Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
8.56

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

odbojka sede

Petek, 5. 4. 2024, 8.56

3 tedne, 4 dni

Odbojka sede, olimpijske kvalifikacije, Dali

Slovenke so se še približale paraolimpijskim igram

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Odbojka sede, slovenska ženska reprezentanca | Slovenke so po novi zmagi še bližje uvrstitvi na paraolimpijske igre. | Foto ParaVolley Europe

Slovenke so po novi zmagi še bližje uvrstitvi na paraolimpijske igre.

Foto: ParaVolley Europe

Slovenske odbojkarice sede so v Daliju na Kitajskem po Nemčiji, ki so jo ugnale s 3:1 v nizih, danes po težkem boju premagale še Ukrajino s 3:2 in naredile pomemben korak proti kvalifikacijam na paraolimpijske igre, ki bodo letos v Parizu. Slovenska izbrana vrsta bo kvalifikacije nadaljevala v soboto, ko se bo zjutraj pomerila z Japonsko.

Slovenke v postavi Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček so tako kot dan prej z Nemčijo dobile uvodna dva niza, potem pa zmago rešile v petem nizu.

"Triler je kar prava beseda. Nismo našle pravih občutkov, a sem vesela in ponosna, ker smo dobile te tri sete. Zelo je bilo naporno. Ni bila toliko težava, da je bila Ukrajina tako močna, ampak smo naredile preveč napak. Priti mora tudi taka tekma, hvala bogu pa se je razpletla v našo korist," je o tekmi povedala kapetanka Gabrščkova.

"Nobena tekma ne bo zares lahka"

"Nobena tekma ne bo zares lahka, čeprav so druge ekipe na malce nižji kakovostni ravni. Sploh z Iranom pričakujemo trdo borbo, ker igra zelo hitro. V soboto ob 5. uri nas čaka Japonska, s katero smo že igrale, pa tudi premagala nas je. Zato ne bomo smele iti preveč ležerno v tekmo," je kapetanka na koncu nekaj besed namenila tudi nadaljevanju kvalifikacij.

Slovenijo v nadaljevanju čakajo še tekme z Iranom, Tajsko in Kitajsko. Tekma s Kitajsko ne bo štela za končno uvrstitev zaradi poprejšnje uvrstitve Kitajske na paraolimpijske igre.

Na paraolimpijskih igrah so bile trikrat

Slovenske odbojkarice sede so na paraolimpijskih igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič. Slovenija je pripotovala na Kitajsko kot aktualna evropska podprvakinja in tudi kot reprezentanca, ki je najvišje uvrščena med kandidatkami za nastop v Parizu.

Na turnirju bo vsaka reprezentanca odigrala z vsako, za vozovnico na paraolimpijske igre v Pariz pa se bosta na koncu turnirja 10. aprila v provinci Junan pomerili najbolje uvrščeni ekipi po prvem delu.

Odbojka sede, slovenska ženska reprezentanca
Sportal Slovenke lov na olimpijske igre začele z zmago

 

Ne spreglejte