Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
21.51

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Stuttgart Borussia Dortmund Bayern München RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško Bayer Leverkusen Bundesliga

Nedelja, 28. 4. 2024, 21.51

1 teden, 1 dan

Nemško prvenstvo, 31. krog

Šeško ob veliki zmagi podaljšal sanjski niz, prvaki znova viseli na nitki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Benjamin Šeško | Benjamin Šeško z RB Leipzigom pravkar gosti Borussio Dortmund. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško z RB Leipzigom pravkar gosti Borussio Dortmund.

Foto: Guliverimage

Čeprav je nemški nogometni prvak že dva tedna odločen, to je Bayer Leverkusen, pa je tudi 31. krog postregel z zanimivim dogajanjem. V soboto sta se na derbiju 31. kroga v boju za ligo prvakov udarila RB Leipzig in Borussia Dortmund, velike zmage s 4:1 pa se je veselila zasedba iz Leipziga, za katero se je med strelce še na četrti tekmi zapored v bundesligi vpisal Benjamin Šeško. Bayern je z 2:1 premagal Eintracht Frankfurt, prvi poraz v sezoni pa se je dolgo časa obetal nogometašem Bayerja, ki pa so nato v 97. minuti kot že neštetokrat v sezoni zadeli za točko proti Stuttgartu (2:2)

Borussia Dortmund - Bayer 04 Leverkusen
Sportal Bayer z golom v izdihljajih tekme nadaljeval neverjetni niz

RB Leipzig je na derbiju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov s kar 4:1 premagal Borussio Dortmund, Benjamin Šeško in soigralci pa so z zmago naredili velik korak do lige prvakov, pred Dortmundom pa ima zdaj na lestvici pet točk prednosti.

Srečanje so sicer bolje odprli gostje, v 20. minuti je v polno meril Jadon Sancho. A sledil je odgovor domačih, najprej je v 23. minuti izid na 1:1 poravnal Lois Openda. Sodnik srečanja je sicer najprej pokazal na prepovedani položaj, a je nato s pomočjo Vara gol obveljal, že v sodnikovem dodatku prvega polčasa pa je za vodstvo Leipzižanov zadel Benjamin Šeško, ki se je po obrambi Gregorja Kobla znašel na pravem mestu ob pravem času in odbito žogo pospravil v mrežo Dortmunda. Mladi slovenski zvezdnik je z enajstimi goli eden najboljših strelcev lige, na zadnjih štirih tekmah je vselej zabil gol, niz pa je nadaljeval tudi v četrto.

Benjamin Šeško je odbito žogo pospravil v mrežo Dortmunda. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je odbito žogo pospravil v mrežo Dortmunda. Foto: Reuters

Za še višje vodstvo Leipziga je na začetku drugega polčasa zadel še Mohamed Simakan. Visoko zmago pa je v 80. minuti le še potrdil Christoph Baumgartner, ki je v 70. minuti zamenjal ravno Šeška. V zaključku je priložnost dobil tudi Kevin Kampl, ki je na igrišče vstopil v 88. minuti. 

Do zmage je prišel tudi Bayern München. Ta je z 2:1 premagal Eintracht Frankfurt. Za vodstvo polfinalistov lige prvakov je v deveti minuti zadel Harry Kane, a je na drugi strani v 23. minuti odgovoril Hugo Ekitike. V drugem polčasu je Bayern le našel pot do treh točk, potem ko je v 61. minuti strel z bele pike izkoristil Kane, ki je svojo bero zadetkov tej sezoni povišal že na 35.

Harry Kane je v tej sezoni bundeslige že pri 35 zadetkih. | Foto: Reuters Harry Kane je v tej sezoni bundeslige že pri 35 zadetkih. Foto: Reuters

Bayer visel na nitki, a se znova rešil

Bayer Leverkusen je po drami remiziral s Stuttgartom (2:2), potem ko so se varovanci Xabija Alonsa znova rešili globoko v sodnikovem dodatku in niz neporaženosti podaljšali na 46 tekem, v tej sezoni tako še vedno ne poznajo poraza. Gostje so povedli v 47. minuti po zadetku Chrisa Fuhricha, deset minut kasneje pa je na 2:0 povišal Deniz Undav. Le pet minut kasneje je gol upanja za Leverkusen dosegel Amine Adli, domači so nato v zaključku zadeli še enkrat, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, Bayer pa se je nato kot že neštetokrat v tej sezoni rešil v končnici. V 97. minuti je gol v mrežo Stuttgarta pospravil Robert Andrich. Stuttgart ima po remiju zdaj na tretjem mestu le še dve točki naskoka pred četrtim Leipzigom, peta Borussia Dortmund pa zaostaja sedem točk.

Bayer Leverkusen se je znova rešil. | Foto: Guliverimage Bayer Leverkusen se je znova rešil. Foto: Guliverimage

Darmstadt že izpadel iz nemške prve lige

Darmstadt je kot prvi izpadel med drugoligaše. Usoden je bil poraz v 31. krogu nemškega prvenstva proti Heidenheimu z 0:1. Darmstadt ima tri kroge pred koncem na računu vsega 17 točk in se po eni sezoni poslavlja od prvoligaškega statusa. Od preostalih klubov najslabše v lovu na obstanek med elito kaže Kölnu, ki je danes v neposrednem dvoboju z začelja igral 1:1 proti Mainzu. Köln ima na lestvici 23 točk, pet manj od Mainza, ki je 16. To mesto po koncu sezone prinaša dodatni tekmi za obstanek proti tretjeuvrščeni zasedbi nemške druge lige.

V drugi ligi sicer najbolje kaže St. Pauliju in Kielu, medtem ko se boj za tretje mesto obeta med Düsseldorfu in Hamburgu.

Nemško prvenstvo, 31. krog:

Petek, 26. april

Sobota, 27. april

Nedelja, 28. april

Lestvica:

Najboljši strelci:

35 – Kane (Bayern)
25 – Guirassy (Stuttgart)
24 – Openda (Leipzig)
18 – Undav (Stuttgart)
15 – Demirović (Augsburg)
13 – Beier (Hoffenheim)
12  Ducksch (Werder Bremen), Füllkrug (Dortmund)
11 – Boniface (Bayer), Kleindienst (Heidenheim), Kramarić (Hoffenheim), Malen (Borussia D.), Marmoush (Eintracht), Šeško (Leipzig), Wirtz (Bayer)
10 – Musiala (Bayern), Wind (Wolfsburg)

Bayer Leverkusen
Sportal Zgodovinski podvig Bayerja, konec vladavine Bayerna
Benjamin Šeško
Sportal Benjamin Šeško pred zadnjimi klubskimi izzivi sezone še ne pogleduje proti EP
Ne spreglejte