Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2024,
20.10

Osveženo pred

4 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

KK Zlatorog Laško KK Ilirija Kansai Helios Domžale KK Podčetrtek Hopsi Polzela kk Rogaška KK Krka Novo mesto Triglav Kranj LTH Castings Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Liga Nova KBM

Ponedeljek, 29. 4. 2024, 20.10

4 dni, 7 ur

Liga Nova KBM, 27. krog

Krki derbi in prvo mesto, Zlatorog bo zamenjal Hopse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Miha Cerkvenik KK Krka | Miha Cerkvenik je ob zmagi Krke dosegel 31 točk. | Foto www.alesfevzer.com

Miha Cerkvenik je ob zmagi Krke dosegel 31 točk.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Krke so na tekmi zadnjega kroga rednega dela lige Nova KBM v obračunu za prvo mesto z 99:84 premagali Kansai Helios Domžale. Ilirija je z zmago z 81:69 proti LTH Castings potrdila tretje mesto. Četrto mesto je z zmago nad Šentjurjem osvojil Šenčur (98:78), končnico pa si je kljub porazu zagotovil tudi Šentjur. Hopsi so po porazu z Rogaško (68:84) izpadli iz prve lige, z naslovom v 2. SKL pa si je mesto med elito znova priborila ekipa Zlatorog Laškega.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dallas s sanjsko predstavo, Dončić nasmejan, Westbrook izključen

Košarkarji Krke so dobili veliki derbi rednega dela lige Nova KBM proti Kansai Heliosu in bodo v končnico vstopili kot prvouvrščeni po sedemindvajsetih krogih. V primeru napredovanja se bodo Novomeščani in Domžalčani znova srečali v polfinalu, jasno pa je, da se je današnji zmagovalec do finala izognil Cedeviti Olimpiji, ki se bo šele zdaj vključila v državno prvenstvo, ter da bo imel do konca sezone prednost domače dvorane.

Krka je do zmage prišla na krilih Mihe Cerkvenika in Leona Stergarja, ki sta skupaj dosegla 59 točk. Cerkvenik (31 točk) je trojke metal 7:8, skupno met 11:15, imel je še pet skokov (indeks 33), Stergar pa je dosegel 28 točk (met 8:12) in ob 12 podajah prišel do indeksa 34. Omenjena igralca sta bila glavna tvorca delnega izida 41:11 med 13. in 23. minuto, ki je Krko iz zaostanka desetih točk (20:30) pripeljal do prednosti 61:41.

Ilirija v končnico s tretjega mesta

Obračun zadnjega kroga rednega dela za Ilirijo ni pomenil veliko, saj je imela ta že pred tem zagotovljeno tretje mesto. Kljub temu je proti LTH Castingsu, ki bo tudi igral v četrtfinalu, odigrala zbrano ter dosegla zmago, potem ko je v drugi četrtini pobegnila na varno razdaljo. Po izenačeni prvi četrtini so gostitelji ob razpadu igre gostov na začetku druge pobegnili za osem točk ter nato prednost še oplemenitili, prišli so tudi na +14. Luka Kureš je s trojko pol minute pred polčasom poskrbel že za 49:31 ter tako Iliriji, pri kateri je bil v prvem polčasu najboljši Sergej Macura s 13 točkami in sedmimi skoki, priigral lep kapital pred nadaljevanjem.

Ilirija je premagala LTH Castings. | Foto: Domen Bratun/Sportida Ilirija je premagala LTH Castings. Foto: Domen Bratun/Sportida

Domači so prednost nato povišali na 20 točk, a so tekmecem nato dopustili približanje na deset točk, nakar je Stipe Modrić vzel minuto odmora. Ta je ustavila nalet gostov, ki so pred zadnjimi desetimi minutami zaostajali za 12 točk. V zadnji četrtini je Ilirija tekmece držala na varni razdalji in tekmo pripeljala do zanjo srečnega konca. Pri domačih je bil s 14 točkami najboljši strelec Luka Barišić, dodal je še osem skokov, Macura je 13 točkam dodal deset skokov. Stefan Ristić je pri gostih prispeval 12 točk.

Šenčur je po preobratu ugnal Šentjur. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Šenčur je po preobratu ugnal Šentjur. Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Šenčur potrdil četrto pozicijo

Kljub zaostanku 20 točk v prvem polčasu, so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur v zadnjem krogu rednega dela vpisali trinajsto zmago v sezoni in potrdili četrto mesto. V četrtfinalu na dve zmagi se bodo pomerili z Ilirijo. Prva tekma bo 2. maja v Tivoliju. V končnico se je kot zadnji uvrstil tudi Šentjur (10-17), v četrtfinalu pa ga čaka Cedevita Olimpija. Prva tekma bo 3. maja v Šentjurju. Dvoboj je imel dva obraza. Najprej so ga pokazali gostje, ki so si do 14. minute priigrali kar 20 točk prednosti (41:21), nato pa domači. Z delnim izidom 44:8 med 14. in 26. minuto so prišli do prednosti 16 točk (65:49), ki so jo mirno ohranili vse do konca.

Pari četrtfinala

Ilirija - Gorenjska gradbena družba Šenčur 
Cedevita Olimpija - Šentjur
Krka - LTH Castings
Kansai Helios Domžale - Podčetrtek

*ekipe bodo v četrtfinalu igrale na dve zmagi

 

Zlatorog Laško se je vrnil v ligo Nova KBM

Košarkarji Zlatorog Laškega so prvaki druge slovenske košarkarske lige, kar pomeni, da bodo v naslednji sezoni ponovno igrali v elitni ligi Nova KBM. V finalu na dve zmagi so bili boljši od Plama Pur Ilirske Bistrice; odločilno tretjo tekmo so v domači dvorani Tri lilije dobili s 73:67.

Liga Nova KBM, 27. krog

Petek, 26. april:

Sobota, 27. april:

Nedelja, 28. april:

Ponedeljek, 29. april:

Lestvica:

Matej Boltauzer
Sportal Slovenskega sodnika naj bi dobili pri tatvini
Ne spreglejte