Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
24. 11. 2016,
5.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Ferrari

Četrtek, 24. 11. 2016, 5.30

4 leta, 9 mesecev

Gordon Ramsay ima novo ekskluzivno Ferrarijevo igračko #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Gordon Ramsay je spomladi kupil najboljšega ferrarija, model la ferrari, zdaj pa je prišel tudi med izbrance, ki so jih pri Ferrariju povabili k nakupu nove različice aperta s premično streho. Ramsey je ponudbo sprejel in se z belim ferrarijem že vozil po Londonu.

Domišlijske sanje v ferrariju za milijon evrov, ki ga Slovenec ne more kupiti
Američan toži Ferrari, ker mu nočejo prodati ekskluzivnega la ferrarija


Ramsay je zablestel po zaslugi televizijskih šovov mreže Fox, s katerimi je tudi ustvaril ime lastni mreži restavracij. Danes jih ima po celem svetu že 30, od tega jih ima šest Michelinove zvezdice. Pri Forbesu so njegovo premoženje lani ocenili na 50 milijonov ameriških dolarjev oziroma 47 milijonov evrov. | Foto: Reuters Ramsay je zablestel po zaslugi televizijskih šovov mreže Fox, s katerimi je tudi ustvaril ime lastni mreži restavracij. Danes jih ima po celem svetu že 30, od tega jih ima šest Michelinove zvezdice. Pri Forbesu so njegovo premoženje lani ocenili na 50 milijonov ameriških dolarjev oziroma 47 milijonov evrov. Foto: Reuters Kuharski zvezdnik ima oba ekskluzivna ferrarija la ferrari

Svetovno znani kuhar in zvezdnik televizijskih šovov Gordon Ramsay je tudi velik ljubitelj ekskluzivnih avtomobilov. V svoji lasti ima od spomladi na primer najboljšega ferrarija la ferrari, zdaj pa je Ramsay dobil še njegovo različico aperta s pomično streho. Z njim se je nedavno zapeljal po ulicah Londona in pričakovano požel veliko pozornosti mimoidočih. Ramsayju je tako uspelo postati lastnik obeh trenutno najbolj iskanih novih ferrarijev, ki jih bodo v Maranelllu izdelali le 699. Poleg obeh la ferrarijev vozi tudi ferrarije F12 berlinetta, F430, 458 italia, 550 maranello …

Kupiti ga je bilo mogoče le s povabilom iz Maranella

Ferrari la ferrari aperta je eden od najbolj ekskluzivnih superšportnih avtomobilov. Na avtomobilskem salonu v Parizu smo spoznali, da se lahko vanj za nekaj minut še usedejo tudi navadni smrtniki, le s posebnim vabilom Ferrarija pa je mogoče avtomobil tudi kupiti. V Maranellu so jih izdelali vsega 200, morebitnih kupcev pa je bilo bistveno več. Ljubitelj ferrarijev iz ZDA je napovedal celo tožbo proti Ferrariju, kar ga niso uvrstili na seznam 200 povabljenih kupcev.

Obe različici la ferrarija poganja hibridni pogonski sklop. Sestavljata ga 6,3-litrski motor V12 (588 kilovatov) in sistem KERS, ki shranjuje kinetično energijo in lahko za krajši čas omogoči dodatnih 120 kilovatov moči. Sistemska moč hibridnega superšportnika presega 900 "konjev" in 900 njutonmetrov navora.

Ne spreglejte