Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
13.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 13.35

8 let, 1 mesec

Ford transit skyliner concept – 17 kubičnih metrov potovalne ekskluzivnosti

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ford je predstavil unikatno študijo svojega velikega dostavnika transita. Skyliner concept ponuja kar 17 kubičnih metrov ekskluzivno oblikovanega in vrhunsko opremljenega potniškega prostora.

VIP-notranjost zasnovana po vzoru poslovnih reaktivnih letal

Pri Fordu želijo s to luksuzno preobrazbo svojega novega velikega dostavnika, ki na trg prihaja poleti, podčrtati predvsem zmogljivosti in prostorsko prilagodljivost. Poudarjajo, da ta študija predstavlja prihodnost tistih najbolj ekskluzivnih prevozov po cesti, kjer največ šteje razkošje prostora. Povišana streha in daljše medosje tega križanca med klasično poslovno limuzino in dostavnikom v notranjosti namreč ponuja kar dobrih 17 kubičnih metrov prostora.

Ford transit skyliner concept tako najbolj zahtevnim strankam ponuja edinstveno uporabniško izkušnjo, ki združuje prepoznavne elemente poslovne oziroma kongresne, gledališke in razkošne potovalne izkušnje. Široko odprta drsna bočna vrata in katedralska višina notranjosti pa naj bi potnikom, ki vstopajo v ta zares razkošno opremljen dostavnik, dajala občutek razkošnega hotelskega predverja.

Oblikovalci trdijo, da je tudi zaradi tega elementa lahko ford transit skyliner concept zelo prepričljiv na raznih poslovnih predstavitvah celo kot del razstavnega prostora. Kot tak bi ponujal mobilno sejno sobo za sestanke zunaj sedeža podjetja. Glede ekskluzivnosti opreme in videza notranjega prostora so oblikovalci navdih dobesedno poiskali v zraku med elito reaktivnih poslovnih letal.

52-palčni kinematografski zaslon, multimedijski strežnik, satelitski sprejemnik …

Zasnova notranjosti s povišano streho nudi dobra dva metra notranje stojne višine. Posebej oblikovani sedeži, so postavljeni tako, da imajo potniki neoviran pogled na 52-palčni, sicer zložljivi Stewart zaslon, ki omogoča skorajda povsem kinematografsko izkušnjo.

Butičnost opreme podčrtuje še zmogljiv audio sistem z ročno narejenimi zvočniki, Kaleidescape multimedijskim strežnikom na katerem je dovolj podatkovnega prostora za 300 filmov v blu-ray formatu oziroma 1000 DVD filmov. Med tehnične presežke sodi še satelitski sprejemnik predvajanje TV kanalov visoke ločljivosti.

Nadzor ambientalne LED osvetlitve, krmiljenje sedežev, upravljanje z multimedijo, klimatizacijo je mogoče tudi preko tabličnega računalnika ali pametnega telefona.

Ne spreglejte