestah močno povečan in obenem otežen promet. Hrvati svarijo, da lahko preusmerjen prometni tok s severa Evrope povzroči pravi prometni kolaps na avtocesti mimo Zagreba.


Obisk Putina zapira slovenske ceste, kje bo največja gneča?


Konec tedna, ko poleg Putina na avtoceste prihajajo tudi dopustniški Italijani

Prihajajoči konec tedna je prometno eden najbolj obremenjenih v vsem letu. Turističnemu valu s severa se namreč konec julija pridruži še znatno povečan promet iz Italije, kjer se začnejo tradicionalni avgustovski dopusti oziroma "ferragosto". Ker bo promet v Sloveniji prav v soboto oviran tudi zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina, bo celoten prometni tok s severa proti Sloveniji in naprej proti Hrvaški še dodatno oviran.

Obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina sovpada s prometno enim najbolj obremenjenih koncev tedna v letu. | Foto: Reuters Obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina sovpada s prometno enim najbolj obremenjenih koncev tedna v letu. Foto: Reuters

Daljše zapore gorenjske avtoceste in predora Karavank v soboto prinašajo neizbežne zastoje Zemljevid daljših zapor cest, ki bodo v soboto otežile promet v Sloveniji. | Foto: Zemljevid daljših zapor cest, ki bodo v soboto otežile promet v Sloveniji.

Medtem ko bodo predstavniki slovenske policije, Darsa in AMZS danes predstavili načrt in svoje aktivnosti, kako kar najbolj učinkovito preprečiti sobotne prometne zamaške, pred prometnim kolapsom svarijo Hrvati. Ti prek svojih medijev sicer omenjajo zaporo gorenjske avtoceste in predora Karavanke čez vso sobote, a po podatkih slovenske policije bo šlo le za daljše in ne celodnevne zapore tega odseka. Največ gneče tam pričakujejo sredi sobote in zgodaj popoldne.

Cestninska postaja Lučko pri Zagrebu:

HAK: Na cestninskih postajah bo treba čakati tudi šest ur

Hrvaška avtomobilska zveza (HAK) opozarja na prometno gnečo v okolici Zagreba, na avtocesti med Rupo in Reko ter med Zagrebom in Goričanom (od Madžarske proti hrvaški prestolnici). Prav tam HAK pričakuje največ gneče, saj tudi slovenski prometno-informacijski center kot alternativno pot mimo zastojev na Gorenjskem svetuje vožnjo prek Avstrije, Madžarske (v obeh primerih proti mejnemu prehodu Goričane) oziroma Italije.

HAK ocenjuje, da bi lahko na cestninskih postajah Zaprešić in Sveta Helena na prečkanje čakali tudi šest ur. Po najbolj črnem scenariju bi lahko nastala kolona vozil od cestninske postaje Sveta Helena do cestninske postaje Lučko pri Zagrebu, kar pomeni kolono v dolžini skoraj 50 kilometrov.

 

Ne spreglejte