Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
27. 4. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

Akrapovič Audi

Sobota, 27. 4. 2019, 4.00

5 let

Akrapovič in Audi: v slovitem DTM tudi "slovenski" avto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Audi Akrapovič DTM | "Akrapovičev" audi RS 5 DTM bo svoj dirkaški debut doživel na dirkališču Hockenheimring med vikendom od 3. do 5. maja. | Foto Akrapovič

"Akrapovičev" audi RS 5 DTM bo svoj dirkaški debut doživel na dirkališču Hockenheimring med vikendom od 3. do 5. maja.

Foto: Akrapovič

Akrapovič je že vrsto let partner Audija v sloviti nemški dirkaški seriji DTM, eden njihovih avtomobilov pa bo letos dobil svojevrsten dizajn v barvah slovenskem družbe. Izpušni sistem je zaradi letos novih motorjev zasnovan povsem na novo.

Akrapovičev tovarniški audi RS 5 DTM bo eden šestih tovarniških avtomobilov Audija v nemški seriji DTM. Vozil ga bo znani dirkač Mike Rockenfeller. Vseh šest avtomobilov bo imelo slovenski izpušni sistem.

Dvolitrski motorji z neposrednim vbrizgom bodo letos zamenjali lanskoletne štirilitrske atmosferske osemvaljnike, izhod izpuha pa bo na desni strani avtomobila. | Foto: Akrapovič Dvolitrski motorji z neposrednim vbrizgom bodo letos zamenjali lanskoletne štirilitrske atmosferske osemvaljnike, izhod izpuha pa bo na desni strani avtomobila. Foto: Akrapovič Še nikoli močnejši: letos v DTM spet motorji s turbopuhalom

To je povsem nov in inovativen izpušni sistem, saj se v skladu z novimi predpisi v serijo DTM prvič po letu 1987 vračajo turbopuhala. Dvolitrski motorji z neposrednim vbrizgom bodo letos zamenjali lanskoletne štirilitrske atmosferske osemvaljnike, izhod izpuha pa bo na desni strani avtomobila.

Novi turbomotorji bodo proizvedli prek 449 kilovatov (610 »konjev«) in bodo tako najmočnejši v zgodovini DTM. Med drugimi novostmi bosta tudi večje zadnje krilce s sistemom za zmanjševanje zračnega upora (DRS) in vgrajena funkcija »Push to Pass«, ki dirkačem omogoča, da pridobijo dodatno moč motorja pri prehitevanju.

Uspešno desetletno sodelovanje Ingolstadta in Ivančne Gorice

Z dirkalnikom Akrapovič Audi RS 5 DTM slovenski proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov in Audi Sport simbolično obeležujeta 10 let sodelovanja v motošportu.

V okviru tega partnerstva je Audi Sport med letoma 2010 in 2014 na dirki za 24 ur Le Mansa dosegel pet zmag z dirkalniki razreda LMP1, poleg tega pa je lovorike osvajal tudi v seriji DTM, vključno z naslovoma Mika Rockenfellerja leta 2013 in Renéja Rasta leta 2017.

V sezonah 2012 in 2013 sta bila Audi in Akrapovič tudi svetovna prvaka vztrajnostnih dirk FIA WEC.

Mike Rockenfeller pred "Akrapovičevim" audijem za novo sezono nemške serije DTM. | Foto: Akrapovič Mike Rockenfeller pred "Akrapovičevim" audijem za novo sezono nemške serije DTM. Foto: Akrapovič

Audi Akrapovič DTM | Foto: Akrapovič Foto: Akrapovič

Audi Akrapovič DTM | Foto: Akrapovič Foto: Akrapovič

 

Ne spreglejte