Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2024,
20.30

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Atalanta Lazio Roma serie A italijansko prvenstvo Juventus Udinese Jaka Bijol Sandi Lovrič AC Milan Inter

Ponedeljek, 22. 4. 2024, 20.30

1 teden, 1 dan

Italijansko prvenstvo, 33. krog

Veselje na San Siru, Inter je prvak Italije!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Francesco Acerbi Inter 2024 | Nogometaši Interja so pet krogov pred koncem prvenstva dvajsetič postali italijanski prvaki. Inter je v vodstvo v 18. minuti popeljal Francesco Acerbi. | Foto Reuters

Nogometaši Interja so pet krogov pred koncem prvenstva dvajsetič postali italijanski prvaki. Inter je v vodstvo v 18. minuti popeljal Francesco Acerbi.

Foto: Reuters

Nogometaši Interja so pet krogov pred koncem prvenstva dvajsetič postali italijanski prvaki. Naslov so osvojili na milanskem derbiju 'della Madonnina' proti AC Milanu. Za Inter sta zadela Francesco Acerbi in Marcus Thuram, edini gol za Milan pa je v 80. minuti prispeval Fikayo Tomori. Juventus je v petek remiziral proti Cagliariju (2:2), Udinese z Jako Bijolom v prvi postavi pa v soboto z 0:1 izgubil z Verono. V nedeljo zvečer je Atalanta za trenutno šesto mesto in Evropo z 2:1 premagala Monzo.

20. zvezdica za Inter.  | Foto: Reuters 20. zvezdica za Inter. Foto: Reuters

Italijansko prvenstvo, 33. krog:

Petek, 19. april:

Sobota, 20. april:

Nedelja, 21. april:

Ponedeljek, 22. april:

Inter, ki je na 33 tekmah izgubil le enkrat oziroma je neporažen v serie A od septembra ali 27 tekem v nizu, ima 86 točk, AC Milan na drugem mestu pa je ostal pri 69. Inter bo v novi sezoni nastopil z dvema zvezdicama na dresu, saj je to njegov dvajseti naslov. Sedem jih je osvojil v tem stoletju, nazadnje v sezoni 2020/21.

Marcus Thuram Inter | Foto: Reuters Foto: Reuters

Za Inter sta zadela Francesco Acerbi v 18. minuti in Marcus Thuram na začetku drugega polčasa, za domače pa je bil v 80. minuti natančen Fikayo Tomori. To je bila šesta zaporedna zmaga Interja proti AC Milanu.

Fikayo Tomori je na srečanju z Interjem zabil edini zadetek za Milano.  | Foto: Reuters Fikayo Tomori je na srečanju z Interjem zabil edini zadetek za Milano. Foto: Reuters

Poleg derbija na stadionu San Siro je bila danes v Italiji odigrana še ena tekma. Bologna je naredila velik korak k nastopu v ligi prvakov v prihodnji sezoni. V gosteh je premagala neposrednega tekmeca Romo s 3:1.

Bologna doslej še ni igrala v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Pred Atalanto na šestem mestu ima osem točk prednosti, od Rome na petem mestu pa se je oddaljila za sedem točk.

Bologna je zasluženo premagala bledo Romo, ki je sredi tedna premagala AC Milan in se uvrstila v polfinale lige Evropa. V prvem polčasu sta zadela Oussama El Azzouzi in Joshua Zirkzee, zaostanek je znižal Sardar Azmoun, končni izid pa je postavil Alexis Saelemaekers v 65. minuti.

Proti koncu obračuna je bila na zelenici vse več napetosti.  | Foto: Reuters Proti koncu obračuna je bila na zelenici vse več napetosti. Foto: Reuters

Juventus izvlekel remi

Že v petek je bil na delu tretji Juventus, ki je gostoval pri Cagliariju. Juventus je zaostajal že za dva gola, a je na koncu uspeli izvleči remi. Cagliari je proti Juventusu povedel z 2:0 po zaslugi dveh enajstmetrovk, ki sta jih izkoristila Gianluca Gaetano (30.) in Yerry Mina (36.). Po uri igre je Dušan Vlahović znižal za Torinčane, točko Juventusu pa je v 87. minuti zagotovil avtogol Alberta Dossene.

Spremembe na trenerski klopi Udineseja

Udinese je izgubil dvoboj z neposrednim tekmecem za obstanek. Verona je bila boljša z 1:0, potem ko je za zmago v sodnikovem dodatku drugega polčasa zadel Diego Coppola. So bili pa domače že pred tem bliže zmagi, saj so dvakrat stresli okvir gola. To je tretji poraz za Udinese na zadnjih štirih tekmah (vmes so enkrat remizirali). Jaka Bijol je odigral celotno tekmo, drugi slovenski reprezentant pri videmskem klubu Sandi Lović pa je poškodovan. Verona je zdaj z 31 točkami 15., Udinese pa z 28 17. in le še točko pred Frosinonejem in dve pred Sassuolom. V ponedeljek je krmilo Udineseja prevzel nekdanji nekdanji svetovni prvak in dobitnik zlate žoge Fabio Cannavaro.

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
16 – Vlahović (Juventus)
13 – Giroud (Milan), Gudmundsson (Genoa), Osimhen (Napoli)
12 – Dybala (Roma), Zapata (Torino)
11 – Calhanoglu (Inter), Koopmeiners (Atalanta), Lukaku (Roma), Thuram (Inter)
10 – Kvaratskhelia (Napoli), Orsolini (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Pulisic (AC Milan), Soule (Frosinone), Zirkzee (Bologna)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Ne spreglejte