Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
16.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

4

Natisni članek

Blic Sport EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 16.31

1 leto, 2 meseca

Odzivi srbskih in hrvaških medijev o srebru Slovenije na EP

Srbi zapisali: Ves svet obžaluje, da Slovenija ni prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

4

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija | Slovenski odbojkarji so v finalu evropskega prvenstva proti Italiji izgubili z 2:3 v nizih. | Foto Guliverimage

Slovenski odbojkarji so v finalu evropskega prvenstva proti Italiji izgubili z 2:3 v nizih.

Foto: Guliverimage

Srbski športni mediji so v nedeljo podali največji poudarek že tradicionalnemu vročemu nogometnemu derbiju med Partizanom in Crveno zvezdo, z velikim zanimanjem pa so spremljali tudi dogajanje na evropskem prvenstvu v odbojki, kjer so njihovi ljubljenci na koncu ostali brez medalje, Slovenci pa tudi v tretjem finalu ostali brez tako želenega naslova.

sprejem slovenska odbojkarska reprezentanca brnik 2021
Sportal Srebrni odbojkarji so doma, popoldne sprejem na Kongresnem trgu #video

Na območju nekdanje skupne domovine Jugoslavije svoje navijače z največjimi odbojkarskimi dosežki razvaja Srbija. Letos je branila evropski naslov, ki ga je osvojila leta 2019 v Parizu, kjer je bila boljša prav od Slovenije! Tokrat se je uvrstila med štiri najboljše, nato pa ji je spodrsnilo v polfinalu. Izpadla je proti Italiji, ravno tisti reprezentanci, ki je pozneje v nedeljskem finalu po dramatičnih petih nizih strla odpor Slovenije in se brez poraza dokopala do evropskega naslova.

Tako je o finalu evropskega prvenstva v odbojki poročal srbski Blic Sport. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Tako je o finalu evropskega prvenstva v odbojki poročal srbski Blic Sport. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Poraz Giulianijeve čete v Katovicah so si k srcu gnali tudi srbski novinarji, ki so si očitno želeli, da bi Slovenija v finalu maščevala njihovo izbrano vrsto in ugnala Italijo. Blic Sport je tako po finalu zapisal: ''Cel svet obžaluje, da ni Slovenija prvak. Dve 'mega' drami v dveh dneh, a Slovenija vendarle ni evropski prvak,'' so zapisali Srbi, označili Slovenijo za največjo senzacijo prvenstva, saj je v polfinalu vzela mero gostiteljem Poljakom, a se v nadaljevanju besedila tudi osmešili, saj so zapisali, kako je Slovenija ostala brez lovorike v svojem prvem finalu.

Resnica je seveda drugačna, o tem bi lahko ogromno vedeli prav Srbi, saj je slovenska reprezentanca na zadnjih štirih evropskih prvenstvih zaigrala kar v treh finalih. Vselej je doživela poraz, leta 2015 proti Franciji, letos proti Italiji, pred dvema letoma pa prav proti Srbiji.

Sportal "Vrhunski uspeh, a razočaranje je, saj smo imeli priložnost" #video

Po Evroviziji, Euru 2020, šprintu na 100 metrov ...

Sloveniji ni manjkalo veliko, pa bi na seznamu evropskih prvakov nasledila Srbijo. V finalu EuroVolleyja je že vodila z 2:1 v nizih, a ji tudi to ni pomagalo do končnega uspeha. Zahodni sosedi so se izkazali za previsoko oviro. Eden od šaljivih komentarjev je zapisal, kako je to noro leto za Italijo, saj so po Evroviziji, naslovu evropskih prvakov v nogometu ter olimpijskemu zmagovalcu in novemu evropskemu rekorderju v šprintu na 100 metrov postali najboljši še v odbojki.

Slovenija je v finalu v Katovicah računala na bučno podporo navijačev, a po petih nizih ostala brez velike nagrade. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenija je v finalu v Katovicah računala na bučno podporo navijačev, a po petih nizih ostala brez velike nagrade. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kako pa so o novem podvigu slovenskih športnikov v enem najbolj priljubljenih ekipnih dvoranskih športov na svetu poročali Hrvati? Osrednji hrvaški športni dnevnik Sportske novosti je v naslovu zapisal: ''Triler v Katovicah. Italiji evropski naslov, Slovenci skoraj šli do konca!'' Dodali so, kako so Italijani s tem dopolnili izjemen odbojkarski uspeh, saj so pred 15 dnevi naslov evropskih prvakinj osvojile tudi njihove rojakinje.

Aktualni evropski podprvaki so v osmini finala v sosedskem obračunu izločili Hrvate. | Foto: CEV Aktualni evropski podprvaki so v osmini finala v sosedskem obračunu izločili Hrvate. Foto: CEV

Hrvaška je tako spremljala finale evropskega prvenstva, na katerem sta nastopili njeni sosedi, Slovenija pa si je pot do finala izbojevala tudi na račun hrvaških odbojkarjev, saj jih je s 3:1 v nizih izločila v osmini finala.

Italija Odbojka
Sportal Čustveni mladi Italijani izbirali besede po slovenskem skalpu
Sportal "Še bomo prišli po to zlato, ki si ga zaslužimo" #video
evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Slovenci še tretjič v šestih letih evropski podprvaki
evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Luka Dončić se je poklonil odbojkarjem, Tina Maze pa okarala moža
evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Italijani po preobratu končali "zlate slovenske sanje"
Ne spreglejte