Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
27. 7. 2017,
5.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Ford B-max Romunija

Četrtek, 27. 7. 2017, 5.43

6 let, 7 mesecev

Ford v Romuniji ukinja proizvodnjo B-maxa in vse stavi na crossoverja ecosport

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Ford bo začel septembra v Romuniji izdelovati novega ecosporta, v Craiovi pa bodo istočasno prenehali izdelovati modela B-max. V tovarni bodo letos zaposlili okrog 1.700 ljudi.

Glavna značilnost B-maxa so bila drsna stranska vrata in dejstvo, da ni imel klasičnega stebrička B.  | Foto: Ford Glavna značilnost B-maxa so bila drsna stranska vrata in dejstvo, da ni imel klasičnega stebrička B. Foto: Ford

Pri Fordu si boljšo prodajo obetajo od crossoverja ecosport, ki ga bodo za Evropo izdelovati v Romuniji. | Foto: Ford Pri Fordu si boljšo prodajo obetajo od crossoverja ecosport, ki ga bodo za Evropo izdelovati v Romuniji. Foto: Ford Zaradi slabše prodaje je B-max očitno dočakal svoj konec

Ford svoj najmanjši enoprostorni avtomobil B-max izdeluje v tovarni v romunski Craiovi. V isti tovarni bodo začeli izdelovati tudi evropsko različico ecosporta, to je crossoverja iz dimenzijsko istega avtomobilskega razreda. Pri Fordu so napovedali novo strategijo te tovarne, ki predvideva tudi konec proizvodnje B-maxa. Zaradi slabše prodaje tega avtomobila so morali v preteklosti v tej tovarni že večkrat upočasniti proizvodnjo. To je bila edina tovarna, ki je izdelovala ta model.

Velika pričakovanja od novega ecosporta, ki Romunom prinaša tudi dodatne službe

To naj bi se zgodilo v prvi polovici septembra. Ford je v Craiovi že zaposlil dodatnih tisoč ljudi, z novim ecosportom – zaradi njegove trendovske zasnove pričakujejo precej večje povpraševanje kot po modelu B-max – jih bodo predvidoma zaposlili še 500. Tovarna trenutno zaposluje 2.860 ljudi, samo letos jih bodo zaposlili še okrog 1.700, poroča romunski Automarket. Vodja Forda v Romuniji, John Oldham, je izrazil veliko zaupanje v potencial tovarne in visoka pričakovanja od začetka septembrske proizvodnje ecosporta.

Celoten razred enoprostornih vozil v Evropi beleži padec prodaje, saj se kupci raje odločajo za bolj trendovske crossoverje in športne terence. Glavna značilnost B-maxa so bila drsna stranska vrata in dejstvo, da ni imel klasičnega stebrička B. Njegovo nadomestilo bo poleg ecosporta tudi nova različica ford fieste active.

Ne spreglejte