Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 12. 2020,
19.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 20. 12. 2020, 19.45

3 leta, 5 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

Presenečenje v Ljudskem vrtu, Aluminij osrečil Olimpijo! #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

16

NK Maribor : Coleraine, Rudi Požeg Vancaš | Festival atraktivnih zadetkov v prvem polčasu je končal Rudi Požeg Vancaš. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Festival atraktivnih zadetkov v prvem polčasu je končal Rudi Požeg Vancaš.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Prvoligaški klubi so se poslovili od stresnega leta 2020. Jesenski prvak Maribor je v zadnji letošnji tekmi remiziral proti Aluminiju (2:2), tako da bo prezimil s prednostjo treh točk pred Olimpijo. Vsi zadetki v Ljudskem vrtu so padli v atraktivnem prvem polčasu. Mura je v Celju prekrižala načrte prvakom (3:1), Domžale in Bravo sta se razšla brez zadetkov, Olimpija je premagala Gorico (2:0), Koper pa končal niz domače nepremagljivosti Tabora (4:3).

Mauro Camoranesi - NK Maribor
Sportal Camoranesi odkrito o zadovoljstvu in stvareh, ki mu niso všeč #video

Sklepno dejanje jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ki je prvič v zgodovini trajal kar do 20. decembra, je bilo v Ljudskem vrtu. Jesenski prvak Maribor je gostil predzadnjeuvrščeni Aluminij. Čeprav je v dvoboj vstopil kot veliki favorit, se je moral na koncu zadovoljiti le s točko, kar ni navdušilo le Kidričanov, ampak tudi najbližje zasledovalce Maribora, zlasti Olimpijo (-3).

Mojstrovina Jana Repasa za 1:1:

Prvi polčas štajerskega spopada v praznem Ljudskem vrtu je ponudil nepozaben spektakel, prepoln atraktivnih zadetkov in priložnosti. Tresle so se prečke, gostje, ki jih je šele na drugi tekmi vodil Oskar Drobne, pa so dvakrat vodili. Najprej po zadetku 18-letnega upa Davida Flakusa Bosilja, nato pa še po enkratnem evrogolu Hrvata Roka Prše s prostega strela. Prvič je Mariboru zagotovil izenačenje mojstrski projektil Jana Repasa, končnih 2:2 pa je že v 38. minuti postavil Rudi Požeg Vancaš.

Mojstrovina Roka Prše za 1:2:

Vijolice so v drugem polčasu iskale pot do tretjega zadetka, rezervist Aljoša Matko je imel zadnjo priložnost v izdihljajih sodnikovega podaljška, ko se je z izjemnim odzivom izkazal vratar Kidričanov Luka Janžeković. Ostalo je pri neodločenem rezultatu in velikem presenečenju v Ljudskem vrtu.

Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Eksplozija evrogolov v Sloveniji!

Trener Maribora Mauro Camoranesi je tako jesenski del, v katerem je z Mariborom zbral največ točk, končal s prvim remijem po desetih tekmah, od katerih jih je dobil kar osem, izgubil pa le dve (Olimpija in Mura). Aluminij se je v boju za obstanek od zadnjeuvrščene Gorice oddaljil na pet točk razlike.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Aluminij
Sportal Polčas za nogometne sladokusce v Mariboru in velika točka Aluminija #video

Mura za slovo od leta pokvarila dan Celjanom

V ''superpokalnem'' spopadu v knežjem mestu so se po tekmi veselili gostje. Mura je še drugič v tej sezoni zmagala v Celju. Tokrat je zmagala s 3:1, čeprav bi bila lahko končna razlika glede na zapravljene priložnosti tudi višja. Amadej Maroša je dvakrat premagal Matjaža Rozmana. Enkrat iz igre, drugič pa z bele točke, na katero je pokazal Roberto Ponis po prekršku Amadeja Brecla nad Žigom Kousom.

Prvi zadetek Amadeja Maroše proti Celju:

Na seznam strelcev pri črno-belih se je s pomočjo branilca Celja Dušana Stojinovića vpisal tudi Kevin Žižek, častni zadetek za branilce naslova, ki bodo prezimili v spodnji polovici razpredelnice, pa je prispeval Žan Zaletel. Ante Šimundža je tako za slovo od leta 2020 premagal Dušana Kosića in se z Muro utrdil na tretjem mestu.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Ante Šimundža
Sportal Mura jo je za slovo od leta 2020 zagodla prvakom #video

Domžale in Bravo za slovo od leta brez zadetkov

Uvodno nedeljsko srečanje se je razpletlo brez zmagovalca. Mreži, ki sta ju v Domžalah branila Grega Sorčan in Igor Vekić, sta ostali nedotaknjeni. V prvem polčasu so na igrišču zagospodarili gostitelji. Priigrali so si številne priložnosti, najlepši sta imela Tamar Svetlin in Arnel Jakupović, a se mreža razigranega vratarja Brava le ni zatresla.

Izjemna obramba Igorja Vekića po strelu Tamarja Svetlina:

V drugem delu se je nekajkrat izkazal njegov stanovski kolega pri Domžalah, pri Bravu pa je najlepšo priložnost na srečanju zapravil Rok Kidrič. Ostalo je pri remiju in prvi točki Domžal v tej sezoni na medsebojnih srečanjih proti mlademu ljubljanskemu klubu. 

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 36

Poročilo in priložnosti s tekme:

Domžale Bravo
Sportal Razigrani Vekić paral živce Domžalam #video

Zmaji na krilih Vombergarja ugnali Gorico

Nogometaši Olimpije so v zadnji tekmi jesenskega dela upravičili vlogo favorita na domači tekmi proti zadnjeuvrščeni Gorici (2:0), a so do treh točk prišli težje, kot to izžareva končni rezultat. Vrtnice so večji del srečanja pokazale več kot dostojen odpor, nekajkrat pa nevarno ogrozile vrata Žige Freliha, ta je ostal nepremagan in vknjižil jubilejno deseto tekmo v tej sezoni brez prejetega zadetka. Na drugi strani je dvakrat v polno zadel Andres Vombergar.

Prvi zadetek Andresa Vombergarja:

V zadnjih 20 minutah je dvakrat premagal Uroša Likarja in razveselil privržence zeleno-belih. Argentinski Slovenec, ki je v tej sezoni dosegel že osem zadetkov, se je mojstrsko odrezal zlasti pri prvem golu, pri drugem pa je zadišalo po nedovoljenem položaju, nato pa je počasen posnetek razodel, kako so odločali centimetri. Vrtnice so pustile dober vtis, a so znova ostale brez točk. Nadaljevale so črni niz, tako da bodo prezimile povsem na dnu razpredelnice.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 26

Dvoboj v Stožicah je sodil Andrej Žnidaršič, ki se poslavlja od prvoligaških zelenic.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Olimpija Gorica
Sportal Kako je Olimpija zadala nov boleč udarec vrtnicam? #video

Koper kot prvi osvojil kraško trdnjavo, evrogol Žužka 

Uvodno dejanje 19. kroga je pripadlo Kopru, ki je v sosedskem obračunu po festivalu zadetkov (in tudi rumenih kartonov) premagal Tabor in končal niz nepremagljivosti češnjic na domačem stadionu Rajko Štolfa v tej sezoni. Kanarčki so na koncu zmagali s 4:3, spogledovali pa so se še z višjo razliko, saj so prvi polčas dobili s kar 4:1. V uvodnih sedmih minutah je domačega vratarja Jana Koprivca kar dvakrat matiral Maks Barišič, nato pa je nerazumljivo napako Aleksandra Rajčevića izkoristil Dino Stančić in znižal zaostanek na 1:2. V nadaljevanju so bili znova učinkovitejši Koprčani, najprej je prvi strelec tekmovanja Nardin Mulahusejnović povišal na 3:1, nato pa je branilec Žan Žužek z redko videnim evrogolom, kandidatom za najlepši zadetek jesenskega dela, poskrbel za končni rezultat prvega dela s 4:1.

Evrogol Žana Žužka:

Sežančani, ki niso bili preveč zadovoljni z nekaterimi sodniškimi odločitvami, so v drugem delu stavili vse v napad. Pritisnili so na vrata Ivana Vargića, ta je moral prvič po žogo v mrežo v 61. minuti, ko je zadel rezervist Aldair Djalo. V izdihljajih srečanja je zadel v polno še en rezervist, Jakoslav Stanković je dočakal strelski prvenec v 1. SNL, Koper pa se je razveselil pomembne zmage, s katero se je poslovil od leta 2020.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Miran Srebrnič
Sportal Nepozaben evrogol Žužka in konec sanjskega niza Tabora #video

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog:

Sobota, 19. december:
Tabor : Koper 3:4 (1:4)
Stančić 8., Aldair 61., Stanković 90.+3; Barišič 4., 7., Mulahusejnović 21., Žužek 37.

Olimpija : Gorica 2:0 (0:0)
Vombergar 72., 80.

Nedelja, 20. december:
Domžale : Bravo 0:0

Celje : Mura 1:3 (0:1)
Zaletel 74.; Maroša 34., 62./11-m, Žižek 54.

Maribor : Aluminij 2:2 (2:2)
Repas 23., Požeg Vancaš 38.; Flakus Bosilj 22., Prša 30. 

Najboljši strelci:

– Nardin Mulahusejnović (Koper),
8 – Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), Andres Vombergar (Olimpija),
- Rok Kronaveter (Maribor), 
6 - Aljoša Matko (Maribor),
5 – Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Nino Kouter (Mura), Mićo Kuzmanović (Celje), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Christos Rovas (Tabor Sežana), Dare Vršič (Koper), Žan Žužek (Koper),
4  Aldair Djalo (Tabor), Andrija Filipović (Mura), Jan Mlakar (Maribor), 
...  

Ne spreglejte