Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
13.20

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

odbojka sede

Četrtek, 4. 4. 2024, 13.20

3 tedne, 5 dni

Kvalifikacije za paraolimpijske igre, odbojka sede

Slovenke lov na olimpijske igre začele z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Odbojka sede, slovenska ženska reprezentanca | Foto ParaVolley Europe

Foto: ParaVolley Europe

Slovenske odbojkarice sede so v Daliju na Kitajskem z zmago proti Nemčiji s 3:1 v nizih začele kvalifikacije za paraolimpijske igre, ki bodo letos v Parizu. Slovenska izbrana vrsta bo kvalifikacije nadaljevala v petek, ko se bo ob 3. uri zjutraj pomerila z Ukrajino.

Ukrajina je danes odigrala tekmo s Kitajsko in izgubila z 0:3, tekma pa zaradi poprejšnje uvrstitve Kitajske na paraolimpijske igre ne bo štela za končno uvrstitev.

Slovenijo v nadaljevanju čakajo še tekme proti Japonski, Iranu, Tajski in Kitajski. Tekma proti Kitajski kot omenjeno ne bo štela za končno uvrstitev.

Slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček, je blestela v prvem in drugem nizu. Tretji niz je pripadel Nemčiji, četrti pa spet Sloveniji, ki je naredila ključno serijo po vodstvu 14:13.

"Pokazale pravi značaj"

"Občutki so dobri, sem pa zelo utrujena. V tekmovalni parašport sem se vrnila po desetih letih. Sem pa vesela te zmage za našo super ekipo. Tekma je bila trda, a smo pokazale pravi karakter na igrišču in zasluženo zmagale s 3:1," je po tekmi povedala Kotnikova.

Slovenske odbojkarice sede so na paraolimpijskih igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič. Slovenija je pripotovala na Kitajsko kot aktualni evropski podprvak in tudi kot reprezentanca, ki je najvišje uvrščena med kandidatkami za nastop v Pariz.

Na turnirju bo vsaka reprezentanca odigrala z vsako, za vozovnico na paraolimpijske igre v Pariz pa se bosta na koncu turnirja 10. aprila v Daliju v provinci Junan pomerili dve najbolje uvrščeni ekipi po prvem delu.

odbojka sede
Sportal Odbojkarice šeste v Egiptu
Odbojka sede Slovenija Italija ženske
Sportal Slovenske odbojkarice še brez olimpijske vozovnice
Ne spreglejte