Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2024,
6.55

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Chicago Blackhawks Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 19. 4. 2024, 6.55

1 teden, 5 dni

Liga NHL, 18. april

Kralji dobili zadnje odgovore pred končnico, Kopitarju novo priznanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Kralji se bodo v konferenčnem četrtfinalu pomerili z Edmonton Oilers. | Foto Reuters

Kralji se bodo v konferenčnem četrtfinalu pomerili z Edmonton Oilers.

Foto: Reuters

Za hokejisti je zadnji dan rednega dela lige NHL. Los Angeles Kings so zadnjo tekmo pred končnico odigrali doma z eno najskromnejših ekip sezone Chicago Blackhawks in po podaljšku zmagali s 5:4, potem ko je po šestih sekundah dodatnega časa tekmo v korist Kraljev odločil Adrian Kempe. Kralji bodo tako končnico začeli s sedmega mesta, njihov tekmec v konferenčnem četrtfinalu pa bodo Edmonton Oilers. Anže Kopitar si je prislužil novo priznanje – izglasovali so ga za najboljšega obrambnega igralca moštva LA Kings. Glasovali so novinarji, igralci in člani organizacije.

Aleksander Ovečkin Washington Capitals
Sportal Washington po hudem boju še zadnji v končnico, Kralji zdrsnili na osmo mesto

Anže Kopitar je na zadnji tekmi rednega dela sezone v 18:55 minute zbral dva strela proti vratom tekmeca in ni dosegel točke.

Pred zadnjim krogom rednega dela so bili v igri za končnico za Kralje tako Edmonton Oilers kot Dallas Stars, vodilna ekipa zahodne konference in skupno druga v ligi.

LA Kings so na zadnji tekmi – branilci Stanlyjevega pokala Vegas Golden Knights so na zadnji tekmi z 1:4 izgubili z Anaheim Ducks – osvojili več točk kot ekipa iz Las Vegasa. S tem so si zagotovili tretje mesto v pacifiški skupini in boj v prvem krogu proti Naftarjem. Kralji so končali na skupnem 12. mestu v ligi z 99 točkami, s 114 točkami so bili po 82 tekmah najboljši New York Rangers. Pred Kingsi so bili v pacifiški skupini še skupno šesti Vancouver Canucks (109) in Oilers (104).

V Los Angelesu so štiri minute pred koncem uvodne tretjine povedli igralci Chicaga, ko je bil uspešen Lukas Reichel. V drugem delu so sledili trije goli domačih, za vodstvo s 3:1 so bili uspešni Viktor Arvidsson, Quinton Byfield in Trevor Moore. Zadnjo tretjino so izvrstno začeli gosti in s tremi goli v nizu povedli s 4:3.

Arvidsson je s svojim drugim zadetkom minuto in 21 sekund pred koncem tekmo popeljal v podaljšek, ki ga je bilo ekspresno hitro konec, ko je s sredine igrišča pred gol gostov neovirano prišel Kempe. Ta je imel poleg odločilnega gola še podajo. Tri točke sta dosegla z goloma in podajo Arvidsson in Phillip Danault s tremi asistencami. Blackhawks so za konec sezone izgubili šestič v nizu.

Edmonton, ki ga je za zaključek sezone s 5:1 nadigrala ekipa Colorado Avalanche, bo tekmec Kingsov v prvem krogu izločilnih bojev še tretjič po letih 2022 in 2023. Obakrat je bil v seriji uspešnejši Edmonton.

Lani so Kralji povedli z 2:1 v zmagah, nato so Naftarji dobili tri tekme zapored in se uvrstili v polfinale zahodne konference. Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.

Priznanje za Kopitarja

Naziv MVP – najkoristnejši igralec LA Kings – in s tem Bill Libby Memorial Award si je prislužil švedski napadalec Adrian Kempe. Ta je tekmo pred koncem rednega dela s Švicarjem Kevinom Fialo na vrhu točkovne lestvice, oba sta zbrala 73 točk. Kempe se je podpisal pod 27 golov in 46 asistenc. Na tretjem mestu je s 70 točkami Kopitar.

Kapetan si je še sedmič prislužil naziv napadalca, ki najbolje opravlja obrambne naloge v ekipi, priznanje za izjemnega branilca kalifornijske ekipe pa je še 13. pripadlo prvi obrambni zvezdi Kraljev Drewu Doughtyju. Najboljši novinec je vratar Cam Talbot, najbolj priljubljen član pa Fiala.

Kdo bo igral v končnici:

Zahod:
Dallas Stars – Vegas Golden Knights
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche
Vancouver Canucks – Nashville Predators
Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Vzhod
New York Rangers (1) – Washington Capitals (8)
Carolina Hurricanes (2) – New York Islanders (7)
Florida Panthers (3) – Tampa Bay Lightning (6)
Boston Bruins (4) – Toronto Maple Leafs (5)

Arizona Coyotes
Sportal Liga NHL potrdila selitev kojotov iz Phoenixa v Salt Lake City

Liga NHL, 18. april:

Lestvica:

Preberite še:

LA Kings
Sportal Kopitar s Kralji izgubil doma, na voljo le še ena vstopnica za končnico #video
Dallas Stars
Sportal Hokejisti Dallasa z zmago potrdili prvo mesto na zahodu

Ne spreglejte