Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2024,
13.10

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Domen Novak Liege-Bastogne-Liege UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 16. 4. 2024, 13.10

1 teden, 6 dni

Tadej Pogačar se vrača na kraj padca, ki je lani otežil priprave na Tour de France

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Tadej Pogačar Liege Bastogne Liege 2021 | Tadej Pogačar je na dirki Liege–Bastogne–Liege že zmagal, lani pa si je pri padcu na dirki poškodoval zapestje, kar je močno okrnilo njegove priprave na Dirko po Franciji. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar je na dirki Liege–Bastogne–Liege že zmagal, lani pa si je pri padcu na dirki poškodoval zapestje, kar je močno okrnilo njegove priprave na Dirko po Franciji.

Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar, ki je prav na današnji dan pred letom dni zmagal na ardenski klasiki Amstel Gold Race, se po višinskih pripravah v Sierri Nevadi vrača na dirke. V nedeljo, 21. aprila, bo poleg Nizozemca Mathieuja van der Poela, glavni favorit z zmago na četrtem spomeniku sezone, dirki Liege–Bastogne–Liege (254,5 km), na katero ima grenko-sladek spomin. V petih nastopi na zahtevni belgijski klasiki ima eno zmago, 3. in 18. mesto, odpoved nastopa zaradi smrti v družini in odstop zaradi poškodbe zapestja. Letos se na dirko vrača poln optimizma. V ekipi UAE bo tudi Domen Novak.

"Liege je ena mojih najljubših, pa tudi ena najtežjih dirk, zato se tja vedno rad vračam," je Tadej Pogačar, ki se je pred dnevi vrnil z višinskih priprav v Sierri Nevadi v Španiji, povedal za spletno stran moštva UAE Emirates.

"Po Dirki v Kataloniji (ki jo je končal s štirimi etapnimi zmagami in skupno zmago, op. a.) sem nekaj časa preživel na višini v družbi moštvenih kolegov, s katerimi smo tempirali formo za Dirko po Italiji," je povedal 25-letnik s Klanca pri Komendi. "Za dirke v Ardenih imamo zelo dinamično ekipo. Forma je dobra in mislim, da lahko dobro nastopim, tudi na splošno je ekipa zelo močna, kar pomeni, da bomo več imeli možnosti, kar je vedno prednost. Komaj čakam, da si v nedeljo spet pripnem startno številko," sporoča številka ena svetovnega kolesarstva.

Profil trase za dirko Liege-Bastogne-Liege:

Liege 2024 TRASA | Foto:

Ekipa UAE Emirates za dirko Liege–Bastogne–Liege (254,5 km):

Tadej Pogačar
Domen Novak

Joao Almeida
Sjoerd Bax
Finn Fisher Black
Marc Hirschi in 
Diego Ulissi

Poleg Pogačarja med glavne favorite za zmago sodi tudi Nizozemec Mathieu van der Poel, ki je za zdaj dobil že dva spomenika v tej sezoni (Flandrijo in Pariz–Roubaix). Nekdanjih zmagovalcev Liegea Primoža Rogliča in Remca Evenepoela, ki okrevata po padcu na Dirki po Baskiji, na dirki ne bo. 

Preberite še:

Tadej Pogačar dirka Milano - Sanremo
Sportal Tadej Pogačar rekordnih 144 tednov na vrhu svetovne lestvice
Jay Vine
Sportal Jay Vine se je oglasil iz bolnišnice: Hvala za izjemno podporo
Ne spreglejte