Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 1. 2022,
9.05

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

16

Natisni članek

deportacija OP Avstralije Novak Đoković

Nedelja, 16. 1. 2022, 9.05

2 leti, 3 mesece

Odzivi srbskih in avstralskih medijev

Pišejo o sramoti, da je Đoković postal nevaren za avstralski politični vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

16

Novak Đoković bi moral v ponedeljek ob enajstih dopoldne igrati dvoboj prvega kroga OP Avstralije. A ga ne bo, saj je njegova deportacija iz Avstralije dokončna. Preverili smo odzive srbskih spletnih medijev. Pišejo o sramoti.

Novak Đoković
Sportal Končano je, Novak Đoković mora zapustiti Avstralijo! #video

printscreeni medijev | Foto: "Sodišče je sprejelo končno odločitev. Novaka Đokovića so nagnali iz Avstralije!" v naslovu piše srbski tabloid Blic, pri čemer je besedo nagnali zapisal z velikimi tiskanimi črkami. Kot že ves čas te, zdaj že desetdnevne, sage pri poročanju besed ne izbira Telegraf: "Škandalozna odločitev sodišča: Novaka zagotovo podijo iz Avstralije!" V podnaslovu so zapisali "bruka i sramota", kar sta dva podobna izraza za sramotno ravnanje. Isti dve besedi uporabljajo tudi na portalu Novosti.

Ali menite, da je prav, da mora Novak Đoković zapustiti Avstralijo?

  • Da, prav je, da mora zapustiti državo, saj ni izpolnjeval pogojev.
    65,54 %
    7602 glasov
  • Ne, moral bi ostati in igrati na OP Avstralije.
    33,68 %
    3907 glasov
  • Me ne zanima, nisem spremljal tega primera.
    0,78 %
    90 glasov
Oddanih 11599 glasov
printscreeni medijev | Foto: Telegraf v nadaljevanju članka piše zelo subjektivno, v podporo Đokoviću: "Novakovi odvetniki so argumentirano in dokazali zavrnili odločitev ministra, ki mu je znova preklical vizum, češ da je nevaren za širitev protestov in krepitev proticepilstva v Avstraliji. Argumenti odvetnikov vlade so bili na majavih nogah, a očitno je Novak postal nevaren za celoten politični vrh Avstralije in enostavno mu niso smeli dopustiti, da bi zaigral na OP Avstralije, saj bi bila to sramota in poraz za avstralsko vlado." Prvi Đokovićev odziv na odločitev sodišča so pospremili z besedami, da je dokazal, kako velik človek je. "Zelo sem razočaran," je zapisal na Twitterju.
Salvatore Caruso
Sportal Kdo je srečnik, ki bo nastopil namesto Đokovića?
Đoković letališče
Sportal Razočarani Đoković štiri ure po odločitvi sodišča že na letu v Dubaj #video

printscreeni medijev | Foto: "Sramota, kakršne ne pomnimo! Đoković je deportiran, ne bo mogel igrati na OP Avstralije," se glasi naslov na Alo! V anketi, ki jo imajo na svoji spletni strani, je do devete ure 64 odstotkov bralcev označilo odgovor, da gre za sramoto, 14 odstotkov pa vendarle, da gre za pravilno odločitev sodišča. Tudi na Mondu je Đoković novica številka 1. Pišejo o Đokovićevem gosposkem odzivu, bojijo se, da ne bo smel nikoli več igrati v Avstraliji, odločitev sodišča pa so tudi oni označili za sramotno.

Afera Đokovića je tema številka 11 v srbskih medijih. Vsi pišejo o sramoti avstralskih oblasti. | Foto: Afera Đokovića je tema številka 11 v srbskih medijih. Vsi pišejo o sramoti avstralskih oblasti.

Avstralci o proticepilski ikoni in naj odgovornost prevzame tudi Tiley

The Age Nole | Foto: Avstralski mediji medtem ne uporabljajo populističnih in subjektivnih naslovov. The Age iz Melbourna povzema Đokovičev odziv "zelo razočaran", v analizi dogajanja pa: "Đoković od največjega do proticepilske ikone". Je pa tako na spletu kot v televizijskih poročilih Đoković tema številka 1 tudi v Avstraliji.

The Herald Sun uporablja pridevnik bombastično o odločitvi sodišča, v komentarju dogajanja pa so se obregnili ob Craiga Tileyja, šefa avstralskega tenisa in glavnega organizatorja OP Avstralije: "Šef avstralskega tenisa bi moral zaradi Đokovićeve zmešnjave odstopiti." Tiley je bil tisti, ki mu je sploh zagotovil, da lahko prebolevnost uveljavlja kot izjemo za nastop na turnirju. Obenem je Đokovićevo izjemo sprejel še po končanem roku.

Avstralski The Telegraph je v analizi poudaril ekscentričnost obeh strani. "Nenavaden primer Novaka Đokovića je osvetlil ekscentrično plat najboljšega igralca tenisa na svetu," pišejo. In nadaljujejo: "In je obenem pokazal svetu, kako ekscentrično se je Avstralija lotila epidemije covid-19."

Posnetek, kako so Novaka Đokovića pripeljali na letališče, od kjer bo odletel v Dubaj.

Ves čas te sage se je zdelo, da se hrvaški mediji kar nekoliko naslajajo nad Đokovićevo usodo. Na 24sata so zdaj zapisali: "Vendarle Đoxit!"

Hrvaški 24sata uporablja izpeljanko iz britanskega brexita - đoxit. | Foto: Hrvaški 24sata uporablja izpeljanko iz britanskega brexita - đoxit.

letališče Đoković
Sportal Morda o primeru Novaka Đokovića tega še niste vedeli
Ne spreglejte