Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
3. 8. 2016,
11.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

2

Natisni članek

Ferrari

Sreda, 3. 8. 2016, 11.37

6 let, 6 mesecev

Američan toži Ferrari, ker mu nočejo prodati ekskluzivnega la ferrarija

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

2

Ameriški zbiratelj avtomobilov toži Ferrari, ker mu nočejo prodati novega la ferrarija s premično streho. V Maranellu so vse razprodali, njega pa niso povabili na seznam povabljenih kupcev. Ferrari toži zaradi zadrege in slabega vpliva na njegov ugled v javnosti.

Ferrari bo novo različico svojega hibridnega superšportnika la ferrari predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu. | Foto: Ferrari bo novo različico svojega hibridnega superšportnika la ferrari predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu.

Vseh 70 ekskluzivnih ferrarijev prodali že dva meseca pred svetovno premiero

Preston Henn je znani zbiratelj avtomobilov, ki si je želel seveda v svojo zbirko vključiti tudi novo različico ferrarija la ferrari s premično streho. Avtomobil z domnevnim imenom aperta (imena uradno še niso potrdili) bodo Italijani predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, bo eden najbolj vročih novih superšportnikov tega leta.

Ferrari jih bo izdelal le 70, vsi so domnevno že dva meseca pred svetovno premiero razprodani. Avtomobil je bil namreč namenjen že stalnim Ferrarijevim strankam in brez posebnega povabila iz Maranella ga enostavno ni mogoče kupiti.

Avtomobil z domnevnim imenom aperta (imena uradno še niso potrdili) bodo Italijani predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, bo eden najbolj vročih novih superšportnikov tega leta. | Foto: Avtomobil z domnevnim imenom aperta (imena uradno še niso potrdili) bodo Italijani predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, bo eden najbolj vročih novih superšportnikov tega leta.

V Maranello že poslal ček, a dobil zavrnitev

Na seznamu povabljenih kupcev se Henn ni znašel. Potem ko je v Maranello poslal ček v višini milijon ameriških dolarjev (900 tisoč evrov) in prijazno pismo, v katerem je predsednika Sergia Marchionneja vljudno prosil za prodajo avtomobila, je iz Italije dobil zavrnjen ček. Ker so se avtomobile razprodali, zanj ekskluzivnega superšportnika ni več na voljo.

Henna je to tako razburilo, da se je odločil proti Ferrariju vložiti celo tožbo. Kot je povedal njegov odvetnik, zavračilo nakupa slabo vpliva na Hennov ugled. Američan toži odškodnino v višini 75 tisoč ameriških dolarjev.

V njegovi zbirki avtomobilov so se v preteklosti že znašli različni ferrariji, med njimi tudi klasični la ferrari, prav tako pa tudi eden izmed dirkalnikov formule ena Michaela Schumacherja.

Ne spreglejte