Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 9. 2018,
17.01

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Tottenham angleško prvenstvo Hugo Lloris Mauricio Pochettino Dele Alli

Četrtek, 13. 9. 2018, 17.01

5 let, 8 mesecev

Velik udarec za Tottenham, Francoz kljub neumnosti ostaja kapetan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Hugo Lloris | Hugo Lloris bo zaradi poškodbe zamudil derbi z Liverpoolom in začetek lige prvakov. | Foto Reuters

Hugo Lloris bo zaradi poškodbe zamudil derbi z Liverpoolom in začetek lige prvakov.

Foto: Reuters

Angleški nogometni klub Tottenham bo v sobotnem derbiju 5. kroga angleškega prvenstva poskušal prekrižati načrte vodilnemu Liverpoolu. Na spektaklu na Wembleyju, ki se bo začel že ob 13.30 po slovenskem času, ne bo mogel računati na najmočnejšo postavo. Zaradi zdravstvenih razlogov bodo manjkali prvi vratar in kapetan Hugo Lloris, angleški as Dele Alli in Francoz Moussa Sissoko.

Tottenham čaka zelo naporen teden, v katerem se bo najprej v angleškem prvenstvu pomeril z za zdaj v tej sezoni nedotakljivim Liverpoolom, v torek pa ga čaka še uvodna tekma lige prvakov proti Handanovićevemu Interju. Navijači londonskega velikana bodo na omenjenih tekmah pogrešali kar nekaj pomembnih igralcev.

Watford
Sportal Nemec razhudil Srbe, Lukaku ujel Drogbaja, Watford ostaja stoodstoten! #video

Pochettino: To je zanj velika življenjska lekcija

Mauricio Pochettino se bo v soboto pomeril z izbranci Jürgena Kloppa. | Foto: Reuters Mauricio Pochettino se bo v soboto pomeril z izbranci Jürgena Kloppa. Foto: Reuters Med vratnicama ne bo Francoza Huga Llorisa. Kapetan francoske reprezentance in Tottenhama bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na gostovanju pri Manchester Unitedu (zmaga Tottenhama), počival vsaj nekaj tednov. Lloris se je zaradi nešportnih razlogov znašel na naslovnicah že na začetku tedna, ko ga je angleška policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola kaznovala z denarno kaznijo v višini 50 tisoč funtov (okrog 56 tisoč evrov) ter 20-mesečno prepovedjo vožnje.

Enaintridesetletni Francoz, ki je letos postal svetovni prvak, bo kljub nespametni vožnji pod vplivom alkohola zadržal kapetanski trak Tottenhama. ''Prvi je, ki je obžaloval, kar je storil. Dejal mi je, da je to zanj velika življenjska lekcija in da bo moral plačati za tisto, kar je zakuhal. To je sprejel kot pravi mož,'' je pojasnil njegov trener Mauricio Pochettino.

Angleški reprezentant Dele Alli bo odsoten vsaj še poldrugi teden. | Foto: Reuters Angleški reprezentant Dele Alli bo odsoten vsaj še poldrugi teden. Foto: Reuters

Angleški reprezentant Dele Alli, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice preskočil tudi torkovo prijateljsko tekmo s Švico (trije levi so zmagali z 1:0), naj bi se na igrišča vrnil predvidoma do 22. septembra. Francoz Moussa Sissoko, ki ima prav tako poškodovano stegensko mišico, naj bi začel trenirati prihodnji teden.

Liverpool je prvi v angleškem prvenstvu z maksimalnimi 12 točkami, kolikor sta jih zbrala tudi Chelsea in Watford, Tottenham pa je z devetimi točkami na petem mestu.

Jose Mourinho
Sportal Mourinho po zaušnici: Imejte spoštovanje #video
Hugo Lloris
Sportal Kapetan Francije vinjen za volan, čaka ga sojenje

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte