Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
8.26

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Marko Roblek Vitezi dobrega teka Obrazi Ljubljanskega maratona Ljubljanski maraton

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 8.26

5 let, 7 mesecev

Zanimive pojave na Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu

Zlata četa selektorja Igorja Z. pustila srce na ljubljanskih ulicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Ljubljanski maraton 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko so člani tekaškega društva Vitezi dobrega teka prejšnja leta različne razdalje ljubljanskega maratona premagovali kot praljudje, gusarji, Rimljani, okostnjaki in risani junaki Minjoni, so včeraj navdušili v dresih slovenske košarkarske reprezentance. "Na finale vseh finalov slovenskega teka smo bili dobro pripravljeni, zagotavljam, da smo srce pustili na igrišču," je povedal kapetan zlate ekipe Marko Roble, eden od tekačev, ki so na različnih razdaljah tekli na vseh izvedbah ljubljanskega maratona.

Dan po najbolj množični tekaški prireditvi v Sloveniji je rezerviran za primerjanje časov, doseženih na "ljubljancu," pregledovanje fotografij in zgodb, ki so se zapisala na ljubljanskih ulicah. Eno teh so spisali tudi tekači, združeni pod imenom Vitezi dobrega teka, ki so mraton pretekli kot "zlati fantje Igorja Z."

Zlato dvanajsterico predstavlja njihov kapetan Marko Roblek:

Mnogi so se včeraj zjutraj spraševali, v kakšni opravi bodo letos presenetili tekači društva Vitezi dobrega teka, ki vsako leto na ljubljanskem maratonu navijače ob trasi in tudi sotekače nasmejijo ter razbremenjujejo s svojim pozitivnim pristopom.

Tudi včeraj ni bilo nič drugače. V skladu z letošnjo športno pravljico so se odločili za košarkarski stajling. "Moja je vloga kapetana, medtem ko je selektor naš Igor Zonik, edini, ki se v naši ekipi spozna na košarko," je Roblek selektorske vajeti Igorja Kokoškova izročil kolegu Igorju Zoniku, nepogrešljivemu članu Vitezov dobrega teka. Tega na tekaških prireditvah redno srečujemo v vlogi fotografa, bil pa je tudi eden tistih Slovencev, ki so na finale letošnjega EuroBasketa med Slovenijo in Srbijo v Istanbul romali kar s kombijem.

"Odločitev je padla že v času evropskega prvenstva," je v cilju najdaljše razdalje pripovedoval Roblek, neformalni vodja Vitezov dobrega teka in soorganizator priljubljene poletne tekaške prireditve Nočna 10ka, ki se je udeležil prav vseh do zdaj izpeljanih ljubljanskih maratonov.

Maraton LJ | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Maraton LJ | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Selektor Igor Zonik svoji ekipi daje zadnje napotke pred tekmo. | Foto: Facebook Selektor Igor Zonik svoji ekipi daje zadnje napotke pred tekmo. Foto: Facebook

Dresi za 12 košarkarjev (oprostite, 11 fantov in eno dekle) so bili izdelani posebej za to priložnost. "Za finale vseh finalov slovenskega teka," je povedal Roblek. Posebnost so tudi domiselna imena na hrbtih dresov in grb Vitezov dobrega teka namesto grba Slovenije.

Srce je ostalo na ljubljanskih ulicah

"Fantje so bili zelo dobro pripravljeni, srce so pustili na igrišču, še posebej zadnja četrtina je bila zelo naporna, a smo se borili do konca, saj je bila v igri zlata medalja. Mudilo se nam je na sprejem na Kongresnem trgu, ki je bil napovedan za 15. uro, a smo tako kot običajno nanj malo zamudili. V cilj smo prišli, zdaj nas čaka še zadovoljevanje naših oboževalcev," je povzel.

Vitezi dobrega teka so se na Ljubljanskem maratonu predstavili že v kopici najzanimivejših oprav.

Kostki na 21. Ljubljanskem maratonu | Foto: Vid Ponikvar Kostki na 21. Ljubljanskem maratonu Foto: Vid Ponikvar

Kot Minjoni leta 2015 | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kot Minjoni leta 2015 Foto: Urban Urbanc/Sportida

Leta 2014 so tekli oblečeni v Rimljane. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Leta 2014 so tekli oblečeni v Rimljane. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Leta 2013 so tekli kot gusarji, na delu proge, kjer so jih kenijski tekači prehiteli v drugem krogu, pa so jih celo preganjali s sabljo. Prizor je nasmejal navijače, vrhunskim tekačem pa najbrž pognal strah v kosti. | Foto: Vid Ponikvar Leta 2013 so tekli kot gusarji, na delu proge, kjer so jih kenijski tekači prehiteli v drugem krogu, pa so jih celo preganjali s sabljo. Prizor je nasmejal navijače, vrhunskim tekačem pa najbrž pognal strah v kosti. Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte