Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2024,
20.20

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Carlos Alcaraz Rafael Nadal Novak Đoković

Torek, 23. 4. 2024, 20.20

1 teden, 3 dni

Novak Đoković ima še kar nekaj načrtov za prihodnost

Novak Đoković še ne bo odšel tako kmalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Novak Đoković | Novak Đoković je nagrado laureus za športnika leta prejel petič v karieri. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je nagrado laureus za športnika leta prejel petič v karieri.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je v luči prestižne podelitve nagrad laureus v Madridu, kjer je prejel nagrado za športnika leta, povedal tudi nekaj zanimivih načrtov za svojo prihodnost. Kot kaže, ga bomo na igriščih spremljali še kar nekaj časa.

Letos ima poseben cilj. | Foto: Guliverimage Letos ima poseben cilj. Foto: Guliverimage "Nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi"

Marsikdo je pričakoval, da bodo njegove olimpijske igre v Parizu bržkone njegove zadnje, a ima srbski teniški zvezdnik drugačne načrte. Letošnji urnik njegovih turnirjev je nekoliko nenavaden, a pri Đokoviću je za tem nekaj posebnega. Zdi se, da res, saj ima letos pred seboj poseben cilj.

"Moj najpomembnejši cilj v letošnji sezoni je zlata medalja na olimpijskih igrah v Parizu. Verjamem, da je to mogoče. Če ne bi verjel, potem ne bi igral. Vedno morate verjeti, da je v življenju vse mogoče. Kdo ve, ali bom imel še kdaj takšno priložnost. Želim nastopiti tudi na olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 2028, ampak nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi," je v Madridu razlagal Đoković.

Novak Đoković je imel v letošnji sezoni kar nekaj težav s fizično pripravo. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je imel v letošnji sezoni kar nekaj težav s fizično pripravo. Foto: Guliverimage

Počuti se še mladega

Beograjčan je nekoliko presenetil, potem ko je odpovedal nastop na turnirju v Parizu, ki se začne ta teden. Zdaj ima v mislih Roland Garros, Wimbledon, olimpijske igre in OP ZDA, pomembno pa je tudi trenutno obdobje. "Načrtujem, da bom čez dva tedna igral na turnirju serije masters v Rimu, Upam, da bom prihodnje leto igral v Madridu. Mlad sem še, ostaja mi še nekaj časa za igranje," se je nekoliko pošalil eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Kaj je povedal o Nadalu?

Na prestižni prireditvi sta bila tudi Rafael Nadal in Roberto Carlos. Po družabnih omrežjih je zaokrožila fotografija Rafe, ki precej mrko spremlja podelitev nagrade Đokoviću. Vseeno pa gre med njima za veliko spoštovanje, kar je nenazadnje potrdil tudi Nole.

"Zelo ga spoštujem, je dober človek in legenda našega športa. Je moj največji tekmec vseh časov. Upam, da bom vsaj še enkrat igral proti njemu. Trenutno ne morem dajati nobenih napovedi, ampak neverjetno je, kaj je naredil v svoji karieri. Kot športnik in pa tudi z ženo in fundacijo, saj je navdihnil mnoge mlade po vsem svetu," je povedal Beograjčan, ki je imel simpatičen pozdrav tudi z Alcarazom.

Sam meni, da je za tenis zelo dobro, da sta prisotna Carlos Alcaraz in Jannik Sinner, ki jima v mladih letih uspeva veliko. "Zelo hitro napredujeta in želim jima vse najboljše," je še povedal Đoković.

Letošnja sezona se ni začela po njegovih načrtih. | Foto: Guliverimage Letošnja sezona se ni začela po njegovih načrtih. Foto: Guliverimage

Letos mu ne gre po načrtih

Beograjčan je letos igral štiri turnirje. Na turnirju United Cup se je prebil do četrtfinala. Prišlo je OP Avstralije, kjer se Đoković počuti kot v domači dnevni sobi. V Melbournu se je njegova pot končala v polfinalu, ko je izgubil proti poznejšemu zmagovalcu Janniku Sinnerju.

Februarja Novaka ni bilo na spregled, prišel pa je v Indian Wells, kjer je hitro doživel hladno prho, ko se je poslovil že po drugem dvoboju. Presenetljivo ga je premagal šele 20-letni Italijan Luca Nardi.

Po tem porazu se je 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam odločil, da je čas za spremembe. Športno javnost je šokiral, ko je sporočil, da se razhaja s trenerjem Goranom Ivaniševićem, trenutno pa sodeluje z rojakom Nenadom Zimonjićem. Izpustil je turnir v Miamiju in se začel pripravljati na turnirje na pesku. Prikazal se je v Monte Carlu, kjer se je videlo, da fizično ni najbolje pripravljen. Vseeno se je prebil do polfinala, a še vedno ostaja brez turnirske lovorike, ki jih je sicer skupno v karieri zbral okroglih sto.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković in Aitana Bonmati dobitnika nagrad laureus za športnika leta
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal potrdil nastop v Laverjem pokalu
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković bo izpustil masters v Madridu
Ne spreglejte