Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
26. 2. 2016,
16.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ekskluzivni Avtomoto Tehno Avtomoto

Petek, 26. 2. 2016, 16.06

7 let, 12 mesecev

DS E-tense - 1,8 tone težka električno-karbonska napoved prihodnosti znamke

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Leto dni po osamosvojitvi znamke DS Francozi predstavljajo atraktivno oblikovano študijo, v kateri so združili ideje domačih oblikovalskih studiev. Oblikovno avantgardo krona električni pogon.

Karoserijske mišice, prestižni materiali in električni konji

DS E-tense, ki na nek način nadaljuje pot študije divine DS, poleg atraktivnih karoserijskih mišic izpostavlja še notranjost, v kateri se francoski prestiž zrcali skozi skrbno izbrane materiale.

Usnjarski mojstri so denimo vanj vložili nič manj kot 800 delavnih ur. V tem avtomobilu so se dejansko srečali vsi največji mojstri francoskega oblikovanja in domačih luksuznih znamk, kot so denimo dizajnerski studio Maison Moynat, pa urarska manofaktura BRM Cronographes in ozvočenje Focal, z devetimi zvočniki, krmiljenimi s posebnim procesorjem za digitalno obdelavo kakovosti zvoka.

Ta domača avantgarda se denimo izraža v ekskluzivnem avdio sistemu z devetimi zvočniki, pa zapestno uro, ki ima poseben nosilec na sredinski konzoli, tu je še posebno oblikovan etui za čelado, pa … Skratka, to sodelovanje premium avtomobilske znamke in drugih prepoznavnih blagovnih znamk, katerih produkti niso vezani na avtomobilsko industrijo, prikazuje prihodnjo usmeritev modelov DS.

V skladu s trendi vzdržne mobilnosti se DS E-tense v celoti naslanja na električni pogon. Elektromotor zmore 296 kilovatov in 516 njutonmetrov navora. V baterijah s skupno kapaciteto 53 kilovatnih ur je dovolj energije za doseg med 310 in 360 kilometri.

Kljub 1,8 tone DS E-tense do stotice pospeši v 4,5 sekunde in doseže največjo hitrost 250 kilometrov na uro.

Tehnološki detajli

Hightec percepcijo ta avtomobil neguje še z nekaterimi visokotehnološkimi dodatki, kot je denimo digitalni pregled dogajanja za vozilom skozi objektiv kamere, ali pa dodelana klimatizacija s sistemom clean cabin za zaznavanje, analizo in filtriranje škodljivih zračnih primesi, ki v avtomobil vstopajo od zunaj.

Tudi merilniki so nanizani na dveh zaslonih velikosti 10 in 12 palcev, ki se odzivajo na dotik. Prikazane tehnične informacije ponujajo pregled voznih parametrov in meritve o čistoči zraka.

Poseben je tudi način prikazovanja podatkov, ki s slikovitimi hitogrami spominjajo na letalsko industrijo. Ta avtomobil je drugačen, samosvoj in poseben, kot si DS želi biti v prihodnje.

Ne spreglejte