Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
15. 1. 2014,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adria Mobil Potovalni Avtomoto

Sreda, 15. 1. 2014, 15.08

8 let

Adria Mobil zabeležila deset milijonov evrov dobička in ostaja v dobri kondiciji

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kljub težavam v skupini ACH in očitkom, da bo Adria Mobil postala naslednja žrtev finančnih izčrpavanj, v vodstvu podjetja poudarjajo, da naš velikan karavaninga ostaja finančno stabilna družba.

Lani so prodali 7.190 bivalnih prikolic in avtodomov ter ustvarili 200 milijonov evrov prihodkov

V novomeški Adrii Mobil, ki spada med največje evropske proizvajalce počitniških vozil, poudarjajo, da je bilo poslovno leto 2013 za njih uspešno, a ne zanikajo, da tudi precej turbulentno. Spomnimo, da so se v pretekli zimi oziroma na pragu pomladi spopadli s snežno katastrofo, ki jim je uničila zajeten del že prodanih produktov, poleg tega pa so se spopadli tudi z dejstvom, da je evropski trg počitniških vozil lani upadel še za dodatnih šest odstotkov.

V Novem mestu so zaradi dogodkov, ki se navezujejo na težave v skupini ACH, postregli z nekaj konkretnimi številkami o poslovanju podjetja, s katerimi želijo dokazati, da "krvna slika" Adrie Mobil sporoča dobro kondicijo tovarne. Na 31 trgih Evrope, Azije, Rusije in Avstralije so v preteklem letu prodali 7.190 bivalnih prikolic in avtodomov ter na stari celini dosegli šestodstotni tržni delež. S tem so lani ustvarili 200 milijonov evrov prihodkov od prodaje in realizirali deset milijonov dobička. Pet milijonov evrov so v preteklem letu namenili v produktni razvoj ter preostale razvojne projekte ter s plačilom davkov in prispevkov v slovenski proračun nakazali 6,8 milijona evrov.

Zaposleni so dobili božičnico, povprečna bruto plača v podjetju znaša 1.780 evrov

Da so finančno stabilna družba, katere aktivnosti so usmerjene v izpolnjevanje pričakovanj kupcev ter preostalih deležnikov, želijo poudariti tudi s podatki o plačah zaposlenih v podjetju. Plače so v povprečju dvignili za tri odstotke. Lani je povprečna bruto plača v Adrii Mobil znašala 1.780 evrov, zaposleni pa so v preteklem letu prejeli tudi regres v višini 1.068 evrov ter božičnico v višini 800 evrov bruto. V podjetju pa je bilo na zadnji dan lanskega leta zaposlenih 587 ljudi.

"Poleg tega družba sistematično vlaga v tehnološko urejeno delovno okolje, izvaja programe zdravja na delovnem mestu, sistematično spodbuja inovativnost, karierni razvoj zaposlenih ter vlaga v športne in družbeno odgovorne projekte, s katerimi ustvarja in krepi organizacijsko kulturo podjetja," so nam glede raznih namigovanj o težavah sporočili iz Novega mesta.

Ne spreglejte