Gregor Pavšič

Sreda,
11. 11. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Fiat Tovorni Avtomoto

Sreda, 11. 11. 2015, 10.16

8 let, 5 mesecev

Fiat fullback – italijanski delavec z geni Mitsubishija in imenom iz ragbija

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Fiat bo na osnovi mitsubishija L200 dobil poltovornjak, njegovo ime izvira iz igralnega mesta v ragbiju in ameriškem nogometu. Na voljo dve različici dizelskega motorja, štirikolesni pogon serijski.

Fiatov poltovornjak z geni Mitsubishijeve uspešnice

Fiatov poltovornjak bo dolg 5,28 metra, širok 1,81 metra in visok 1,78 metra. Medosna razdalja bo znašala natanko tri metre, z njim pa bo mogoče voziti 1.045 kilogramov tovora. Za pogon bo skrbel Fiatov 2,4-litrski dizelski motor z močjo 150 oziroma 180 "konjev". Za prenos moči bosta skrbela ročni šeststopenjski ali petstopenjski samodejni menjalnik. Štirikolesni pogon bo na voljo serijsko.

Fiat je poltovornjak poimenoval po igralnem položaju v ameriškem nogometu in ragbiju. Vozilo je Fiat razvil v sodelovanju z Mitsubishijem, ki sta ga oba proizvajalca napovedala že lansko leto. Fullback je tako tudi oblikovno podoben mitsubishiju L200. Kot so ob sklenitvi sodelovanja razkrili pri Mitsubishiju, bodo Fiatov poltovornjak izdelovali v njihovih tovarnah, v roku šestih let pa bodo domnevno izdelali 170 tisoč fullbackov.

Fiat bo svoj poltovornjak uradno predstavil na avtomobilskem salonu v Dubaju.