Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 10. 2016,
12.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Portugalska špansko prvenstvo

Četrtek, 27. 10. 2016, 12.05

6 let, 7 mesecev

Prvi zvezdnik madridskega Reala

Ronaldo se zahvaljuje tistim, ki mu žvižgajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Cristiano Ronaldo | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo med pomembne dejavnike, ki so mu pomagali k napredku v karieri, uvršča tudi kritike sovražno nastrojenih ljudi. Žvižgi ga ne motijo, ampak mu le pomagajo, da na igrišču pokaže vse, kar zna.

Najboljši igralec madridskega Reala, vodilni strelec lige prvakov, v kateri je dosegel že 95 zadetkov, in eden osrednjih favoritov za najboljšega nogometaša na svetu je v pogovoru za revijo Coach Magazine povedal svoje mnenje o kritikah, ki jih doživlja na posameznih srečanjih.

Na zadnjem prvenstvenem srečanju belih baletnikov mu je del navijačev Reala namenil koncert žvižgov. Cristiano Ronaldo je ogromno prahu dvignil s sporno gesto ob zmagovitem zadetku Alvara Morate, ko je v zrak dvignil roko, kot da bi od sodnikov zahteval, da zaradi nedovoljenega položaja razveljavijo gol. Žvižge je moral poslušati po vseh zapravljenih priložnostih na tekmi z Atleticom (2:1), nato pa je pojasnil, da ga niso motili, ampak so mu celo pomagali.

Takšne izkušnje ga le dodatno motivirajo

V soboto bo gostoval pri Deportivu. | Foto: Reuters V soboto bo gostoval pri Deportivu. Foto: Reuters "Ljudi, ki te sovražijo in širijo negativno energijo, moraš izkoristiti v svojo prid. Takšne izkušnje te lahko le dodatno motivirajo. Potrebujem nekoga, da me sovraži. Pomagali so mi, da sem ustvaril toliko lepega v karieri," je dejal 31-letni Portugalec, ki je letos z Realom postal evropski prvak

Na prestol stare celine se je povzpel tudi z izbrano vrsto, ko je bil prvi na Euru v Franciji. Zaradi tega spada med osrednje kandidate za naslov dobitnika zlate žoge, priznanja, ki ga prejme najboljši nogometaš na svetu.

Ronaldo je, podobno kot še kopica najboljših nogometašev Reala, v sredo počival. Beli baletniki so takrat v pokalnem tekmovanju s 7:1 nadigrali tretjeligaškega tekmeca iz Leona. Na igrišča se bo vrnil konec tedna, ko bo madridski velikan gostoval v La Coruni pri Deportivu.

Ne spreglejte