Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
22.05

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojkarska liga narodov

Četrtek, 20. 7. 2023, 22.05

10 mesecev

Odbojkarska liga narodov, zaključni turnir, četrtfinale

Japonci pokopali slovenske upe na polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
slovenska odbojkarska reprezentanca : Japonska, liga narodov | Slovenski odbojkarji v četrtfinalu lige narodov niso bili kos Japoncem, ki ostajajo v igri za zmago, slovenska zasedba pa se od tekmovanja poslavlja na sedmem mestu. | Foto Guliverimage

Slovenski odbojkarji v četrtfinalu lige narodov niso bili kos Japoncem, ki ostajajo v igri za zmago, slovenska zasedba pa se od tekmovanja poslavlja na sedmem mestu.

Foto: Guliverimage

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v četrtfinalu zaključnega turnirja lige narodov v Gdansku z 0:3 (-24, -18, -22) izgubila z Japonsko in tekmovanje končala na sedmem mestu. Pri Japoncih je s 27 točkami blestel sprejemalec Juki Išikava, v polfinalu pa jih čaka spopad s Poljaki, ki so bili zvečer s 3:0 boljši od Brazilije. Slovenci se bodo z Japonci znova srečali oktobra v Tokiu v sklopu olimpijskih kvalifikacij. V drugem polfinalu lige narodov si bodo v soboto nasproti stale Italija in ZDA.

Poročilo s tekme Japonska : Slovenija:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Japonska, liga narodov
Sportal Japonci previsoka ovira za Slovence

Japonska : Slovenija 3:0 (24, 18, 22)

Dvorana Ergo Arena, gledalcev 1500, sodnika: Gerardo (Mehika), Nurper (Turčija).
* Japonska: Nišida 12, Onodera 6 (1 blok), Mijaura 1, Otsuka, Jamauči 6 (1 blok), Sekita 1 (1 as), K. Takahaši, Tomita, R. Takahaši 9, Ogava, Išikava 27 (1 as, 4 bloke), Nišijama, Jamamoto, Eiro.
* Slovenija: Pajenk 12 (1 blok), Planinšič, Kozamernik 3 (1 blok), Kök, Toman, Štalekar, Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 9 (1 blok), Možič 10 (2 bloka), Mujanović.
Poročilo s tekme

Na Poljskem poteka zaključni turnir letošnje izvedbe lige narodov. Medtem ko so se v ženski konkurenci končne zmage veselile Turkinje, bodo zmagovalci moške konkurence znani v nedeljo. V polfinalu se bodo pomerili Italija in ZDA ter Japonska in Poljska.

V boj za tako želeno polfinalno vstopnico lige narodov so se popoldne podali tudi slovenski odbojkarji, a v Ergo Areni niso bili kos Japoncem, ki so v rednem delu tekmovanja dolgo vodili, na koncu pa zasedeli drugo mesto.

Juki Išikava se je ustavil pri 27 točkah. | Foto: Guliverimage Juki Išikava se je ustavil pri 27 točkah. Foto: Guliverimage Varovanci Gheorgheja Cretuja so hitrim azijskim nasprotnikom, ki so uspešno zaustavljali slovenske napade, priznali premoč z 0:3. Še najbolj izenačen je bil prvi set, ko so imeli Slovenci pri 24:23 zaključno žogo za set, a priložnosti niso izkoristili. Na drugi strani so Japonci izkoristili prvo zaključno žogo in set dobili s 26:24. Nadaljevanje, v katerem je Cretu poskušal z menjavami, se je odvijalo po japonskih notah, drugi set so dobili s 25:18, tretjega pa s 25:22 in si tako zagotovili še dve tekmi na Poljskem, v katerih se bodo borili za odličje.

Slovencem je največ težav povzročal izvrstni sprejemalec Juki Išikava, ki je srečanje končal s 27 točkami. Na slovenski strani sta Tine Urnaut in Alen Pajenk dosegla 12 točk, Rok Možič deset, Klemen Čebulj devet, Jan Kozamernik tri.

Oktobra nov obračun

Slovenci se bodo z Japonci v tej reprezentančni sezoni srečali še enkrat, in sicer v sklopu olimpijskih kvalifikacij, ki bodo konec septembra in v začetku oktobra v Tokiu.

Ponovitev polfinala lanskega SP

V večernem četrtfinalu med gostitelji Poljaki in Brazilci, ponovitvi polfinala lanskega svetovnega prvenstva, v katerem so po tie-breaku zmagali Poljaki, so s 3:0 spet zmagali prvi. Poljaki so bili boljši tako v bloku kot za servisno črto, najučinkovitejši igralec tekme pa je bil s 16 točkami Alexander Sliwka, dve je dosegel z asoma, dve pa z bloki. Wilfredo Leon jih je pri Poljski dodal deset, v statistiko je vpisal tri bloke in dva asa, pri Braziliji je 15 točk dosegel Alan Souza, poroča STA.

Petra Kramolc
Sportal Petra Kramolc Gorjup: Če pogledam nazaj, bi še enkrat izbrala to pot

Američani so po tie-breaku ugnali Francoze. | Foto: Volleyball world Američani so po tie-breaku ugnali Francoze. Foto: Volleyball world

Američani so se igrali z vodstvom, Italijani ekspresno

Že v sredo sta si boje za odličja priigrali ZDA in Italija. V ponovitvi lanskega finala sta se pomerila ZDA in Francija. Američani so redni del končali na prvem mestu, galski petelini na osmem. Začetek dvoboja se je odvijal povsem po ameriških željah, povedli so z 2:0 (25:21, 25:18), nato pa so varovanci nekdanjega selektorja Slovencev Andree Gianija stopili na plin, dobili naslednja seta (25:17, 26:24) in izsilili peti set. V tem so bili znova boljši Američani, dobili so ga s 15:9 in si zagotovili sobotni polfinale.

Pri ZDA je bil z 22 točkami najbolj razpoložen Matthew Anderson, pri poražencih s 17 Jean Patry, točko manj je dosegel Barthélémy Chinenyeze.

Italijani so v eni uri odpravili Argentino. | Foto: Volleyball world Italijani so v eni uri odpravili Argentino. Foto: Volleyball world

Američani se bodo za finale v soboto pomerili z aktualnimi evropskimi in svetovnimi prvaki Italijani. Azzurri so v večernem dvoboju nadigrali Argentince, s tekmeci so opravili v dobri uri in z zanesljivih 3:0 (17, 13, 14) napredovali v polfinale. Alessandro Michieletto je k zmagi prispeval 15 točk, pri Argentini je največ točk, deset, vknjižil Agustin Loser. 

Polfinalna para

Sobota, 22. julij
17.00 Italija - ZDA
20.00 Japonska - Poljska

Liga narodov je s tem imenom na sporedu petič, dvakrat so slavili Rusi, ki letos zaradi invazije na Ukrajino ne nastopajo. Poleg Francozov imajo en naslov še Brazilci, sicer z devetimi naslovi rekorderji po zmagah v svetovni ligi.

Odbojkarska liga narodov, zaključni turnir v Gdansku, četrtfinale

Sreda, 19. julij

Četrtek, 20. julij

Tine Urnaut
Sportal V mislih samo Japonci: Treba bo igrati blizu popolnosti
Ne spreglejte