Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
3. 1. 2023,
13.34

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Gymkhana Ken Block

Torek, 3. 1. 2023, 13.34

1 leto, 3 mesece

Ken Block − zapuščina kralja avtomobilskih videov

Deset izbranih: videi Kena Blocka z več kot milijardo ogledov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Ken Block Gymkhana | Ob smrti Kena Blocka so se nanj spomnili številni dirkači, med njimi tudi svetovni prvaki, posebno sporočilo za javnost je predstavila tudi Mednarodna avtomobilska zveza FIA. | Foto Ford

Ob smrti Kena Blocka so se nanj spomnili številni dirkači, med njimi tudi svetovni prvaki, posebno sporočilo za javnost je predstavila tudi Mednarodna avtomobilska zveza FIA.

Foto: Ford

Zapuščina Kena Blocka se meri v milijardah ogledov na YouTubu, predvsem pa v navdihu in neizmerni energiji, ki jo je delil z vsemi. Izpostavljamo le deset Blockovih videov.

Ken Block je bil že od mladosti velik navdušenec nad relijem, ki sicer v ZDA nima take tradicije kot v Evropi. | Foto: Ford Ken Block je bil že od mladosti velik navdušenec nad relijem, ki sicer v ZDA nima take tradicije kot v Evropi. Foto: Ford Najprej je bil uspešen poslovnež, nato je svoje navdušenje nad avtomobili prenesel tudi v šport. Leta 2015 je v ZDA odpeljal svoj prvi reli. Pozneje je večkrat naskakoval naslov prvaka v severnoameriškem prvenstvu, kjer je bil lani podprvak, nikoli pa se, tudi v svetovnem prvenstvu, ni uvrstil med tiste najhitrejše voznike. Tja ni meril, je pa po drugi strani stopil iz okvirov in avtomobilski šport izjemno učinkovito predstavil širši javnosti. Z vrhunskim talentom za obvladovanje avtomobilov je pokazal, kaj vrhunski avtomobili zmorejo.

Ken Block Audi
Avtomoto Tragično: umrl je eden največjih zvezdnikov avtomobilizma

Ken Block tudi pred mikrofonom Siol.net. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Ken Block tudi pred mikrofonom Siol.net. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Leta 2011 je objavil prvi video serije Gymkhana, pozneje so ti videi skupno zbrali več kot milijardo ogledov. Samo najuspešnejši peti del ima 120 milijonov ogledov. Za produkcijo njegovih videov so zapirali najbolj prometne ulice mest, kot so San Francisco, Dubaj in Las Vegas. Vsi ti videi in predvsem navdih, ki ga je posredoval drugim, bodo ostali večna zapuščina včeraj tragično preminulega Blocka.

Prvi video je sicer kratek, a tudi našemu uredništvu v lepem spominu. Pred skoraj 12 leti smo se z Blockom družili na Dunaju, kamor je prišel s takratno izjemno zmogljivo ford fiesto in pokazal nekaj trikov svojih videov Gymkhana. Block je stopil tudi pred mikrofon Siol.net in pojasnjeval izvor svoje strasti do športnih avtomobilov.

Ken Block na Dunaju:

Gymkhana 1 − prvi del izjemno uspešne videoserije:

Gymkhana proti Pikes Peaku v ZDA:

Gymkhana 5 − najuspešnejši video z ulic San Francisca

Nesreča pred relijem na Portugalskem za SP leta 2011:

Block uči "driftanja" svojo najstniško hčer Lio:

Block med Audijevimi legendami:

Električna "gymkhana" v Las Vegasu:

Gymkhana na ovalu pri Parizu

Posnetek iz avtomobila − sezona 2022

 

Ne spreglejte